Resepi Sarapan Sempoi Tapi Penuh Khasiat Memberi Tenaga Sepanjang Hari

Nak tahu tak? Dengan resepi sarapan ini anda tak perlu fikir-fikir lagi nak masak apa. Memang sesuai sangat bagi orang yang sibuk bekerja, tak sempat singgah kedai mamak nak breakfast. Eh, lagipun nak diet kan? Buat apa pi makan kedai mamak.  Resepi ini juga amat sesuai untuk orang yang dalam proses nak kurus.


Resepi sarapan yang saya ingin kongsikan ini adalah sarapan yang sempurna untuk bertenaga sepanjang hari. Sarapan adalah rahsia untuk kekal sihat. Jika tidak mengambil sarapan anda mungkin kurang tumpuan,kurang peka,rendah produktiviti kerja,kandungan gula dlm darah rendah..


Resepi yang saya maksudkan itulah ialah :

2-3 biji kurma
Fresh Milk
1 sudu besar ESP
1 sudu besar Mealshake
1 sudu besar Performance Drink

Cara-caranya : 
1. Rendam buah kurma bersama fresh milk di dalam peti ais semalaman, atau pun 2-3 jam nak bancuh
2. Blend semua bahan-bahan di atas 
3. Boleh terus minumm nyummmyyy

Kalau nak adventurous lagi orang putih kata, boh la badam ka... pastu kurma tu sekali kala tukaq buah pisang ka, kiwi ka, avocado...waahh kelas you. Ikut kreativiti masing-masing ye. 

Tapi kalau dah ganti buah lain, tak payah rendam macam buah kurma pulak ya he hehe..
rendam tu sebab buah kurma tu agak keras. So, bila rendam senang sikit nak blend.

Oh ye, buah kurma tu kalau tak sempat rendam, boleh je rebus sebentar bagi lembut. 

Resepi dah tahu kan? So apa khasiat nya? 

Setiap satu hidangan Shaklee ini mempunyai khasiat yang tersendiri : 




  • Non -GMO Soya protein
  • Indeks glisemiknya rendah, jadi kita akan lebih bertenaga, tak mudah letih dan lesu.
  • Mengatasi masalah gastrik. 
  • Bonus : Kulit menjadi lebih anjal, tegang dan berseri-seri.



Multivitamin dalam bentuk serbuk yang mudah di serap oleh badan. Mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan. Juga mengenyangkan dan memberi tenaga.


Performance Drink
  • Mengekalkan kandungan air dalam badan.
  • Mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration.
  • Membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
  • Beri tenaga serta merta, cergas sepanjang hari.







Wow, saya begitu teruja dengan resepi sarapan yang cukup mudah ni. Tak sabar rasanya nak cuba. Bagaimana saya nak order 3 supplement shaklee yang fantastic ni?

Boleh hubungi saya terus dengan menghantar SMS ke 0166671227 atau anda juga boleh WhatsApp ke no berikut :
Saya sendiri, Nor Hanim +974 55273585 atau 
Puan Rohana 019 4777736

Kami sangat mementingkan perkhidmatan selepas jualan. Setiap pembelian produk Shaklee dari kami, kami akan pastikan anda mendapat khasiat yang optimum dengan cara pengambilan supplement yang betul. Anda tak perlu pening-pening lagi mencari dan bertanya dengan agent Shaklee yang lain untuk mengadu masalah anda. Group kami mempunyai pakar-pakar yang sedaya upaya akan cuba menolong masalah anda. 

Jangan tunggu lagi. Hubungi saya sekarang!

✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin 
☎ WhatApp : +974 55273585 
Email : minahron@gmail.com 
souqvitamin.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...