Vivix Shaklee : Kenapa mahal sangat?

Vivix Shaklee adalah produk Shaklee yang paling mahal jika dibandingkan dengan produk-produk yang lain. Persoalan kenapa ianya mahal akan terjawab jika anda membaca entry ini sehingga habis.

Ramuan Vivix Shaklee adalah yang semulajadi sahaja dan terdiri daripada 4 bahan aktif yang tinggi dengan Resveratrol dan Polifenol yang lain. 4 bahan aktif itu ialah :

1. Muscadine Grape
2. Purple Carrot
3. Elderberry (Sambucus Nigra)
4. Polygonum Cuspidatum

Haaa....nak sebut satu-satu pun terbelit lidah tau! Setiap satu bahan ni ada fungsi dia masing-masing. Ok mari kita kenal satu persatu. Muscadine Grape

Muscadine Grape atau Anggur muscadine adalah anggur yang paling tinggi nilai resveratrolnya. Ikatan kimia dalam anggur muscadine ini jauh berbeza dari anggur2 jenis lain, yang mana ia kaya dengan anthocyanins, yang mempunyai antioksidan yang tinggi dan menunjukkan beberapa kesan antitumor, termasuk menghalang sintesis DNA dalam kanser payudara dan perkembangan saluran daran dalam sesetengah tumor, termasuk enzim perebak tumor.

Purple carrot

Purple carrot atau karot ungu ianya adalah sumber terbaik vitamin A, dan mengandungi phytokimia termasuk carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins, dan sesquitterpenes. Ia juga mengandungi anthocyanins, antioksidan yang mustajab. Anthocyanins adalah bertanggungjawab pada warna merah menyala, biru dan ungu pada buah dan sayuran. Berry mengandungi banyak anthocyanins, terutama sekali blueberi yang mengandungi aktiviti antioksidan yang teramat tinggi.Anthocyanins adalah antioksidan utama dalam karot yang berwarna ungu-kuning dan ungu oren, dan karot unggu-kuning mengandungi kapasiti antioksidan yang tertinggi, diikuti oleh karot ungu-oren.

Asid klorogenik adalah antioksidan paling banyak di dalam semua jenis karot. Asid klorogenik ini adalah antioksidan paling banyak dalam semua jenis karot. Asid klorogenik  ini dipercayai bertanggungjawab mengurangkan diabetes yang dikaitkan dengan pengambilan kopi.Sejak kebelakangan ini kajian telah menunjukkan anthocyanins mempamerkan banyak aktivitibiologi, termasuk antioksidan, antii radang, anti mikrobial dan anti carcinogen.Tambahan pula ia juga mempamerkan kesan pada saluran darah, platelet dan lipoprotin yang berkebolehanmengurangkan risiko penyakit jantung koronari.


Elderberry

Satu daripada manfaat Elderberry adalah keberkesanannya dalam mengubati simptom flu, terutama sekali influenza B. Berry mengandungi flavonoids, yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat, dengan yang demikian mengukuhkan sistem imun melawan jangkitan virus dan bakteria. Pada masa yang sama, Elderberry adalah sangat kaya dengan sebatian yang dikenali sebagai anthocyanin, yang memberi kesan anti-radang.

Ia juga dapat mengurangkan simptom seperti sakit otot, sakit atau demam yang berkaitan dengan selesema atau influenza. Walau bagaimanapun, Elderberry tidak hanya kaya dengan antioksidan, tetapi juga vitamin A, B dan C dan nutrien seperti asid, amino acids, carotenoid, tannin dan rutinSemua ini adalah manfaat kesihatan yang didapati dari Elderberry. Selain dari menguatkan sistem imun, untuk melawan jangkitan virus dan flu, elderberry dan ekstraknya juga berkesan terhadap keadaan seperti flu, jangkitan yeast, asma, batuk, sesak hidung dan dada dan diabetes. 

Ia juga dapat merendahkan tahap kolesterol dan juga menghalang oksidasi kolesterol LDL.
Oksidasi LDL dianggap sebagai satu penyebab penting penyakit kardiovaskular. Kesimpulannya, elderberry mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung termasuk, strok dan serangan sakit jantung. Seterusnya lagi manfaat penting dari elderberry adalah pengurangan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.

Polygonum

Polygonum Cuspidatum (juga dikenali sebagai Knotweed Jepun) adalah tumbuhan perenial yang besar berasal dari Asia, yang juga dikenali banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah.
Knotweed Jepun adalah sumber komersial Resveratrol, yang juga terdapat dalam ekstrak kulit anggur merah dan juga biji anggur merah. Polygonum Cuspidatum mempunyai banyak manfaat kesihatan dan digunakan untuk merumuskan supplemen anti-penuaan seperti resveratrol dan banyak jenis perubatan tradisional cina. Ahli sains telah banyak melakukan ujian makmal keatas haiwan untuk menentukan manfaat kesihatan resveratrol.

Kesimpulan dari ujian ini menunjukkan resveratrol membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet, dan mengurangkan berat badan. Supplemen resveratrol mungkin jawapan untuk memanjangkan usia kita. Ujian sebenar untuk supplemen anti-penuaan ini adalah masa.
Dimasa akan datang usia purata adalah didalam lingkungan 120 tahun, mereka yang mengambil supplemen Resveratrol akan berterima kasih untuk satu lagi terobosan saintifik yang penting ini.
========================================================================

Melihat kepada ramuan-ramuan semulajadi di atas, tidak hairan lah kenapa harga sebotol Vivix sangat tinggi berbanding dengan produk-produk yang lain. Harga sebotol Vivix ialah RM475 untuk penggunaan selama lebih kurang 2 bulan. So sehari anda spent lebih kurang RM 8 sahaja.. Haa..mahal tak? Apa la sangat RM8 sehari jika nak dibandingkan dengan kesihatan yang lebih sihat dan tahap kualiti hidup yang lebih baik? 

Tapi, sekiranya anda menjadi ahli shaklee, anda akan dapat membeli pada harga yang lebih murah, selain mendapat manfaat-manfaat lain yang sangat best

Customer saya yang repeat order adalah kebanyakan dari mereka yang ingin mengawal kandungan gula dalam darah. Alhamdulillah, setakat ini kandungan gula dalam tahap terkawal semenjak mengambil Vivix secara konsisten.  Pengalaman sendiri pulak selepas ambil vivix ni PMS saya makin berkurang, badan rasa sangat ringan dan lebih bertenaga membuat kerja-kerja seharian di rumah.. Alhamdulillah, dengan izin Allah. 

Banyak lagi testimoni-testimoni lain yang saya ingin kongsikan di sini : 


Hubungi saya sekarang! Beli 2 botol Vivix untuk jadi ahli shaklee secara PERCUMA.  


Fb Nor Hanim Abu Hassan 
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin 
☎ WhatApp : +974 55273585
 Email : minahron@gmail.com
 souqvitamin.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...