Energising Soy Protein Shaklee : Berita baik untuk wanita

Energising Soy Protein Shaklee adalah minuman sumber protein yang berasaskan soya. Sebut soya ja mesti ada yang fobia, anti, melatah, takut dan sebagainya kan? Macam-macam rumors keluar pasal soya ni.  Tapi maksu tak nak cerita semua tu sebab nama pun rumors kan. Maksu tak suka share share benda benda yang ntah betul ke tidak. Maksu suka sangat share benda-benda yang baik dan sahih saja.

Energising Soy Protein Shaklee (ESP Shaklee) sebenarnya telah diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat eksentensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi yang pernah dihasilkan. Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi "non-GMO" (Non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah.  Tambahan pula, setiap 850g (satu canister ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama. Senang maksu cerita, segala komponen-komponen yang tak elok dalam soya tu semua dah di buang terlebih dahulu sebelum di proses.



Kenapa protein penting?

Badan kita memerlukan protein untuk membaiki sel-sel badan yang rosak,  penting untuk menyembuhkan luka-luka, memberikan tenaga sepanjang hari dan juga membuatkan kita kenyang dalam sesuatu jangka masa yang agak lama.

Saya dah ambil protein dari daging, ikan, ayam, kenapa perlu ambil protein ESP lagi?

Ye betul, dalam pemakanan harian kita, sumber protein ada dalam ikan, ayam, daging. Tapi protein soya dalam ESP rendah lemak, tiada kolestrol dan 100% berasaskan sayur. 

Cara masakan seperti menggoreng yang menggunakan api panas akan memusnahkan kandungan dan kualiti protein di dalam makanan tersebut. Lagi-lagi bagi mereka yang kerap makan di luar. Kita tidak tahu bagaimana sumber protein ini diuruskan dan di masak.  Jadi yang tinggal tidak cukup untuk keperluan seharian kita. Tidak hairanlah walaupun kita mengamalkan pemakanan sumber protein dalam diet harian kita tetapi badan kita masih lagi berasa lemah, tidak bermaya dan kerap mendapat sakit. 
 
 
Energising Soy Protein atau singkatannya ESP dari shaklee ini mempunyai banyak khasiat kepada wanita terutamanya iaitu :

1. Amat sesuai untuk wanita yang menyusukan anak. ESP memang terkenal sebagai supplement untuk banyakkan pengeluaran susu. Bila ibu cukup protein,  ibu akan lebih bertenaga. Pengeluaran susu pun lancar dan berkhasiat.

2. Amat sesuai untuk wanita / ibu menyusu yang bercadang untuk puasa.  ESP membekalkan tenaga, jadi walaupun puasa kita kurang rasa letih.. insyaallah..

3. Amat sesuai untuk wanita hamil. ESP kuatkan rahim dan bantu pembentukan otot bayi. Protein bagus untuk tumbesaran.

4. Amat sesuai untuk wanita yang cuba hamil dan bercadang  untuk hamil. Ini kerana ESP memelihara rahim kita.

5. Amat sesuai untuk wanita yang ingin stabilkan hormon. ESP mengandungi kacang soya yang kaya dengan isoflavon. Ia membantu memulihkan hormon wanita. Keluarkan darah kotor dan gantikan protein yang diperlukan.

6. Amat sesuai untuk wanita / ibu menyusu yang mahu kurus. ESP menjadikan ibu lebih rasa kenyang. Nafsu makan pun kurang.

7. Amat sesuai untuk wanita yang pentingkan kesihatan. ESP memberi ketahanan badan dan pelengkap nutrient dalam badan kita. Bila semuanya cukup, haruslah boleh lawan penyakit yang datang, insyaAllah.
 
8. Amat sesuai untuk wanita yang nak cantik. ESP menjadikan kulit lebih anjal, jadi gebu dan lebih cerah. Tidak perlu lagi tempek bedak berlapis-lapis.


Untuk order, boleh hubungi maksu terus dengan menghantar SMS / Call ke 0164048891 atau boleh juga boleh WhatsApp ke no berikut :
 
  • Nor Hanim +974 55273585 (maksu sendiri) atau 
  • Puan Rohana 019 4777736 
atau buat pembelian sendiri sekarang dengan hanya menekan butang di bawah :
 
 
SET KURUS DAN CANTIK

Untuk membeli pada harga yang lebih murah, jadilah ahli Shaklee, untuk mendapat penjimatan sehingga 20% ke atas semua pembelian produk Shaklee. 
 
Nak tahu bagaimana anda boleh dapat  FREE shaklee membership yang bernilai Rm75? Hubungi maksu sekarang.

JADI AHLI SHAKLEE
 
Kami sangat mementingkan perkhidmatan selepas jualan. Setiap pembelian produk Shaklee dari kami, kami akan pastikan anda mendapat khasiat yang optimum dengan cara pengambilan supplement yang betul. Anda tak perlu pening-pening lagi mencari dan bertanya dengan agent Shaklee yang lain untuk mengadu masalah anda. Group kami mempunyai pakar-pakar yang sedaya upaya akan cuba menolong masalah anda. 

Jangan tunggu lagi. Hubungi maksu sekarang tau!


 
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin 
 
SMS : 0164048891 
 
☎ WhatApp : +974 55273585 
 
Email : minahron@gmail.com 
 
souqvitamin.blogspot.com
 

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...