Siapa yang perlu ambil kolagen?

Sebelum saya bercerita panjang lebar, anda tahu tak apa itu Kolagen?
Kolagen merupakan protein yang paling banyak terdapat dalam badan manusia. Ia menyumbang kepada kira-kira 75% berat dalam tahap kulit yang sihat. Sekiranya badan kita cukup kolagen, rupa dan badan kita akan nampak lebih sihat dan muda. 
Tetapi, bila kita semakin tua, kolagen dalam badan kita akan berkurangan. Kalau dah kurang kolagen, maka berkedutlah muka, kulit jadi kering, rambut tak sihat dan gugur dan kuku menjadi rapuh. 
 Masalah ini sebenarnya berpunca dilapisan kedua kulit (dermis) dimana terdapatnya kolagen, “elastin” dan kelembapan. Dermis di dalam muka terdiri daripada kebanyakannya kolagen. 
collagen skin 3

Apabila kolagen dalam badan makin berkurangan, keadaan kulit menjadi lebih teruk. Pengambilan kolagen seperti dalam bentuk minuman membantu badan untuk menambah dan memperbaiki kolagen yang didapati di bahagian-bahagian seperti kulit dan juga berfaedah kepada ligamen, tulang, sendi, 'muscle', 'tendon', gusi, gigi, mata, saluran darah, kuku dan rambut.

collagen skin 2

Sebagai salah satu cara untuk mengekalkan kandungan kolagen dalam badan ialah dengan mengambil kolagen tambahan. Ia membantu pembentukan semula tisu-tisu penghubung. Ini telah dibuktikan sebagai satu kaedah anti penuaan. Kolagen boleh mencegah tanda-tanda awal penuaan. Dengan pengambilan kolagen secara berterusan, kulit muka anda lebih tampak cantik, halus, tegang dan gebu gitu. Siapa yang nak muka yang berkedut kalau boleh dielakkan dengan pengambilan kolagen tambahan?

Kalau anda nak tahu kolagen yang anda ambil bagus ke tak, cuba tengok berapakah berat molekul daltonnya. Lagi ringan berat molekulnya, maka lagi mudah dan cepatlah serapannya ke dalam badan kita. 

Shaklee  menawarkan Shaklee Collagen Powder yang sangat efficient. Berat molekulnya amat rendah iaitu 1000 dalton untuk memudahkan serapan ke dalam badan. Ujian klinikal shaklee telah menunjukkan, selepas 8 minggu pengambilan Shaklee Collagen Powder, anda pasti akan merasai perbezaannya!

Ramai customer saya yang mengambilnya untuk mengatasi masalah kulit kering. Alhamdulillah, mengambilnya secara berterusan kulit menjadi lebih lembap, berseri dan cantik. 

So, siapa yang perlukan kolagen? Siapa sahaja yang inginkan kulit yang cantik, awet muda, lebih sihat luar dan dalam, maka haruslah ambil kolagen tambahan. Dan bagi mereka yang inginkan kolagen yang terbaik, berkesan dan semulajadi, semestinya akan memilih Shaklee Collagen Powder. 


Hubungi saya sekarang untuk memesan kolagen anda, hanya yang terbaik dari Shaklee!Fb Nor Hanim Abu Hassan 
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin 
☎ WhatApp : +974 55273585
 Email : minahron@gmail.com 
souqvitamin.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...