Resepi Aiskrim Mealshake Lemak Berkrim - Anak-Anak Tak Mintak Beli Aiskrim Kat Kedai Dah..

Kalau anak-anak ibu tak suka mealshake yang ibu bancuh dengan milo / horlicks / atau apa-apa saja minuman kegemaran anak-anak ibu, sebagai alternatif, ibu boleh buat aiskrim dengan mealshake nih. Bancuh macam biasa pastu masukkan dalam bekas aiskrim seperti dalam gambar di bawah. Bekas ni maksu beli kat IKEA. Murah saja.. 

Yang dalam gambaq ni, anak-anak maksu yang bancuh dan buat sendiri aiskrim ni. Suka sungguh depa beli maksu belikan bekas aiskrim ni. 

Cara maksu bancuh jadikan aiskrim ni macam ni :

2-3 sudu besar Mealshake
2 sudu besar susu tepung
1 cawan fresh milk / krim
2 sudu besar milo / vico
Sedikit gula untuk perasa



Bancuh semuanya dengan air suam, kacau sampai larut semua, pastu tuanglah dalam bekas tu. Jangan bancuh dengan air panas menggelegak ya kerana dikhuatiri merosakkan kualiti vitamin dan minerals dalam mealshake tu. Kemudian, letak dalam freezer sampai dia beku. Dah keras / beku boleh lah makan. Maksu tak sempat la pulak nak snap gambar aiskrim yang dah keras tu. Nanti lah bila aiskrim dah keras dan ready to eat,  maksu tempek kat sini untuk tatapan semua. 

Anak-anak maksu ni suka sangat aiskrim. (Eh, ada ka budak yang tak suka aiskrim? Ngehhh) So, maksu cuba cara ni pulak supaya anak-anak maksu kurang sikit makan aiskrim yang juai kat kedai tu. Makan homemade aiskrim lebih sedap, berkhasiat dan selamat! Lagi-lagi ditambah dengan khasiat Mealshake. 

Kenapa maksu sungguh-sungguh mintak ibu-ibu semua kalau boleh berikan Mealshake ni pada anak-anak? 


"Meal Shakes Shaklee menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah diserap untuk kegunaan seharian. Ia diperbuat daripada bahan semulajadi - buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu) dan lain2. Lactalbumin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protin yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam sistem tubuh dari peringkat bayi hingga ke orang dewasa. Kebiasaannya, ia mengandungi pelbagai nutrisi seperti immunoglobulin, lactoferrin, bacteriolysin dan sebagainya"


Mealshake membekalkan nutrisi lengkap kerana menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Kalau anak-anak kita kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. Biasanya anak-anak yang picky eater ada risiko badan kurang zat. Bila kurang zat, anak jadi lemah, kerap sakit, kurang antibodi, ganggu pelajaran dan sebagainya. Ibu manala yang sanggup tengokkan?  So, kalau anak ibu seorang yang picky eater amat digalakkan amalkan mealshake ni. Mealshake juga dapat bantu naikkan selera anak ibu, insyaAllah. 


Berapa harga Mealshake ni? 

Berapa harga satu botol Mealshake? Satu botol harganya RM113.75. Atau kalau ibu nak lebih jimat dan murah.... ibu boleh jadi ahli shaklee untuk mendapat penjimatan sehingga 20% ke atas pembelian semua produk Shaklee. Ibu hanya perlu hubungi saya dan saya akan daftarkan ibu sebagai ahli Shaklee secara online. Ibu hanya perlu bayar Rm75 sebagai membership fee seumur hidup. Ibu tak perlu beli produk Shaklee beribu-ribu untuk menjadi ahli Shaklee. Atau pun juga  boleh menjadi ahli Shaklee secara PERCUMA. Macam tu ye? Hubungi saya tau nanti saya ceritakan segala-galanya.   

Ok, saya berminat nak cuba Mealshake ni. Kat mana saya boleh beli? 

Boleh hubungi saya terus dengan menghantar SMS / Call  ke 0164048891 atau ibu juga boleh WhatsApp ke no berikut :
Saya sendiri, Nor Hanim +974 55273585 atau 
Puan Rohana 019 4777736

ATAU

Ibu boleh order sendiri dengan menggunakan kredit kad atau debit kad anda dengan KLIK pada link di bawah. Tak perlu susah susah nak PM/WhatsApp/SMS dan tunggu saya nak reply lagi. Semua di hujung jari anda:

Kami sangat mementingkan perkhidmatan selepas jualan. Setiap pembelian produk Shaklee dari kami, kami akan pastikan anda mendapat khasiat yang optimum dengan cara pengambilan supplement yang betul. Anda tak perlu pening-pening lagi mencari dan bertanya dengan agent Shaklee yang lain untuk mengadu masalah anda. Group kami mempunyai pakar-pakar yang sedaya upaya akan cuba menolong masalah anda. 


✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin 
SMS / Call : 0164048891
☎ WhatApp : +974 55273585 
Email : minahron@gmail.com 
souqvitamin.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...