Petua Merawat Sakit Ulu Hati - Bila Maksu Bercerita

Dulu-dulu, maksu dengan sakit ulu hati memang tidak dapat dipisahkan... kerap sangat kena. Ulser kat mulut pun selalu jadi. Yang ulser ni keturunan gamaknya sebab satu  keluarga selalu kena. Bila ada family gathering, kalau ada sorang yang dok mula komplen sakit ulser kat mulut...satlagi hat lain pun pakat dok tayang ulser jugak. Ulser sapa yang paling besaq dia menang.. hahaha...comelkan keluarga maksu?  Spoting abis... hihihi..

Berbalik kepada cerita sakit ulu hati ni. Hari ni maksu tak nak sentuh term term perubatan lah.Maksu nak cerita pengalaman maksu saja.  Ok tak?  

Apa yang maksu tau, sakit ulu hati, gastrik, angin, sama ja sakitnya... Datang dari satu punca yang sama. Biasanya berlaku apabila perut kita berasid. Perut kita boleh jadi berasid apabila :

1. Jadual makan yang tak menentu
2. Perut tidak tahan pada sesuatu makanan
3. Stress
4. Pengambilan ubat ubat tertentu
5. Makan lebih berat dari biasa

Kebiasaannya bila jadi sakit ulu hati ni kita rasa loya, nak muntah. Kalau maksu, siap mai dengan package sakit pinggang, badan jadi lemah tak larat dan sangat letih. Bila dah lama selalu dapat sakit ni, maksu baru perasan maksu kena sakit ni bila maksu makan tak menentu dan stress. Bila dah stress, ulser kat mulut pun naik jugak. 

Petua?

Maksu takdak petua khusus nak bagi kat hangpa. Cumanya, jagalah pemakanan. Amalkan pemakanan dan gaya hidup yang sihat. Jangan merokok. Jangan skip skip makan. Makan kerap tapi sikit sikit. .

Tapi, Maksu perasan lepas amalkan shaklee sakit angin dan ulser maksu ni makin lama makin hilang...alhamdulillah dengan izin Allah. Bukan hilang terus. Kadang-kadang tu kena jugak, tapi banyak kurang.

Apa yang maksu amalkan?

Maksu amalkan minum ESP Shaklee. Alhamdulillah ESP bantu kejapkan perut, kurang rasa lapar dan sebagai energy booster jugak. Kalau rasa rasa sibuk tak sempat makan ontime,  bancuh ja ESP shake shake, minum. Settle! Tak perlu risau sangat dah kot kot perut buat hal kalau makan tak menentu. 


ESP (Energising Soy Protein) yang femes tuu..


Selain ESP, maksu juga amalkan B Complex setiap pagi lepas breakfast. Kalau dulu asyik stress ja kan? Sekarang alhamdulillah, dengan izin Allah  banyak dah kurang. Syukur sangat ditemukan dengan Shaklee ni.


Shaklee juga mengajar maksu untuk lebih bersikap positif. Berada dalam support *Group maksu memang begitu. Hari hari diberikan 'vitamin rohani' agar lebih yakin diri, peringatan amalan kerohanian supaya lebih dekat dengan Allah, disamping diajar ilmu ilmu berniaga. 

*support Group ni hanya untuk yang berminat untuk berniaga Shaklee secara online. Boleh part time, boleh full time. Nak join jugak? Modal RM 75 aje tau!

MACAMANA NAK BELI ESP DAN B COMPLEX NI? 

Untuk order ESP dan B Complex  ni, boleh hubungi maksu terus dengan menghantar SMS / Call ke 0164048891 atau boleh juga boleh WhatsApp ke no berikut :




  • Nor Hanim +974 55273585 (maksu sendiri) atau 
  • Puan Rohana 019 4777736 


atau buat pembelian sendiri sekarang dengan hanya menekan butang di bawah :


 




Untuk membeli pada harga yang lebih murah, jadilah ahli Shaklee, untuk mendapat penjimatan sehingga 20% ke atas semua pembelian produk Shaklee. 


 


Nak tahu bagaimana anda boleh dapat  FREE shaklee membership yang bernilai Rm75? Hubungi maksu sekarang.








JADI AHLI SHAKLEE
Kami sangat mementingkan perkhidmatan selepas jualan. Setiap pembelian produk Shaklee dari kami, kami akan pastikan anda mendapat khasiat yang optimum dengan cara pengambilan supplement yang betul. Anda tak perlu pening-pening lagi mencari dan bertanya dengan agent Shaklee yang lain untuk mengadu masalah anda. Group kami mempunyai pakar-pakar yang sedaya upaya akan cuba menolong masalah anda. 

Jangan tunggu lagi. Hubungi maksu sekarang tau!


 
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin 
 
SMS : 0164048891 
 
☎ WhatApp : +974 55273585 
 
Email : minahron@gmail.com 
 
souqvitamin.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...