Tips Memulakan Hari Yang Ceria, Segar dan Bertenaga!

Tips maksu simple aje. Kalau nak pagi-pagi rasa fresh, ceria, tak dak mood pastikan buat 2 perkara ni secara konsisten : 

1. Bangun awal pagi. Lepas subuh jangan tidur dah tau. Sebelum solat subuh tu, buat solat sunat 2 rakaat sebelum subuh dulu. Kalau kita bangun awal-awal pagi, macam-macam boleh buat. Jogging ka, zikir ka, buat kerja-kerja rumah ka kan?

2. Pastikan ambil breakfast yang berat dan berkhasiat. Tak sempat breakfast? Ok sat maksu tunjuk cara dia....

Tadaaaa....Ni dia breakfast awal pagi maksu. Biasa awai-awai pagi perut dah krukk krakk krukk krakkk bunyi kan? Maksu lapik perut dulu dengan shake ni. Sumber protein dan energy booster maksu. Biasanya Maksu memang tak sempat nak breakfast dulu sebelum hantar anak sekolah. So sambil driving masa tengah jem, tengah tunggu traffic light, tengah tunggu turn kat round about...sambil nyanyi-nyanyi ngan anak-anak maksu minum shake ni le. Shake ni alhamdulillah dengan izin Allah rasa kenyang dan badan rasa bertenaga.


Apa resepi shake maksu?

Maksu shake 3 benda hebat ni iaitu :

1. ESP - sumber protein
2. Mealshake - sumber vitamins dan minerals
3. Performance drink - elak dehydration

2 sudu ESP
2 sudu mealshake
2 sudu besar performance drink

Campur semua dalam shaker, letak air sejuk atau air suam...then shake sampai larut semua. Boleh terus minum. Sedap! Kalau nak lagi sedap boleh tambah susu fresh ke, blend dengan buah-buah ke.. letak susu coklat ke...ikut suka.  Senang aje. 

Nak tahu details lagi pasal shake ni boleh terjah entry maksu kat sini ye : MIGHTY 3 GEM
Sarapan segera ni sesuai sangat untuk yang very the busy setiap pagi tu. Lagi lagi yang bekerja. Nak siapkan anak sekolah lagi..suami kerja lagi. Cari stokin anak, stokin suami...dah jadi macam tangan octopus kan? Hihihi...

Untuk breakfast dan bekal anak-anak sekolah hari ni maksu buat Spagetti Olio. First time buat ni. Anak-anak kata sedap umi. Rasa dia ok lah boleh tahan...sedap walaupun maksu derhaka sikit hihihi... Dalam resepi suruh letak pati ayam..maksu tak letak pun sebab memang tak dak stok pati ayam kat rumah ni. 


Resepi Spagetti Olio ni  maksu amik kat sini :   Resipi zeera : Spaghetti Seafood Aglio Olio 

Selamat mencuba! 

Maksu
0194048891
WhatsApp : +974 55273585
 

11 comments:

  1. Dah bertenaga, barulah boleh buat ketja dengan ceria kan Maksu :)
    Ooh, olio itu sungguh amat menyelerakan!

    ReplyDelete
  2. wak akk... dah jadi.. nyum nyum nyumm..
    anak2 suka ye.. pasni nnt kalau de resipi boleh share..
    buat masa ni lesen masak gantung kejap...kikiki...

    btw, tq so much dear sis =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak anim la kena tq kat adik for resepi. nnti boleh masak lagi hihihi... awat kena gantung lesen masak tu? :)

      Delete
    2. makin bertambah kerja ha... =)

      Delete
  3. amboi kak, pagi2 dah makan spagetti. hehe. nampak sedap.
    bagi saya pun, breakfast tu memang penting untuk memulakan hari kita. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. pagi2 mmg makan berat dik fafa. bekal anak2 smpai lunch. :)

      Delete
  4. Betul.
    Don't skip.breakfast.
    And yg pnting berkhasiat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul doc. Kalau saya skip breakfat, berangin satu hari. Grumpy sepanjang hari hihihih

      Delete
  5. Tulah mmg elok bangun awak pagi pagi ni....tp tulah Nim...Nak bangun mmg seksa sungguh.... mengantuk!
    Tak oernah buat spaghetti olio ni....sedap ke? Kalau buh kupang mesti bestkan Nim

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap okje. cubalah resepi tu. tapi kena guna olive oil jgk. kalau tak, tak sedap sangat. Haa..boh kupang mesti sedap!

      Delete

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...