Shaklee Cinch Energy Tea : Bantu Berdiet Tanpa Lesu


Saya nak kurus cepat, tak payah diet /jaga makan dan tak payah bersenam, boleh kak?

Boleh dik! Boleh sangat! Boleh mimpi ya….

Secara logiknya kita tidak menjadi tembam  atau gemuk atau lebih sopan “comel” secara tiba-tiba. Semalam kurus, esok pagi nih bangun tidur naik 10kg, boleh ke camtuh? Jadi proses reversal  kepada ‘usaha gigih’ kita mengumpul stok-stok lemak berlebihan di badan juga tentunya memerlukan usaha yg berkadaran untuk kembali langsing dan mantap.

Nak menjadikan usaha untuk kurus ni mudah sikit? Meh nak story

Konsep asas untuk kurus secara amnya:
1.       Kurangkan pengambilan kalori.
2.       Bakar lebih banyak kalori dari yang diambil.


Tapi dalam mencapai objektif harian di atas, kita haruslah memastikan pengambilan nutrien2 penting tidak diabaikan. Tak boleh sembrono belapar juga kerana kadar metabolisme badan akan berkurang jadi lebih susah nak membakar lemak-lemak degil itu. Sila baca di sini untuk  cadangan Cinch Inch Loss Plan

Lesu adalah cabaran utama apabila mengikuti suatu plan diet untuk mengurangkan berat badan. Shaklee Cinch™ Energy Tea dapat membantu kerana ia memberikan anda suntikan tenaga supaya kembali segar dan cergas walaupun hanya mengandungi kalori yang rendah.  Bagaimana?

Sumbangan kafein semula jadi yang hadir dalam teh merangsang sistem saraf pusat supaya menghasilkan kesan yang positif kepada mood, ingatan, kecerdasan dan prestasi fizikal dan kognitif. Di samping itu, beberapa kajian menunjukkan gabungan taurina dengan kafein menggalakkan lagi kesan rangsangan positif kafein yang dinyatakan sebelum ini . Jadi anda merasakan seperti mendapat suntikan tenaga tambahan untuk kembali cergas dan segar.

Teh hijau dan sebatian polifenolik yang terkandung di dalamnya seperti epigallocatechin gallate (EGCG) menyokong penurunan berat badan dengan membantu meningkatkan pengoksidaan lemak badan sebagai sumber tenaga dan mengurangkan penyerapan tenaga dari makanan.*


Shaklee Cinch™ Energy Tea : Get that energy to get you slim
The challenge we face when following a diet-plan to lose weight is that normally we will be restricting calorie intake or the idea is burn more calorie than you put in. So in achieving this there is a tendency of dip in energy to hit the gym or just simply go about your daily stuffs. That is when those chocolate bar and other sugary foods will appear extra irresistible. Hence bye-bye weight-loss plan.
The Shaklee Cinch™ Energy Tea is a healthy, low calorie alternative to help naturally boost energy levels.* It not only provides a healthier alternative to other quick pick-me-ups, but delivers tea catechins and polyphenols that have potent antioxidant effects that protect cells from free radicals.* 

In addition, green tea and its polyphenolic compounds such as epigallocatechin gallate (EGCG) show promise in supporting weight loss through increased energy expenditure The contribution of naturally present caffeine in tea can also provide a gentle stimulatory effect to the central nervous system resulting in beneficial effects such as enhanced mood, memory, alertness and physical and cognitive performance. In addition, a number of studies examining the effects of taurine combined with caffeine indicating that the addition of taurine may enhance the mental and physical effects of caffeine.

Sekiranya anda sememangnya pengamal Set Inch Loss Program by Shaklee, sangat sangat disarankan untuk menambah Cinch Tea Mix untuk memantapkan lagi proses diet anda dan mengurangkan kelesuan sepanjang proses diet berlangsung. 

Hubungi kami segera

Fb Nor Hanim Abu Hassan
SMS / Call : 016 4048891
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin
☎ WhatApp : +974 55273585
Email : minahron@gmail.com
souqvitamin.blogspot.com

Beli sendiri ESP Shaklee anda sekarang di sini....tak payah PM dan tunggu saya reply lagi!

ESP Shaklee diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat eksentensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protin yang tinggi yang pernah dihasilkan. Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi "non-GMO" (Non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. Tambahan pula, setiap 850g (satu canister ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.

ESP Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia, Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur, tua dan muda. Manakala, kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai juga kepada pengidap kencing manis.

Untuk pengetahuan anda, satu hidangan ESP shaklee ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.



Antara Manfaat Utama ESP Shaklee ialah : 

Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan ESP Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.

Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan  parut.

Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya

Berapa harga ESP ni? 

Berapa harga ESP? Satu canister ESP harganya RM150. Kalau anda rasa mahal, anda boleh jadi ahli shaklee untuk mendapat penjimatan sehingga 20% ke atas pembelian semua produk Shaklee. 

Ok, saya berminat nak cuba ESP. Kat mana saya boleh beli? 

Boleh hubungi saya terus dengan menghantar SMS / Call  ke 0164048891 atau anda juga boleh WhatsApp ke no berikut :
Saya sendiri, Nor Hanim +974 55273585 atau 
Puan Rohana 019 4777736

ATAU

Anda boleh order sendiri dengan menggunakan kredit kad atau debit kad anda dengan KLIK pada link di bawah. Tak perlu susah susah nak PM/WhatsApp/SMS dan tunggu saya nak reply lagi. Semua di hujung jari anda:

ORDER : ESP, PROTEIN SOYA TERBAIK ANDA.

Kami sangat mementingkan perkhidmatan selepas jualan. Setiap pembelian produk Shaklee dari kami, kami akan pastikan anda mendapat khasiat yang optimum dengan cara pengambilan supplement yang betul. Anda tak perlu pening-pening lagi mencari dan bertanya dengan agent Shaklee yang lain untuk mengadu masalah anda. Group kami mempunyai pakar-pakar yang sedaya upaya akan cuba menolong masalah anda. 


✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin 
SMS / Call : 0164048891
☎ WhatApp : +974 55273585 
Email : minahron@gmail.com 
souqvitamin.blogspot.com

What can a woman who is menstruating do on Laylat al-Qadr?


What can a woman who is menstruating do on Laylat al-Qadr?
A woman who is menstruating may do all acts of worship apart from praying, fasting, circumambulating the Ka3bah and doing i3tikaaf in the mosque.
It was narrated that the Prophet sallAllaahu 3Alayhi wa sallam used to stay up at night during the last ten nights of Ramadaan. It is narrated that 3Aa’ishah (may Allaah be pleased with her) said: “When the last ten nights of Ramadaan came, the Prophet sallAllaahu 3Alayhi wa sallam would refrain from marital relations, stay up at night and wake his family up.” (1)
Staying up at night is not only for prayer, rather it includes all kinds of acts of worship. This is how the scholars interpreted it. 
Al-Haafiz said: “Staying up at night” means staying up to do acts of worship. 
Al-Nawawi said: spending the night staying up to pray etc. 
He said in 3Awn al-Ma’bood: i.e., in prayer, dhikr and reciting the Qur’aan. 
Praying qiyaam is the best act of worship that a person can do on Laylat al-Qadr. Hence the Prophet sallAllaahu 3Alayhi wa sallam said: “Whoever spends the night of Laylat al-Qadr in prayer out of faith and in hope of reward, his previous sins will be forgiven.” (2) 
Because the woman who is menstruating is not allowed to pray, she can spend the night in doing other acts of worship apart from prayer, such as:
1- Reading or reciting Qur’aan.
2- Dhikr – such as saying Subhaan-Allaah, La ilaaha illa-Allaah, al-Hamdu Lillaah, etc. She can repeat the words “Subhaan-Allaah wa’l-hamdu Lillaah, wa laa ilaaha ill-Allaah, wa Allaahu akbar (Glory be to Allaah, praise be to Allaah, there is no god but Allaah and Allaah is Most Great)” and “Subhaan Allaah wa bi hamdihi, subhaan Allaah il-3Azeem (Glory and praise be to Allaah, glory be to Allaah the Almighty)” etc.
3- Istighfaar (praying for forgiveness), by repeating the phrase “Astaghfir-Allaah (I ask Allaah for forgiveness).”
4- Du3aa’ (supplication) – she can pray to Allaah and ask Him for what is good in this world and in the Hereafter, for du3aa’ is one of the best acts of worship. The Prophet sallAllaahu 3Alayhi wa sallam said, “Du3aa’ is 3ibaadah (worship).” (3)
The woman who is menstruating can do these acts of worship and others on Laylat al-Qadr.
References:
(1) Al-Bukhaari (2401) and Muslim (1174)
(2) (Narrated by al-Bukhaari, 1901; Muslim, 760)
http://islamqa.com/en/ref/26753
(3) Al-Tirmidhi, 2895; classed as saheeh by al-Albaani in Saheeh al-Tirmidhi, 2370).

source : towardshuda.wordpress.com

Fb Nor Hanim Abu Hassan
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin
☎ WhatApp : +974 55273585
Email : minahron@gmail.com
souqvitamin.blogspot.com

Pengedar Shaklee Pulau Pinang : Padang Ibu, Padang Menora, Penanti, Kulim



Sekiranya anda tercari-cari pengedar Shaklee sekitar Pulau Pinang, Penanti, Padang Ibu khususnya boleh hubungi rangkaian pengedar Souq Vitamin di Padang Ibu iaitu :

Puan Nur Adibah Anuar.
Call / SMS / Whatsapp : 013-4030052



Hubungi aje anak sedara saya ni, Puan Nur Adibah atau nama manja beliau Diba, yang merangkap agent Shaklee saya untuk bertanya tentang stok atau produk apa yang ada. Nak Cash On Delivery (COD) pun boleh. 


Bila sebut saja shaklee, memang tidak asing lagi sekarang ni. Shaklee dengan membawa misi "Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan, Sentiasa Semulajadi," memang sentiasa memberikan yang terbaik untuk semua. Seisi keluarga saya memang pengguna tegar Shaklee...Alhamdulillah, shaklee setakat ni banyak membantu menaik taraf kesihatan saya sekeluarga. Sebab itu saya ingin kongsikan kebaikan Shaklee kepada semua, semoga semua mendapat manfaat yang sama.

Dapatkan set-set Shaklee hanya dari wakil Souq Vitamin yang sah untuk mendapatkan konsultasi dan penghantaran COD secara PERCUMA sekitar Padang Ibu, Penanti, Padang Temusu, Padang Menora dan juga sekitar Kulim.

Antara set-set yang ditawarkan oleh Shaklee ialah : 

Set hamil
Set bersalin
Set kulit cantik
Set kurus optimum
Set vitamin kanak-kanak
Set vitamin untuk pelajar
Set sakit sendi lutut
Dan macam-macam lagi.



Untuk mendapatkan penjimatan sehingga 25% untuk semua pembelian produk Shaklee, jom jadi Ahli Shaklee bersama-sama Souq Vitamin. InsyaaAllah, kami mempunyai pakar-pakar yang akan membantu anda dalam mendapatkan khasiat yang optimum dengan setiap pengambilan supplement Shaklee. Untuk yang berminat nak berniaga Shaklee pun akan di masukkan ke dalam group secret kami untuk di beri tunjuk ajar, guide dan sokongan yang padu bagi bersama-sama berjaya dalam Shaklee hingga ke peringkat yang tertinggi. 

Shaklee menawarkan 3C untuk setiap ahlinya iaitu Cash, Convention dan Car. Nak tahu details? Jom hubungi saya nanti saya ceritakan segala-galanya. 


Nor Hanim Abu Hassan 
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin 
SMS / Call : 0164048891 / 0166671227
☎ WhatApp : 0198558422 / +974 55273585 
Email : minahron@gmail.com 
souqvitamin.blogspot.com

Basic H : Pencuci Serbaguna Organic

Kalau sebelum-sebelum ni saya asyik bercerita tentang supplement saja, tapi hari ni saya nak bercerita tentang satu produk yang sangat best dari Shaklee iaitu Basic H : Organic Super Cleaning Concentrate. Katanya sangat berguna untuk perlbagai kegunaan.

Shaklee yang bermotokan  "Sentiasa Berkesan, Sentiasa Selamat dan Sentiasa Semulajadi" semestinya mempunyai produk yang mementingkan ala sekitar. Shaklee mengeluarkan satu produk pencuci serbaguna (ya, memang sangat serbaguna.. boleh guna untuk apa saja) yang dibuat dari bahan organik, tanpa fosfat, bio-degrable, tiada toksik dan yang paling saya suka sangat bila kita tak perlu bilas lepas gunakannya.

Apakah kegunaan Basic-H yang istimewa ini:

Sebagai pencuci

  • Cuci tandas, cuci lantai, cuci dinding, cuci pinggan
  • Cuci kesan gris dan minyak
  • Rendam baju especially baju baby. Rendam 4-5 hari pun tak berbau
  • Lap dapur. Spray dan biar selama 5 minit. Cuma perlu lap lepas tuh, takyah sental sental. Senang sangat.
Merendam sayur & buah
  • Bukan sahaja memisahkan bendasing dari sayur/buah, tapi juga meneutralkan pestisid dan pengawet yang digunakan terhadap sayuran/buah tersebut
Kegunaan keluarga 
  • Ubat ulser mulut. Celupkan basic-H menggunakan putik kapas & letakkan pada bahagian ulser.
  • Memandikan bayi dan kanak-kanak.
  • Ubat gigi. Titikkan 2-3 titik Basic-H ke atas berus gigi dan berus seperti biasa.
  • Untuk jerlum/sponging semasa demam. Saya juga gunakan bila anak2 mula rasa ‘dedar’ (nak mula demam). Alhamdulillah suhu badan akan turun (not advisable kalau dah strike to 38 degree).
  • Mandikan anak2 dengan Basic-H untuk menghalang gigitan nyamuk.
  • Sebagai pencuci tangan.
  • Digunakan kepada anak-anak yang menghidap ekzema
Berkebun (gardening)
  • Air siraman tumbuh-tumbuhan yang ‘berkhasiat’. Titiskan beberapa titik ke dalam botol spray yang diisi air biasa dan spray ke pangkal pokok-pokok di taman.
  • Sebagai penghalau serangga perosak. Sama seperti cara di atas cuma sembur ke bahagian batang dan daun.
  • Basuh tangan dengan Basic-H sebelum memulakan kerja berkebun.

Kegunaan rumah
  • Menghilangkan bau busuk ikan. Cuma spray saja ke dalam tong ikan.
  • Titikkan setitis ke dalam seterika stim bagi menjaga kebersihan bahagian dalamnya.
  • Membersihkan kesan getah/gula2 getah.
Mencuci cloth diapers dan cloth pad
  • Rendam CD dan CP dengan Basic-H, pasti mudah menghilangkan kesan kotoran ;)
Mr D with Basic H


Sangat banyak kegunaan Basic-H ni. Nak list lagi dah tak larat :D Basic-H juga dikenali sebagai pencuci 1001 guna.  You’ll know when you have it in your home. Dah tak perlu benda lain lagi dah.

Memang sangat sesuai untuk saya yang ada anak-anak kecil, tak perlu risau anak-anak termakan ka, terjilat ka...insyaaAllah selamat untuk anak-anak. 

Hari ni saya cuba guna untuk menghalau semut-semut kat rumah ni. Banyak sangat semut kat rumah saya ni. Harap berjaya lah saya menghalau semut semut ni.  Lepas ni nak mop lantai, cuci periuk, cuci botol susu semuanya dengan Basic H.

Jadi jangan lah tunggu tunggu lagi. Ini adalah pencuci serbaguna yang perlu ada di setiap rumah. Mudah, jimatkan masa dan selamat.

* Basic-H adalah double concentrated, jadi kena dilute atau larutkan dalam air terlebih dahulu. Satu botol 475ml tapi boleh tahan lama sebab guna sikit2 saja.

Psttttt : Basic H nih one of the Oprah's favourite stuff on earth tau ;-)).. Cuba baca di sini. Dan White House juga gunakan Basic H untuk cuci apa yang patut. hehehe




    Untuk order, anda boleh hubungi saya seperti di bawah, atau anda boleh order sendiri dengan meng'klik' pada link di bawah ini 


    Nor Hanim Abu Hassan 
    ✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin 
    SMS : 0166671227
    ☎ WhatApp : 0198558422 / +974 55273585 
    Email : minahron@gmail.com 
    souqvitamin.blogspot.com

Tips bagaimana suami masih dapat menikmati masakan air tangan isteri walaupun berjauhan beribu-ribu batu

Assalamua'alaikum wrt,

Alhamdulillah, bersiaran di Malaysia sekarang. Cuti-cuti Malaysia sepanjang Ramadhan dan menyambut Syawal ni di tanah air tercinta.. insyaAllah. Tiada tempat yang lebih seronok dari kampung halaman kan? Hampir setahun tak balik ke kampung, alhamdulillah, akhirnya kali ni dapat balik yeayyy...

Memandangkan dah hampir setahun tak balik, jadi kami dulu tanpa abah. Balik awal 2 minggu daripada abah. So dapat spend lebih masa kat Malaysia, hampir 2 bulan bercuti. Abah masih bekerja kan. Nak dekat raya nanti baru abah balik Malaysia.

Berpuasa di Doha bukan seperti di Malaysia yang ada bazaar Ramadhan di mana-mana. Nak berbuka puasa senang sahaja beli makanan di bazar Ramadhan. Lagi lagi kalau tinggal sorang-sorang macam abah. Nak masak alang-alang sahaja. Jadi apa yang saya buat ialah saya frozenkan lauk pauk yang saya masak seminggu sebelum saya balik ke Malaysia. Setiap kali saya masak, saya akan masak lebih sikit dan masukkan dalam bekas kecik kecik untuk letak dalam freezer. So, untuk makan, abah hanya perlu panaskan sahaja.

Selain frozen lauk, saya buatkan juga sambal segera untuk abah senang masak. Sambal segera tu dah saya cukupkan asam, garam dan gula. Saya blend cili kering, bawang besar, bawang putih dan sedikit belacan. Tumiskan dan masukkan asam, garam dan gula dan goreng sampai naik minyak / kering. Kemudian simpan elok elok dalam peti ais. Senang abah nak masak sambal telur ke, sambal ikan ke...just panaskan aje.

Saya juga ada buatkan pes untuk abah masak sayur. Saya blendkan ikan bilis, bawang besar dan ikan bilis. So, abah just tumiskan aje pes ni untuk masak sayur.

Nahh...setiap kali suami kita makan atau masak, mesti teringat teringat kat kita kan? Hihihi... masih boleh makan masakan isteri walaupun kita dok jauh.

Oklah, semoga perkongsian ini memberi manfaat pada semua.


Ummu Fawzan

Fb Nor Hanim Abu Hassan
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin
☎ WhatApp : +974 55273585
 Email : minahron@gmail.com
souqvitamin.blogspot.com

Turunkan Kolestrol Secara Semulajadi Dengan PHYTOCOL-ST Shaklee

Saiz badan seseorang tidak menjaminkan kadar kolestrol di dalam badan kita. Orang berbadan kecil pun ada yang mempunyai masalah kandungan kolestrol yang tinggi. Statistik menunjukkan lebih 6 juta rakyat Malaysia mempunyai masalah kolestrol ni. Ramaiiii tu...

Apa risiko kolestrol tinggi? 

Kadar kolestrol yang tinggi menyebabkan salur darah kita tersumbat dan penyebab kepada sakit jantung dan juga angin ahmar atau stroke. Selain itu antara risiko lain ialah penyebab kepada penyakit hati, tekanan darah tinggi dan juga masalah ketidaksuburan.

Antara faktor-faktor penyebab kolestrol yang tinggi adalah :

1. Tabiat pemakanan yang tidak seimbang
2. Perokok
3. Minuman keras
4. Tekanan hidup
5. Hati yang tidak sihat

Tahukah anda, mengikut saranan American Heart Association, seorang individu normal hanya patut mengambil kolestrol tidak lebih dari 300mg sehari. Manakala pesakit jantung, tidak boleh mengambil lebih dari 200mg sehari.

Mari kita tengok kadar kolestrol dalam pemakanan kita.




Haaa...tudia..tu makanan kebiasaan rakyat Malaysia tu kan? 942 mg vs 300mg.  Berganda-ganda punya terlebih mg. Overdose kolestrol pulak. Tak hairanlah kenapa ramai rakyat Malaysia yang mempunyai masalah sakit 3 serangkai ni. 

Macamana caranya nak kawal kandungan kolestrol dalam badan?

Antara cara yang boleh diamalkan untuk mengawal kandungan kolestrol dalam badan kita ialah :
1- mengamalkan pemakanan yang seimbang bersama dengan makanan yang tinggi serat.
2- mengambil asid lemak omega-3. Shaklee menawarkan OmegaGuard sebagai sumber minyak ikan terbaik yang mengandung omega-3.
3- mengawal berat badan bagi mereka yang obes.
4- mendapatkan nasihat doktor untuk ubat menurunkan kadar kolestrol

Atasi masalah Kolestrol secara semulajadi

Lebih dari 80 kajian telah menunjukkan Fitosterol dapat membantu menghalang kolestrol daripada diserap dalam darah dan dapat membantu menurunkan kadar kolestrol LDL. 



Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH) mengesyorkan penambahan 2000mg FITOSTEROL ke dalam diet harian anda untuk merendahkan paras kolestrol secara semulajadi. Untuk mendapatkan 2000mg FITOSTEROL secukupnya setiap hari, anda perlu mengambil 200 batang lobak merah, 70 keping roti gandum dan 425 biji tomato.. Wahhhh mampu kah? Tapi, anda tak perlu risau kerana Shaklee menawarkan produk terbaru yang dapat membantu mengawal kandungan kolestrol dalam salur darah, iaitu PHYTOCOL-ST yang dapat membekalkan 200mg FITOSTERIL anda yang diperlukan setiap hari seperti yang disarankan oleh Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH). 

Istimewanya PHYTOCOL-ST

Selain berkesan, antara keistimewaan PHYTOCOL-ST ialah :

- Tiada perisa, pewarna, pemanis atau pengawet tiruan
- Semestinya HALAL. 



Dapatkan satu botol untuk anda hari ni sebagai persediaan untuk anda yang nak makan macam-macam di bulan puasa dan di hari raya nanti. Hubungi saya untuk mendapatkan satu botol untuk anda. Tapi, sekiranya anda nak order sendiri secara online, boleh jugak. KLIK saja pada link di bawah. Tak perlu SMS, WhatsApp, PM saya lagi. Dalam masa 3-4 hari barang akan sampai, InsyaAllah. Selepas barang dah dapat kat tangan, sila hubungi saya untuk konsultasi PERCUMA ya!

KLIK DI SINI ----->> ORDER : PHYTOCOL-ST




Fb Nor Hanim Abu Hassan
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin 
✉ SMS : 0166671227
☎ WhatApp : 0198558422 / +974 55273585 
Email : minahron@gmail.com 
souqvitamin.blogspot.com


Supplement Untuk Pesakit Kencing Manis

Saya sering ditanya oleh rakan-rakan saya apakah vitamin shaklee yang sesuai untuk merawat Diabetes. Sebenarnya, istilah 'merawat' di dalam konteks pengambilan supplement adalah tidak betul. Pengambilan supplement lebih kepada mencegah / prevention dan membantu memberi nilai tambah kepada badan kita sekiranya kita tidak mengambil makanan berkhasiat dan seimbang yang secukupnya.

Saya ada membuat sedikit research tentang diet yang harus di amalkan oleh penyakit kencing manis ini atau yang biada juga di sebut Diabetes.  Antara makanan-makanan  untuk diabetes yang sering di sebut di laman-laman web sosial ialah :


1. Buah sayur Karela
Sayur ni saya tak pernah jumpa di Malaysia sebelum ni. Tapi kat Doha memang banyak. Rupa macam buah peria yang pahit tu tapi kulit dia lebih hijau pekat dan lebih menggerutu. Saya dah pernah cuba masak sayur ni. Memang rasa pahit macam peria. 

Kelebihan buah karela ini adalah ianya mengandungi insulin tumbuh-tumbuhan asli yang mampu mengurangkan atau memproses kandungan gula dalam badan kita. Jadi buat mereka yang ada masalah insulin yang lemah tak mampu nak proses kandungan gula dalam darah, dengan adanya amalan makan buah karela ini dapat membantu masalah dalam badan dan darah anda.


2. Yogurt

Yogurt adalah susu masam yang baik untuk kesihatan. Selain baik untuk pesakit kencing manis, ia juga baik untuk menurunkan berat badan anda. Kalau boleh belilah yogurt asli yang ada dijual di pasaraya untuk dimakan dengan buah-buahan.





3. Bawang Putih

Bawang putih banyak khasiatnya. Ia juga dikatakan dapat membantu orang yang mempunyai masalah kolestrol tinggi. Menurut kajian, untuk mendapatkan khasiat yang secukupnya anda perlu ambil sekurang-kurangnya 3 atau 4 ulas bawang putih setiap hari. Lebih elok dihancurkan dan dikunyah begitu saja. Mampu ke? Kalau tak mampu, Shaklee ada supplement bawang putih dalam bentuk pill. Tak perlu gigit dan kunyah bawang putih yang berbau tu lagi. Telan dengan mudah macam tu je. 



4. Buah limau

Semua jenis buah limau termasuk dalam kategori ini. Limau mandarin, sunkist, kasturi, lemon, atau apa saja jenis dari buah limau boleh makan. Makan macam tu je. Tak payah buat jus. 





5. Minyak zaitun

Minyak zaitun dapat mengawal kandungan gula dalam badan anda supaya tidak tinggi dan tidak rendah. Harga minyak zaitun memang mahal berbanding dengan minyak masakan lain. Jangan lah guna untuk buat menggoreng dan memasak pulak. Makan minyak zaitun secara mentah. Orang arab suka jadikan minyak zaitun sebagai hidangan makanan mereka. Di hidangkan bersama HUMUS i.e. campuran kacang kuda yang dilenyekkan seperti di dalam gambar, dan dimakan dengan roti. 



6. Buah ceri

Buah ceri adalah makanan yang sesuai untuk pesakit kencing manis jenis 2. Ia mengandungi tahap anti-oksidan yang tinggi dan serat yang membantu anda meningkatkan pengeluaran insulin anda dan mengurangkan kolesterol anda. Buah ceri juga rendah kalori.

7. Cuka

Kajian yang dijalankan di Universiti Negeri Arizona menunjukkan bahawa cuka, bahan aktif asid asetik, mengurangkan tahap glukosa ketika berpuasa dan selepas makan. Ambil 2-3 sudu besar setiap hari cuka epal untuk dos yang berkesan.


8. Roti gandum asli

Kalau nak makan roti, pilih lah roti gandum asli. Mat Saleh panggil whole grain bread. Ada di jual di supermarket-supermarket. Roti gandum lebih menyihatkan dibandingkan dengan roti putih. Selain mempunyai pelbagai zat gizi, roti gandum dapat menurunkan kolesterol dan risiko terkena penyakit jantung, serta baik untuk diabetes.


9. Avacado

Lemak sihat buah-buahan ini dapat membantu meningkatkan sensitiviti insulin anda dan mengawal paras gula dalam darah anda. Walaupun buah Avacado tinggi dalam lemak , tetapi perlu dimakan secara sederhana.


Itulah antara makanan yang seharusnya di amalkan oleh pesakit-pesakit kencing manis di dalam diet seharian. Mungkin nampak mudah, tetapi saya pasti hakikatnya sangat mencabar. Saya tabik spring sekiranya anda dapat makan sayur kerala dan kunyah 3-4 biji bawang putih tiap-tiap hari dalam diet anda. Kalau anda berjaya, tahniah saya ucapkan! Anda memang terbaik. 

Kalau anda rasa was was dengan diet anda, anda boleh mencuba supplement Shaklee sebagai makanan tambahan untuk mengekalkan paras gula sihat dalam darah. Antara rangkaian supplement shaklee yang saya sarankan ialah :

1. Vitalea - Multivitamin dengan 28 vitamin dan mineral penting. Membantu mengekalkan kesihatan yang baik. Membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah

2. Vitamin C Sustained Release - Membantu dalam menyalurkan vitamin c secara berterusan. Mengukuhkan kapilari dan salur darah. Anti-oksidan semulajadi. 

3. ESP - Protein bukan GMO yang lengkap dengan semua Asid Amino perlu. Rendah lemak, bebas laktosa dan kolestrol. Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar. 

4. GLA Complex - Memberi kesan positif kepada diabetic neuropathy

5. Zinc - Membantu penghasilan insulin dan pemulihan luka

6. Alfalfa - Kromium (GTF), membantu menstabilkan gula dalam darah


Banyakkan nak kena telan? Tapi takpe, sekiranya anda membeli dari saya, saya akan memberikan cara pengambilan vitamin-vitamin ini satu persatu dengan jadual yang lengkap khusus untuk anda supaya anda mendapat khasiat yang optimum. Tapi sekiranya anda tak suka telan vitamin yang berbentuk biji, saya ada satu lagi solusi untuk anda iaitu Vivix, anti-penuaan / anti-oksidan pada tahap selular. Campuran elderberry, carrot ungu, muscadine grape dan polygonum cuspidatum yang sedap. Dengan Vivix, langkah pencegahan anda menjadi lebih mudah, ringkas dan cepat bagi mereka yang selalu sibuk sampai tidak sempat untuk makan vitamin yang banyak-banyak, apa tah lagi melihat jadual pengambilan vitamin yang banyak ni.

Antara testimoni pesakit diabetes yang mengamalkan Vivix : 


Hubungi saya sekarang untuk mendapatkan satu set kencing manis shaklee atau pun Vivix untuk anda sendiri atau untuk dihadiahkan untuk mak ayah tersayang anda. Setiap pembelian pasti akan mendapat konsultasi terbaik dari saya. InsyaAllah. 

Sekiranya anda mahu membeli sendiri secara online, tanpa perlu melalui saya pun buleh sangat. Klik saja pada LINK di bawah dan anda shopping sendiri menggunakan kredit kad atau debit kad anda. Tak perlu SMS, WhatsApp, PM saya lagi. Senang, mudah dan jimat!. Dalam masa 2-3 hari, barang yang anda order, akan sampai ke depan pintu rumah anda. 


ATAU



Jadi ahli Shaklee sekarang untuk mendapat penjimatan sehingga 20% ke atas semua pembelian produk Shaklee. Hubungi saya untuk keterangan lanjut. 


✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin 
 SMS : 016 6671227 
☎ WhatApp : 0198558422 / +974 55273585 
Email : minahron@gmail.com 
souqvitamin.blogspot.com


linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...