Set Resdung Shaklee: Tak perlu garu hidung lagi

Sebelum saya cerita bagaiman Shaklee boleh menolong masalah resdung anda, mari kita kaji dulu apa itu resdung dan bagaimana ia terjadi.

Dipetik dari The Malaysian Medical Gazette, http://www.mmgazette.com , ada 2 jenis penyakit yang boleh dikaitkan dengan penggunaan istilah resdung ini iaitu : 

"1. ‘Allergic rhinitis’ (rhinitis alahan)
Dikenali dari gejala sumbat hidung, hingus yang jernih (‘rhinorrhea’), bersin dan gatal hidung dan kadangkala mata. Penyakit ini kadangkala dicetus oleh debu, makanan atau perubahan cuaca. Sejarah keluarga juga menunjukkan wujudnya penyakit yang sama atau penyakit asma atau ‘eczema’. Penyakit ini biasanya disahkan melalui pemeriksaan klinikal, tanpa perlu menjalani ujian darah, sinar X atau imbasan.

2. Sinusitis
Dalam penyakit ini, seseorang itu akan mengalami hingus yang kemungkinan bewarna kuning, hijau atau bercampur darah. Ciri utama ialah sakit kepala yang sangat teruk, di dahi atau muka terutamanya di tengah hidung atau pipi; sebelah atau kedua belah boleh berlaku. Sumbat hidung dan demam boleh berlaku. Penyakit ini boleh terjadi sekali, atau berulang kali dan berlanjutan beberapa minggu"



Selain selalu bersin, gatal-gatal hidung, hidung selalu berair / hingus, kalau muka berjerawat pun orang kita selalu kaitkan dengan resdung. Aduii...tak selesanya kan? Saya pun ada jugak mewarisi gatal-gatal hidung ni. Kalau salah makan sikit mesti garu hidung, especially kalau makan udang. Tapi saya perasan sekarang ni dah kurang sikit dah. Alhamdulillah. 
Kalau mengikut kaedah traditional, biasanya orang akan buat kaedah asap-asap tu kan? Tak salah pun nak cuba, kita hanya ikhtiarkan? Mana tahu Allah izinkan untuk sembuh. 

Dalam Shaklee, 3 vitamin ini insyaAllah dapat membantu anda mengurangkan masalah resdung anda, iaitu Alfalfa Complex, B Complex dan Vitamin C.
Set Resdung Shaklee

Antara khasiat nya ialah : 

Alfalfa Complex
  • Berfungsi mengurangkan tahap keradangan penyakit resdung (sinuisitis).
  • Ramuannya yang kaya dengan sumber klorofil dapat membantu mengurangkan tahap keradangan daripada alergi (allergy), gegata (hives) dan resdung (sinuisitis).
  • Namun begitu, mereka menghidap penyakit SLE tak digalakkan mengambil alfalfa sebagai suplemen.
B Complex
  • Kandungan B6 dalam B Complex berperanan penting untuk memulihara selaput lendir agar kekal sihat dan membantu penghasilan antibodi badan.
  • Bertindak sebagai anti-stress. Apabila resdung menyerang, B Complex akan menjadi penstabil hormon dan penenang semulajadi bagi mengurangkan kesakitan di bahagian muka.
  • Membantu dalam membina protein dalam tubuh.
Vitamin C
  • Ia berfungsi sebagai antioksida yang unggul dalam meningkatkan antibodi dan daya tahan (imuniti) seseorang menghadapi serangan penyakit.
  • Mempercepat proses penyembukan tisu tubuh.
  • Vitamin C memastikan proses pemuliharan proses metabolisme dalam tubuh berfungsi dengan baik dan sempurna.
Antara testimoni penderita-penderita resdung seperti saya yang telah mengamalkan set resdung Shaklee: 





So, apa tunggu lagi? Sila hubungi saya sekarang untuk mendapat satu set resdung Shaklee untuk anda. Tak payah nak garu-garu hidung lagi!

Untuk mendapat penjimatan yang lebih, anda boleh hubungi saya untuk jadi ahli Shaklee. Jangan risau, tak perlu menjual Shaklee pun bila dah jadi ahli Shaklee. Boleh je nak makan sendiri-sendiri. 


Fb Nor Hanim Abu Hassan 
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin 
☎ WhatApp : +974 55273585 
Email : minahron@gmail.com 
souqvitamin.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...