Set Hamil Shaklee : Betul ke ibu hamil kena makan untuk 2 orang?

"Hang ni kena makan untuk 2 orang. Makan la banyak sikit. Kesian baby dalam perut!"

Ayat biasa yang selalu kita dengar kalau seseorang ibu itu disahkan mengandung. Persoalannya ialah: 

  • Betulkah makan 2 kali ganda itu cukup untuk memberi keperluan nutrisi yang sepenuhnya kepada ibu serta bayi dalam kandungan?
  • Benarkah makanan yang diambil benar benar berkhasiat dan dengan hanya makan sahaja, semua yang dimakan diserap oleh tubuh dan terjamin kebersihannya?
  • Adakah cara penyediaannya tidak merosakkan zat dan nutrisi dalam makanan tersebut.

Susah nak jawab kan? Sebab tak yakin dengan apa yang kita makan dapat diserap oleh tubuh dan betul betul cukup untuk keperluan ibu dan bayi sebab tu doktor bekalkan dengan pelbagai jenis vitamin. Doktor pun tak yakin yang kita akan dapat semua khasiat dari semua yang kita makan. Itu belum masuk makanan merapu, junkfood, air bergas, dan macam-macam lagi lah. 

Nutrisi apa yang diperlukan oleh ibu yang mengandung?

" Dalam sebuah dunia yang ideal – bebas dari mabuk hamil atau makanan yang tidak disukai – diet seimbang adalah apa yang wanita hamil perlukan. Tetapi dalam dunia nyata, vitamin-mineral tambahanantenatal adalah satu jaminan untuk membantu anda memenuhi keperluan nutrien anda. Tanya kepada doktor anda sama ada anda perlu mengambil vitamin tambahan atau tidak.

Asid folik
 adalah satu tambahan yang penting untuk diambil sebelum anda hamil – dan pada tiga bulan pertama atau lebih semasa kehamilan. Kekurangan vitamin B ini telah dikaitkan dengan kecacatan tiub saraf pada bayi seperti spina bifida. Positive Parenting, program pendidikan pakar yang ditubuhkan oleh Persatuan Pediatrik Malaysia menekankan bahawa asid folik tambahan perlu diambil untuk mencegah kecacatan kelahiran. Anda boleh dapatkan preskripsi daripada doktor anda.

Sesetengah pakar mencadangkan supaya anda mengambil makanan tambahan yang mengandungi 10 mcg Vitamin D setiap hari. Jika anda orang Asia dan anda memakai pakaian tertutup anda mungkin lebih berisiko untuk mengalami kekurangan Vitamin D. Berjumpalah dengan doktor anda untuk nasihat. 


Semasa kehamilan, sesetengah wanita perlu mengambil 
zat besi tambahan. Tahap zat besi akan diperiksa berkala semasa kehamilan anda dan doktor anda akan menasihatkan anda mengenai keperluan anda.

Jika anda adalah seorang vegetarian yang ketat, mempunyai penyakit seperti diabetis, 
diabetis kehamilan,praeklampsia atau anemia atau jika anda mempunyai sejarah berat kelahiran yang rendah, berbincanglah dengan doktor anda mengenai makanan tambahan khas yang anda perlukan.

Ingatlah bahawa jumlah yang lebih banyak tidak selalunya lebih baik: Vitamin A tambahan yang mengandungi retinol, bentuk vitamin A berasaskan haiwan, boleh menjadi toksik kepada bayi dalam kandungan jika diambil dalam kuantiti yang banyak. Vitamin A jenis karotin berasaskan tumbuhan adalah selamat untuk kehamilan. 
Dos yang tinggi bagi kebanyakan vitamin dan mineral boleh membahayakan bayi anda yang sedang membesar."



  Dipetik dari: babycenter.com.my

Kesimpulan yang dapat dibuat adalah ibu mengandung memerlukan zat serta mineral tambahan untuk membantu perkembangan bayi dalam kandungan supaya membesar dengan sihat. Dan Set Ibu Mengandung Shaklee lengkap dengan semua keperluan yang disarankan di atas.





Set Ibu Mengandung Shaklee ini mengandungi VitaleaB Complex,  Ostematrix  dan Vita C  serta disarankan untuk menambah Omegaguard semasa Trimester 2 dan 3. Fungsi setiap vitamin yang diambil oleh ibu mengandung adalah sangat bermanfaat untuk bayi dan ibu tanpa perlu ditambah dengan asid folik dan obimin dari doktor.

Antara khasiat semua vitamin yang disebut di atas ialah : 


Vitalea - Multivitamin terbaik dengan sumber zat besi. Membantu dlm pembentukan sel darah merah.


B Complex – Mengandungi 8 kumpulan vitamin B utama. Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan darah merah dlm tubuh.

Vita C – Meningkatkan sistem imunisasi si ibu supaya tidak mudah diserang selsema dan demam semasa hamil.

Ostematrix – membantu ibu mengurangkan sakit belakang dan kebas kebas sepanjang kehamilan serta membantu pertumbuhan tulang bayi.

Omegaguard – Minyak ikan utk menggalakkan fungsi otak, sistem saraf & fungsi mata melalui pemakanan

ESP - Protein soya penting untuk bekalan tenaga seharian si ibu, rasa kenyang yang lebih lama.  Sangat sesuai di ambil ketika di bulan puasa untuk elakkan dari gastrik. Bonus - kulit yang lebih cantik. InsyaAllah.

Jadi kepada semua puan-puan kesayangan di luar sana yang sedang mengandung. Pilihlah hanya yang terbaik untuk diri dan bayi anda. Elakkan bahan bahan sintetik atau yang tidak pasti berkesan menyerap masuk dalam tubuh anda dan bayi. Pelihara bayi anda dari dalam kandungan lagi. Shaklee dengan slogannya semulajadi, selamat dan berkesan pastinya selamat untuk anda dan bayi anda dalam kandungan. 

Ok, saya teruja nak membeli Set Hamil Shaklee ni. Nak bagi yang terbaiklah untuk bayi saya. Tapi bagaimana? 

Boleh hubungi saya terus dengan menghantar SMS ke 0166671227 atau anda juga boleh WhatsApp ke no berikut :
  • Nor Hanim 0198558422 / +974 55273585 (saya sendiri) atau 
  • Puan Rohana 019 4777736 atau
Puan juga boleh isi borang pesanan di SINI. <<--- (Harga disenaraikan di sini)

ATAU

Anda boleh membuat pilihan dengan membeli Set Hamil Shaklee ini secara online. Hanya KLIK pada LINK di bawah. Selepas membuat pembelian, dalam masa 3-4 hari barang yang anda order akan sampai di depan pintu rumah / pejabat anda. Sungguh mudah, cepat dan jimat. Happy shopping ya!

ORDER : SET HAMIL SHAKLEE 

Kami sangat mementingkan perkhidmatan selepas jualan. Setiap pembelian produk Shaklee dari kami, kami akan pastikan anda mendapat khasiat yang optimum dengan cara pengambilan supplement yang betul. Anda tak perlu pening-pening lagi mencari dan bertanya dengan agent Shaklee yang lain untuk mengadu masalah anda. Group kami mempunyai pakar-pakar yang sedaya upaya akan cuba menolong masalah anda. 


Jangan tunggu lagi. Hubungi saya sekarang tau!



✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin 
✉ SMS : 0166671227
☎ WhatApp : 0198558422 / +974 55273585
Email : minahron@gmail.com 
souqvitamin.blogspot.com





Oh ya! Terlupa pulak saya. Anda dah jadi ahli Shaklee belom? Kalau belom, marilah join Shaklee bersama saya untuk mendapat penjimatan sehingga 20% di atas semua pembelian produk Shaklee. Ye betul, tak tipu. Tak perlu ada pembelian minima yang beribu-ribu untuk menjadi ahli Shaklee. Hanya RM75 untuk seumur hidup. Betul, ini serius. 



No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...