Pilihan Vitamin Untuk Kanak-Kanak Yang Sedang Membesar

Anak –anak selalu memilih makanan? Mak jadi pening kepala. Berat badan tak naik-naik, cepat
lesu, tak bertenaga. Mcmana nak focus time belajar kat sekolah nih..hmm... 

Set vitamin shaklee untuk kanak-kanak ini inshaallah dapat membantu kanak-kanak menambah selera makan, menampung zat-zat dan nutrient penting yang kurang di dalam badan, boost up immune system, menggalakkan perkembangan dan fungsi otak. Bila anak-anak kita sihat, mereka akan lebih focus ketika belajar. 

Sebagai ikhtiar ibu-ibu untuk anak-anak yang memilih makanan ni, maksu nak cadangkan 2 supplement utama dari Shaklee ini iaitu :  


Omegaguard
  • Omegaguard menawarkan minyak ikan terbaik di dunia, diekstrak dari ikan laut air sejuk (sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan negara jepun. 
  • Minyak ikan paling tulen di dunia mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan byk lagi. 
  • Membantu tumbesaran & perkembangan otak dan membantu perkembangan memori. DHA adalah nutrient utama untuk otak, sistem saraf dan retina. 
  • Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru2. 


Mealshakes
  • Mealshake mengandungi kesemua vitamin dan mineral serta protein, termasuk vitamin B dan zinc lengkap yang menjana selera makan kanak-kanak. 
  • Rasanya pun sedap.
  • Diperbuat daripada bahan semulajadi, buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya dan lain2. 
  • Nutrisi lengkap - vitamin, mineral dan zat perlu, sesuai untuk semua golongan- bayi, pelajar, kanak2 membesar, ibu mengandung, para atlet, pengamal sayur, org sakit, org yg sibuk bekerja. 





Set asas ini;  Omegaguard dan Mealshakes dah cukup untuk anak-anak anda untuk menampung keperluan-keperluan nutrient/zat untuk kesihatan. Kalau ada bajet lebih, ibu-ibu boleh tambahkan Vit c chew dan juga vitalea for children. Berilah yg terbaik untuk anak-anak anda... tak payah kot nak berkira ngan anak-anak pasal kesihatan. Kalau mainan kita sanggup beli beratus-ratus, ini kan pula supplement yg bagus untuk anak-anak kita kan? 

Tapi ingat, mengambil Mealshake atau vitamin-vitamin lain untuk kanak2 (VitaLea For Children & Chewable Vita-C dan sebagainya) tak bermakna anda boleh je sukahati bagi anak anda bebas makan makanan rapu, tgk tv, main game 24 jam. Pastikan anak-anak anda sentiasa mendapat makanan berkhasiat  dlm pemakanan harian. Ibu-ibu kena variasikan pilihan makanan anak-anak anda ya!

Kalau berminat dengan set kanak-kanak di atas, hubungi maksu ya!

LIKE Souq Vitamin untuk offer istimewa set kanak2 ni!

PM maksu or wassap di +974 55273585
Fb : Nor Hanim Abu Hassan
fanpage : Souq Vitamin

email : minahron@gmail.com

p/s: Mealshake mengandungi vitamin dan mineral yang diperlukan oleh anak-anak yang sedang membesar. Jadi yg tiasa masalah selera makan pn boleh amik mealshake nih.

3 comments:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...