Vitalea Shaklee : Tips memilih multivitamin yang bagus

Badan selalu rasa letih? Anda tercari-cari multivitamin untuk supplement makanan anda? Jangan terburu-buru ketika membeli  multivitamin yang terbaik untuk anda.  Sebelum membeli multivitamin, tak kira apa brand sekali pun, perhatikan dan cuba check tips-tips berikut supaya mutltivitamin yang anda pilih adalah yang bagus dan 'best value for money'. 

1. baca label untuk melihat kandungan nutrient dalam multivitamin tersebut. Pastikan ia mengandungi vitamin asas seperti vitamin A, B1, B2, B3, asid folic, D, E, K, potassium, iodine, selenium, zinc dan zat besi.

2. pastikan ia mengandungi 100% dari ‘daily requirement’ atau keperluan harian.
3. Cari nutrient tambahan, ‘iron formula’ dll.
4. Jangan berlebihan. Elakkan mengambil vitamin lebih 100% dari keperluan harian.
5. Pilih vitamin organik, elakkan mengambil vitamin sintetik
6. Untuk umat islam, pastikan halal, dan mendapat kelulusan KKM.
7. Cari vitamin yang mudah larut, jadi lebih mudah diserap oleh tubuh.
sumber: webmd.com
Shaklee menawarkan Vitalea sebagai multivitamin keluarannya. Tahukah anda Vitalea Shaklee adalah multivitamin dan mineral yang pertama di cipta di dunia? Asalnya dikenali sebagai "Vitalize-Mineral" dan disingkatkan sebutan kepada "Vita-min", dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari Shaklee. 

Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang. 

Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vitalea selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. 

Antara manfaat utama Vitalea ialah :

1. Penambah tenaga segera - pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian

2. Pelengkap nutrisi - kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anaemia. 

3. Keupayaan sistem produktif - penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.

4. Metabolisma - sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.

5. Elemen penting pada sel tubuh - menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru,  membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tirod. 

6. Melindungi organ - melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati. 

Melihat kepada manfaat-manfaat di atas, saya sarankan anda mencuba Vitalea sebagai multivitamin anda kali ini. Harganya sangat berbaloi jika dibandingkan dengan kualiti produk dan keberkesanannya. 


Untuk membeli pada harga ahli, apa kata anda terus jadi ahli shaklee dan dapat membeli dengan harga ahli yang 12%-20% jauh lebih murah. Anda juga dan berpeluang untuk menjana pendapatan hanya dari rumah. Boleh click di sini bagaimana untuk menjadi ahli shaklee dan cerita kenapa saya suka jadi ahli shaklee--> jadi ahli shaklee dan apa yang bestnya jadi ahli shaklee dengan kumpulan kami

Hubungi saya sekarang tau untuk mendapatkan konsultasi PERCUMA!


Fb Nor Hanim Abu Hassan 
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin 
☎ WhatApp : +974 55273585
Email : minahron@gmail.com 
souqvitamin.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...