Bila awan datang bertamu

Bila awan datang bertamu di Doha ni, maknanya winter pun dah nak sampai. Susah tau nak nampak awan kat sini.  Hari ni pun angin kuat dan dingin. Alhamdulillah di atas nikmat mu ya Allah. 

Balik aje dari sekolah anak-anak maksu terus beriadah. Berbasikal dan main kasut roda. Hari-hari lain tak dapat main sebab ada sekolah petang sampai ke maghrib. Hari ni dah hujung minggu. Takde kelas petang so boleh lah main puas puas. 

Bila bertukar musim ni biasanya ramai yang mudah kena sakit penyakit berjangkit. Yang biasanya demam, selsema, batuk. Kulit pun jadi kering bila masuk musim sejuk. Apa persediaan maksu sebagai ummi dan domestic manager yang hebat dan perihatin? Kikikikihh.. 

Untuk boost up immunity anak-anak maksu, maksu akan pastikan budak-budak ni tak tinggal Vitamin C Chewable dan juga Omegaguard. Standby Nutriferon kalau kalau dah ada simpton sakit sakit. Paksu pun amik Omegaguard dan juga Vitamin C Sustained Released. Maksu? Of course lah Shaklee Collagen Powder untuk maintain kulit lembab dan energy booster. Vitamin asas Vita-lea (multivitamin) dan B complex pun tak tinggal ok. 

#Kempenbebasdadah

Maksu sebolehnya tak mau drugs masuk dalam badan anak-anak maksu. Prevention is better than cure orang putih kata. So, boost siap-siap antibodi supaya tak senang kena penyakit, dengan izin Allah. Tapi kenapa Shaklee? Shaklee mempunyai slogan iaitu sentiasa selamat, sentiasa berkesan, sentiasa semulajadi. InsyaAllah maksu yakin dengan izin Allah tiada bahan-bahan kimia yang merbahaya menyelinap masuk ke badan anak-anak maksu. 

Kempen bebas dadah ni bukan hanya merujuk kepada supplement sahaja. Tapi mencangkupi semua aspek iaitu pemakanan yang sihat, gaya hidup yang sihat dan juga bersenam di samping dengan bantuan supplement untuk melengkapi keperluan nutrisi badan kita. 

Ubat Vs Supplement

Supplement Shaklee : Merawat PUNCA
Ubat : Menghapuskan SIMPTON

Ubat : cepat
Shaklee : lambat

Ubat : ada kesan sampingan
Shaklee : Tiada kesan sampingan


Tapi apa-apa pun kena berbalik kepada pencipta Allah yang Maha Esa. Atas kehendaknyaNya jua apa-apa pun.

Jom tengok awan kat Doha ni.

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...