Jadi Ahli Shaklee: Macamana Nak Buat Duit?

Mesti ramai yang tertanya-tanya bagaimana kita buat duit dengan  menjadi ahli shaklee? Kena keluar modal banyak mana? Susah ke?


Ok macam ni.Selepas kita jadi ahli shaklee, setiap produk yang kita beli kita akan dapat certain point. Points yang terkumpul adalah untuk bulan tersebut dan Shaklee akan convertkan points tersebut kepada BONUS dalam bentuk cash berdasarkan jumlah points yang terkumpul tadi. Mari kita selami 'senario' ini :Puan Melati baru sahaja menjadi ahli shaklee pada 1 March 2014. Dia menjadi ahli shaklee selepas terjumpa entry ini di google, iaitu 'Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee' dan terus berasa teruja selepas membacanya. Setelah membayar yuran pendaftaran sebanyak RM75, maka Puan Melati secara rasminya menjadi ahli shaklee atau Shaklee Independent Distributor dan kemudian diberikan ID nombor. Puan Melati dengan ini layak membeli produk-produk shaklee pada harga ahli samada untuk makan sendiri atau berniaga.2 minggu selepas menjadi ahli shaklee, Puan Melati membeli ESP dan Vitamin C untuk kecantikan kulit. Setiap produk yang Puan Melati beli, Puan Melati akan mendapat points. ESP dan Vitamin C mempunyai points seperti berikut :

----------------------------
ESP : 39 points
Vitamin C : 24 points
Total points : 63 points
----------------------------
So, points yang terkumpul setakat ini ialah 63 points.


Seminggu kemudian, ibu Puan Melati pula ingin mencuba 'Set Sakit Sendi' maka, Puan Melati pun membeli OmegaGuard, Ostematrix dan Joint Health Tablet untuk ibu tercinta secara online dengan melayari www.shaklee2u.com.my. 

----------------------------
Omegaguard : 35
Ostematrix : 16
Joint Health : 31
Total points : 82
----------------------------
So, points yang terkumpul setakat ini ialah : 63+82 = 145 points


Tapi, points yang terkumpul masih belum melayakkan Puan Melati untuk menerima BONUS / cash back. Puan Melati harus mendapat 150 points dan lebih untuk menerima BONUS. Tiba-tiba, seminggu kemudian kawan sekerja Puan Melati ingin membeli ESP kerana ESP katanya baik untuk ibu yang menyusu. Maka, Puan Melati membeli ESP secara online dan 2 hari selepas itu ESP pun sampai ke tangan kawan Puan Melati. 

--------------------
ESP : 39 points
--------------------
So, points yang terkumpul sekarang ialah 145 + 39 = 184 points.


Sekiranya Puan Melati tidak menambah apa-apa belian lagi, maka jumlah terakhir yang terkumpul pada bulan March ialah 184. Points ini hanya untuk bulan March sahaja. TIDAK di kumpulkan dan TIDAK di bawa ke bulan seterusnya. Points baru akan di kira semula pada bulan berikutnya. 

Alhamdulillah, sekarang dapatlah Puan Melati menikmati BONUS pertama pada bulan March dari Shaklee yang bernilai lebih kurang RM28++. Cara kiraan BONUS ini mengikut formula yang telah ditetapkan. So, lagi banyak kita dapat jual produk, lagi banyaklah BONUS yang kita dapat. Jadi bagaimana nak daftar jadi ahli shaklee dengan saya? 


Buat bayaran melalui akaun Maybank RM 75 - No akaun ialah 152031305567 (Nor Hanim Abu Hassan). 

Hubungi SouqVitamin (Nor Hanim) samada melalui 

- Fb Nor Hanim Abu Hassan 
- PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin
- WhatApp : +974 55273585 
- Email : minahron@gmail.com 


untuk buktikan pembayaran anda!Nah...sekarang anda layak  bersama-sama group Jutawan Infinity kami untuk menjana pendapatan hanya dari rumah. Tapi....nak makan sendiri pun boleh aje. 


Ingin tahu kelebihan lain menjadi ahli shaklee? Jemput baca entry ini ye--> 


Fb Nor Hanim Abu Hassan ✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin

 ☎ WhatApp : +974 55273585 Email : minahron@gmail.com souqvitamin.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...