Pengakuan Sebenar : Kenapa saya berani jual shaklee?

Saya dulu takut-takut jugak nak mula jual shaklee. Fikir dua tiga kali jugak. Tapi lama-lama fikir ishh...tak boleh jadi nih. Kena do something ni. Dok umah melangut ja nak buat apa. So, mula-mula la beranikan diri. Mula-mula tu malu-malu kucing.... pastu lama-lama, eh seronok pulak orang dok tanya pasal produk, dok order sikit-sikit. So, sejak daripada tu saya redah saja laaa...kalau tak mula dari hari tu, tak jadi apa-apa la sampai la ni. 

Mula-mula saya tanya En Suami saya dulu OK tak saya nak jual Shaklee nih. En Suami saya tak kata apa-apa pun. Dia tak kata OK, dia tak kata TAK OK. So, saya assume OK la kan. Diam tanda setuju. Hehehe...tapi sekarang ni lan..dia lah yang backup Shaklee saya dan dia dah boleh ambil Nutriferon dan bancuh sendiri. Terharu kan? Dia dulu anti-MLM dan anti-supplement.. So anda dapat bayangkan tak betapa happynya saya? 

Berbalik kepada faktor-faktor kenapa saya berani jual shaklee sampai sekarang. Antaranya ialah :

1. Tak perlu keluar modal ribu-ribu.

2. Tak wajib hadir kelas. Boleh join online kelas sahaja i.e. webinar, e meeting, etc.

3. Kalau buat stok, stok mesti habis. Takde kes stok tak jalan. 

4. Upline yang spoting dan sentiasa memberi guideline dan motivasi untuk berjaya. Tak payah pegi kelas motivasi pun. 

5. Senang nak promote. Guna FB dan blog saja. Tak payah ketuk-ketuk pintu rumah jual barang.

6. Boleh bekerja sambil tengok anak main block. 

7. Resources / Knowledge info untuk bekerja semua dah tersedia. Tak perlu cari baru. 

8. Marketing framework semua dah ada. Hanya perlu apply sahaja.

9. Banyak ilmu dapat lepas join group Shaklee ni terutama bab-bab supplement dan yang paling suka bab-bab IT, tips blogging.

10. Produk Shaklee yang terbukti selamat dan berkesan.. InsyaaAllah.  

11. MLM Shaklee adalah MLM yang mengikut syariah. 

12. Last sekali of couse lah support dari suami, anak-anak, keluarga di kampung yang susah payah uruskan pos, promote dan sebagainya. I luv u all, bak kata mat salleh. Jazakallahu khair. Semoga Allah membalas dengan kebaikan. 

So, apa tunggu lagi. Bagi yang masih buntu dan kejap nak kejap tak nak buat shaklee tu, jom la buat shaklee. Tak rugi pun. Best lagi ada la bila jadi ahli shaklee. Saya dah merasa sekarang bonus 4 angka. Anda pun mesti boleh dapat apa yang saya dapat. Yang penting anda NAK! 

Hubungi saya sekarang untuk lebih lanjut info tentang jadi ahli shaklee dan manfaatnya.


Fb Nor Hanim Abu Hassan 
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin 
☎ WhatApp : +974 55273585 
Email : minahron@gmail.com 
souqvitamin.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...