Set Kesihatan Lelaki : Vitamin Untuk Sakit Jantung

Lelaki adalah tunggak dalam sebuah keluarga. Dialah ayah, dialah suami, dialah guru, dialah pelindung dan dialah ketua. Banyak tanggungjawab seorang lelaki apatah lagi bila dah berumahtangga. Wajib mencari nafkah untuk keluarga, isteri dan anak-anak. 

Maksu teringat satu lagu nasyid ni dari kumpulan In Team. Tajuk nasyid dia "Segenggam Tabah". Khas untuk ayah-ayah kat luar sana. Jom layan dulu nasyid ni.. Bestt...lagu best, senikata dia pun best. Hayati jommmm


"Bagaikan camar pulang senja, patah sayap tetap terbang jua..."

Teringat kat ayah dak? Teringat kan? Keluar pagi balik malam untuk mencari rezeki yang halal. Ayah maksu dah lama takdak. Arwah ayah maksu meninggal dunia masa maksu darjah 6, tapi kenangan ngan ayah sangat sangat  tak dapat di lupa kan... 

Adehh...dah masuk bab sedih sedih plak. Maksu nak cerita hari ni sebenarnya pasal kesihatan lelaki. Menjadi seorang yang amat penting dalam keluarga, amat amat penting untuk mengambil berat tentang kesihatan. Sakit demam terlantar kat hospital siapa pulak  nak ambil alih tugas mencari nafkah keluarga? Mesti tak nak jadi macam tu kan? Nau'zubillahi min zalik. 

Orang lelaki memang payah  nak jaga makan. Kari kepala ikan, mee goreng mamak, nasi lemak, roti canai, teh tarik, makanan segera...rasanya memang dah jadi menu utama setiap hari kan?  Semua jenis makanan ni sudah sedia maklum mengandungi kolestrol yang tinggi. Kajian menunjukkan purata orang lelaki akan mengambil lebih 3 kali ganda lebih kolestrol yang diperlukan dalam satu hari. 

Dah la susah nak jaga makan, gaya hidup pun tak sihat juga : 

1.  Sibuk bekerja 
2.  Kurang bersenam,
3.  Stress di tempat kerja.
4.  Merokok (43.9% lelaki di Malaysia adalah perokok tegar!)
5.  Tidak cukup rehat
6.  Tidak cukup tidur

Faktor-faktor ini boleh menyebabkan risiko lebih berat badan ataupun obesiti dan seterusnya mengundang kepada penyakit yang lebih kronik dan ditakuti iaitu sakit jantung. Statistik menunjukkan 1 daripada 3 kematian adalah disebabkan penyakit kardiovaskular ini. 



Apakah tanda-tanda anda mengalami masalah sakit jantung? 

1. Sering keletihan
2. Rasa ketat di bahagian leher / tengkuk
3. Degupan jantung yang pantas atau tidak sekata
4. Kuat berpeluh
5. Rasa kurang selesa atau sakit di bahagian dada
6. Nafas pendek. 

Sekiranya ada anda mengalami simpton-simpton seperti di atas, segeralah berjumpa dengan doktor untuk membuat rawatan lanjut. 

Untuk menjaga jantung anda dari terkena sakit jantung, tidak lain tidak bukan kenalah mengamalkan gaya hidup yang sihat. Jaga makan dan sering bersenam. Pengambilan makanan tambahan atau supplement juga penting dalam membantu anda mengurangkan kolestrol dalam badan. 

Dalam Shaklee, terdapat 4 langkah dalam membantu memelihara jantung yang sihat iaitu : 

1. Pencegahan
2. Penurunan
3. Menguatkan
4. Perlindungan




Pencegahan
Phytocol-ST dapat membantu menyerap kolestrol yang terdapat di dalam makanan. Mengurangkan kolestrol yang diserap masuk ke dalam salur darah

Penurunan
OmegaGuard berfungsi untuk mengurangkan kandungan kolestrol jahat LDL di dalam salur darah. 

Menguatkan
CoQHealth menguatkan fungsi otot jantung dan memperbaiki pengaliran darah

Perlindungan
Vivix pula memberi perlindungan sel-sel dari penuaan dan kerosakan disebabkan oleh radikal bebas.  Membantu memberikan kesihatan pada salur darah. 

Sekiranya anda sayang ayah anda, sayang suami anda, dapatkan satu SET JANTUNG SIHAT ini supaya jantung ayah atau suami anda terjaga dengan sihat, InsyaAllah. Ikhtiar yang penting dan selebihnya kita berserah kepada Allah. 

BAGAIMANA CARANYA SAYA NAK SET JANTUNG SIHAT YANG BEST NI

Untuk order SET JANTUNG SIHAT yang lengkap ini,  boleh hubungi maksu terus dengan menghantar SMS / Call ke 0164048891 atau boleh juga boleh WhatsApp ke no berikut :
 
  • Nor Hanim +974 55273585 (maksu sendiri) atau 
  • Puan Rohana 019 4777736 
atau buat pembelian sendiri sekarang dengan hanya menekan butang di bawah :
 
 
SET KURUS DAN CANTIK

Untuk membeli pada harga yang lebih murah, jadilah ahli Shaklee, untuk mendapat penjimatan sehingga 20% ke atas semua pembelian produk Shaklee. 
 
Nak tahu bagaimana anda boleh dapat  FREE shaklee membership yang bernilai Rm75? Hubungi maksu sekarang.

JADI AHLI SHAKLEE
Kami sangat mementingkan perkhidmatan selepas jualan. Setiap pembelian produk Shaklee dari kami, kami akan pastikan anda mendapat khasiat yang optimum dengan cara pengambilan supplement yang betul. Anda tak perlu pening-pening lagi mencari dan bertanya dengan agent Shaklee yang lain untuk mengadu masalah anda. Group kami mempunyai pakar-pakar yang sedaya upaya akan cuba menolong masalah anda. 

Jangan tunggu lagi. Hubungi maksu sekarang tau!


 
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin 
 
SMS : 0164048891 
 
☎ WhatApp : +974 55273585 
 
Email : minahron@gmail.com 
 
souqvitamin.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...