Tips Kurangkan Sakit Belakang Ketika Hamil


Setiap ibu yang hamil pasti akan merasai sakit pinggang dan sakit belakang. Semakin besar kandungan, semakin sakit jadinya. Nak tidur malam pun susah. Pusing kiri salah, pusing kanan tak kena, baring pun sakit.  Maksu dah rasa dah semua tuuu...tapi lepas dah bersalin, hilang lah semua sakit belakang. :) 

APA PUNCA SAKIT BELAKANG NI? 

Menurut Dr Hamid Arshat, sakit belakang ni disebabkan oleh : 

1.  Kelonggaran ligament yang mengikat tulang dan sendi. 
2.  Posture yang kurang baik akibat kehamilan yang kian membesar. 

Sakit pinggang ketika hamil ini biasanya tidak ada ubat yang khusus melainkan dengan rehat sahaja, kurangkan berdiri dan berjalan-jalan. Biasanya dia akan pulih seperti sediakala selepas bersalin.

PETUA DAN TIPS KURANGKAN SAKIT BELAKANG.

Petua-petua di bawah diharapkan dapat membantu pembaca semua mengurangkan sakit belakang :
  • Rajin bersenam.
  • Berurut untuk melegakan otot-otot yang letih dan lenguh. 
  • Pastikan anda sentiasa dalam keadaan postur yang baik. 
  • Berenang. 
  • Tidur mengiring dengan bantal materniti yang diletakkan di bawah perut. 
  • Mandi air panas.
  • Memakai tali pinggang sokongan untuk menampung berat bayi dan mengurangkan tekanan terhadap otot-otot perut dan belakang anda
Selain mengamalkan petua-petua di atas, maksu suka nak cadangkan ibu amalkan juga supplement dalam membantu mengurangkan rasa ketidakselesaan ibu. Dalam Shaklee, set hamil Shaklee lengkap dengan nutrisi dan khasiat yang penting untuk  keperluan ibu dan bayi dalam kandungan. 

APA YANG ADA DALAM SET HAMIL SHAKLEE

Berikut adalah senarai vitamin-vitamin yang ada dalam Set Lengkap Hamil Shaklee

Vitalea - Multivitamin terbaik dengan sumber zat besi. Membantu dlm pembentukan sel darah merah.  

B Complex – Mengandungi 8 kumpulan vitamin B utama. Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan darah merah dlm tubuh.

Vita C – Meningkatkan sistem imunisasi si ibu supaya tidak mudah diserang selsema dan demam semasa hamil.

Ostematrix – membantu ibu mengurangkan sakit belakang dan kebas kebas sepanjang kehamilan serta membantu pertumbuhan tulang bayi.

Omegaguard – Minyak ikan utk menggalakkan fungsi otak, sistem saraf & fungsi mata melalui pemakanan

ESP - Protein soya penting untuk bekalan tenaga seharian si ibu, rasa kenyang yang lebih lama. Sangat sesuai di ambil ketika di bulan puasa untuk elakkan dari gastrik. Bonus - kulit yang lebih cantik. InsyaAllah.
 
 
Walaupun sakit belakang ni takdak ubat sebenarnya, tapi tak salah nak berikhtiar dengan supplement Shaklee. Shaklee dengan slogannya semulajadi, selamat dan berkesan pastinya selamat untuk ibu dan bayi  dalam kandungan. Mudah-mudahan dapat bantu ibu kurangkan sakit-sakit badan dan lenguh-lenguh tu InsyaAllah. Pilihlah hanya yang terbaik untuk diri dan bayi ibu. Elakkan bahan bahan sintetik atau yang tidak pasti berkesan menyerap masuk dalam tubuh ibu dan bayi. Pelihara bayi dari dalam kandungan lagi.
 


Ok, saya teruja nak membeli Set Hamil Shaklee ni. Nak bagi yang terbaiklah untuk bayi saya. Tapi macamana? 

Boleh hubungi maksu terus dengan menghantar SMS ke 0164048891 atau anda juga boleh WhatsApp ke no berikut :
  • Nor Hanim +974 55273585 (maksu sendiri) atau 
  • Puan Rohana 019 4777736 atau
Ibu juga boleh isi borang pesanan di SINI. <<--- (Harga disenaraikan di sini)

ATAU
Ibu boleh membuat pilihan dengan membeli Set Hamil Shaklee ini secara online. Hanya KLIK pada LINK di bawah. Selepas membuat pembelian, dalam masa 3-4 hari barang yang anda order akan sampai di depan pintu rumah / pejabat ibu. Sungguh mudah, cepat dan jimat. Happy shopping ya!
ORDER : SET HAMIL SHAKLEE 

Kami sangat mementingkan perkhidmatan selepas jualan. Setiap pembelian produk Shaklee dari kami, kami akan pastikan anda mendapat khasiat yang optimum dengan cara pengambilan supplement yang betul. Anda tak perlu pening-pening lagi mencari dan bertanya dengan agent Shaklee yang lain untuk mengadu masalah anda. Group kami mempunyai pakar-pakar yang sedaya upaya akan cuba menolong masalah anda. 


Jangan tunggu lagi. Hubungi maksu sekarang tau!

✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin  
 ✉ SMS : 0164048891
☎ WhatApp : 0198558422 / +974 55273585
Email : minahron@gmail.com 
souqvitamin.blogspot.com

Untuk membeli pada harga yang lebih murah, jadilah ahli Shakleeuntuk mendapat penjimatan sehingga 20% ke atas semua pembelian produk Shaklee.


Nak tahu bagaimana ibu boleh dapat  FREE shaklee membership yang bernilai Rm75? Hubungi maksu sekarang.




JADI AHLI SHAKLEE

4 comments:

  1. Tak ingat dulu sakit belakang ke tidak masa mengandung ....Lama dah tinggalkan zaman tu Nim

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje muda lagi kot. Dah boleh tambah sorang lagi tu :)

      Delete
  2. Assalamualaikum. salam kenal dari Ros ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waa'alaikumsalam ros. Salam kenal dari hanim juga ye. Thanks for visiting :)

      Delete

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...