10 simpton awal tanda anda perlu jadi WAHM : Bacaan untuk WANITA sahaja


Apa itu WAHM? Working at Home Mother atau singkatannya WAHM merupakan trend yang tidak asing lagi sekarang ini. Working at Home Mother atau bahasa mudahnya ialah ibu yang bekerja dari rumah. Ada beberapa contoh pekerjaan WAHM yang terlintas di kepala saya sekarang ialah :

1) Freelancer
2) Consultant
3) Baby sitter
4) Online business
5) Homemade bakery

Apa yang best WAHM ini ialah anda masih boleh menjana income dengan melakukan kerja dari rumah. Anda mempunyai masa yang flexible untuk menyiapkan kerja di samping menguruskan urusan rumah tangga sepenuhnya. 

Saya tahu ada di antara anda yang masih berfikir-fikir dan tidak yakin dengan WAHM ini. Mari saya tolong anda membuat keputusan ye!


Dari mr google

Sekiranya anda sudah mempunyai 10 simpton yang saya listkan ini, itu tandanya sesuai sangatlah jadi WAHM. 

1. Anda mempunyai anak berumur kurang dari 3 tahun dan anda mahu anak anda itu berada 24 jam di depan mata anda. 

2. Tak suka orang lain jaga anak-anak anda. Not to your standard. 

3. Tak suka kerja makan gaji. Kerja keluar pagi balik malam. Rutin hidup yang bosan

4. Keras kepala dan selalu tidak sebulu dengan bos. Tidak suka di arah begitu begini oleh bos. Apa bos buat semua tak betul.. aku saja yang betul. Kalau boleh aku sendiri nak jadi bos.

5. Tidak suka keluar rumah. Tapi kalau keluar shopping, travel oversea suka pulak. 

6. Tak pandai bercakap. Lebih suka berdiam bila berada di khalayak ramai.

7. Suka layan fb, blog, twitter, instagram dan sebagainya ketika waktu lapang. 

8. Suke shopping online. Pampers anak pun kalau boleh nak shopping online.

9. Hari-hari nak masak lauk sedap-sedap untuk suami dan anak-anak tercinta. Tak suka makan luar.

10. Nak ambil supplement yang semulajadi sahaja, untuk diri sendiri dan keluarga.  

So, macamana? Anda ada semua atau lebih dari 50% dari simpton-simpton ini? Makna kata anda memang patut mencuba untuk menjadi WAHM. Tak perlu resign dulu dari kerja anda sekarang. Boleh cuba sikit-sikit dulu berjinak-jinak tengok ok ke tak. Kalau dah SUKA, MINAT dan JATUH CINTA tu tanda dah boleh dah la tu. 

Ok, nak buat kerja apa dari rumah? 

Cuba cari apa yang anda minat. Kalau anda minat menjahit, boleh lah cuba jahit beg ke, sarung bantal ke, lepas tu cuba jual di internet. Kalau minat memasak, boleh cuba baking ke, buat biskut raya ke, pavlova ke, pastu jual. Yang penting anda minat dan passion dengan apa yang anda buat!

Anda takdak minat? Tak tahu nak jual apa lagi sekarang ni? Tapi hati dah membuak-buak nak kerja dari rumah ni. Nak tak kalau saya ceritakan bagaimana ibu-ibu bekerja yang sibuk sepanjang hari dengan anak-anak dan keluarga tapi masih boleh menjana side income SETIAP BULAN? Saya cadangkan anda jual lah shaklee sebagai training ground untuk anda belajar menjadi WAHM. Market dah ada, support group yang ohsem, produk bagus dan memang terbukti berkesan. Cubalah dan nanti jangan marah saya pulak sebab menyesal tak buat shaklee dari awal lagi. 

Kalau anda nak tahu, biasanya orang lain kena keluarkan ribu riban untuk dapatkan ilmu dan skill dari group iReach kami tapi anda boleh dapatkannya tanpa bayaran se sen pun. 

So, apa tunggu lagi. Hubungi saya sekarang dan dengan bermodalkan hanya RM75 untuk menjadi ahli Shaklee anda sudah layak menjadi WAHM bersama group rahsia kami dan akan dibanjiri tips-tips WAHM yang anda tak pernah dengar sebelum ini. 

✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin 
☎ WhatApp : +974 55273585 
Email : minahron@gmail.com 
souqvitamin.blogspot.com


No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...