Jadi Ahli Shaklee - Tak Sangka Mudahnya Jual Shaklee!

Maksu sebelum ini tak pernah terfikir akan berniaga secara aktif dengan Shaklee. Ye lah. Shaklee ni kan MLM. Sebut saja MLM,  mesti ramai yang tak suka kan? Dulu maksu pun tak suka. Sebut saja MLM mana yang maksu tak pernah join. Semua maksu pernah join, tapi semuanya sekerat jalan. Bukan sebab takdak orang bimbing atau coach maksu, tapi mungkin maksu belum bersedia dan tidak jatuh cinta pada produk! Bukan sebab produk tersebut tidak bagus tetapi mungkin badan maksu tidak sesuai dengan produk tersebut.

Dalam Jom Heboh Utara hari tu (Event yang dianjurkan oleh iReach Family, group besar keluarga Shaklee maksu), salah seorang speaker ada menyebut, sebelum kita nak jual sesuatu produk, kita kena jatuh cinta dengan produk tu dulu. Barulah kita boleh share kebaikan dan mula menjual pada orang lain. Dalam banyak-banyak produk supplement yang maksu telah guna, Shaklee adalah yang terbaik yang pernah maksu rasa. Sebab tu maksu jatuh cinta. Bermula dengan set bersalin..sampai lah sekarang maksu mula mengambil shaklee collagen powder pulak. Maklumlah, maksu ni dah nak cecah 40 tahun tak lama lagi. Collagen dalam badan pun dok kurang dah sikit-sikit. So, kena la top up Shaklee Collagen Powder bagi awet muda gituuuu.. collagen shaklee sangat ringan ok dan mudah di serap oleh badan.

Bila maksu nak mula serius berniaga Shaklee ni, maksu risau la plak takut-takut takdak modal ka apa kan. Tapi sebenaqnya berniaga Shaklee tak perlu modal pun untuk simpan stok, tak perlu beli stok banyak. Bermodalkan RM75 (membership fee) tu sajalah untuk berniaga. Bagi yang serius untuk berniaga, hangpa akan di masukkan dalam satu group secret. Dalam group tu hangpa akan di ajar dan di latih macamana nak berjaya hingga ke peringkat paling tinggi dalam Shaklee iaitu Master Coordinator. 



Eh Eh, tadi maksu kata tak payah bawak keluaq modal simpan stok? Haa...betui lah tu. Bila ada customer order kat kita, baru kita order online kat Shaklee, nanti Shaklee sendiri akan pos direct ke address customer. So, kesimpulannya, tak payah risau-risau pasal stok. Shaklee yang akan simpankan dan hantar ke alamat customer hangpa. Mudahkan? Yang paling best, hangpa boleh buat order di mana-mana sahaja selagi ada internet. Pi bercuti ke Paris pun dapat buat order kat customer di Malaysia. 


Berniaga menjadi lebih mudah juga kerana maksu berada di dalam group iReach Family yang mana leader-leadernya semua tak kedekut ilmu dan sungguh-sungguh mengajar bagaimana untuk berjaya dalam Shaklee. Kalau kita masalah, ada saja bantuan dan sokongan dari mereka. Syukur sangat-sangat. Framework, checklist, how-to semua dah tersedia...antara nak tak nak saja. 

Akhir kata, maksu nak jemput hangpa semua yang minat berniaga untuk sama-sama kita membina empayar bisness kita sendiri.... apa kata mula dengan shaklee dulu. ,Jangan malu, jangan segan contact maksu naa...seperti details di bawah. Maksu punya impian yang besar untuk menjadi seorang yang berjaya. Bukan kekayaan sahaja yang di cari, tetapi menaik taraf diri sendiri menjadi seorang yang lebih baik dari segi jasmani dan rohani. Bermulahlah secara kecil-kecilan dulu, lama-lama insyaAllah pasti berjaya. Berada di dalam group Shaklee iReach ini serupa macam berada dalam satu package percutian bajet yang sangat best. Murah sahaja belanjanya tetapi macam-macam ada.    

SMS / Call: 0164048891

atau

Friend saya di FB Nor Hanim Abu Hassan 
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin 
☎ WhatApp : +974 55273585 
Email : minahron@gmail.com 
souqvitamin.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...