Vitalea Shaklee : Tips memilih multivitamin yang bagus

Badan selalu rasa letih? Anda tercari-cari multivitamin untuk supplement makanan anda? Jangan terburu-buru ketika membeli  multivitamin yang terbaik untuk anda.  Sebelum membeli multivitamin, tak kira apa brand sekali pun, perhatikan dan cuba check tips-tips berikut supaya mutltivitamin yang anda pilih adalah yang bagus dan 'best value for money'. 

1. baca label untuk melihat kandungan nutrient dalam multivitamin tersebut. Pastikan ia mengandungi vitamin asas seperti vitamin A, B1, B2, B3, asid folic, D, E, K, potassium, iodine, selenium, zinc dan zat besi.

2. pastikan ia mengandungi 100% dari ‘daily requirement’ atau keperluan harian.
3. Cari nutrient tambahan, ‘iron formula’ dll.
4. Jangan berlebihan. Elakkan mengambil vitamin lebih 100% dari keperluan harian.
5. Pilih vitamin organik, elakkan mengambil vitamin sintetik
6. Untuk umat islam, pastikan halal, dan mendapat kelulusan KKM.
7. Cari vitamin yang mudah larut, jadi lebih mudah diserap oleh tubuh.
sumber: webmd.com




Shaklee menawarkan Vitalea sebagai multivitamin keluarannya. Tahukah anda Vitalea Shaklee adalah multivitamin dan mineral yang pertama di cipta di dunia? Asalnya dikenali sebagai "Vitalize-Mineral" dan disingkatkan sebutan kepada "Vita-min", dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari Shaklee. 

Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang. 

Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vitalea selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. 

Antara manfaat utama Vitalea ialah :

1. Penambah tenaga segera - pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian

2. Pelengkap nutrisi - kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anaemia. 

3. Keupayaan sistem produktif - penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.

4. Metabolisma - sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.

5. Elemen penting pada sel tubuh - menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru,  membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tirod. 

6. Melindungi organ - melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati. 

Melihat kepada manfaat-manfaat di atas, saya sarankan anda mencuba Vitalea sebagai multivitamin anda kali ini. Harganya sangat berbaloi jika dibandingkan dengan kualiti produk dan keberkesanannya. 


Untuk membeli pada harga ahli, apa kata anda terus jadi ahli shaklee dan dapat membeli dengan harga ahli yang 12%-20% jauh lebih murah. Anda juga dan berpeluang untuk menjana pendapatan hanya dari rumah. Boleh click di sini bagaimana untuk menjadi ahli shaklee dan cerita kenapa saya suka jadi ahli shaklee--> jadi ahli shaklee dan apa yang bestnya jadi ahli shaklee dengan kumpulan kami

Hubungi saya sekarang tau untuk mendapatkan konsultasi PERCUMA!


Fb Nor Hanim Abu Hassan 
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin 
☎ WhatApp : +974 55273585
Email : minahron@gmail.com 
souqvitamin.blogspot.com

Beza ESP dan Cinch

Apa beza Cinch dan ESP? Sebelum saya bercerita dengan lebih panjang, mari kita ambil tahu matlamat kedua-dua produk ini.

Cinch

Cinch memang dibuat untuk membantu kita mendapatkan berat badan yang sesuai. Jadi hasil kajian telah dibuat dan Cinch memang terbukti dapat membantu mengatasi masalah paling ditakuti oleh kita, iaitu YOYO EFFECT. Apa itu YOYO EFFECT? YOYO EFFECT ni ialah apabila berat badan kita sekejap naik sekejap turun, sekejap naik balik, macam yoyo. So, kesan YOYO ni antara benda yang paling tak bagus semasa proses menurunkan berat badan. Berhenti sahaja berdiet, berat badan akan naik semula. Tak best kan?

Kenapa jadi begitu ? Ini terjadi kerana semasa kita diet, jisim lemak tidak berkurangan. Tapi apa yang berlaku hanyalah jisim otot yang berkurangan. Sebab itu kita rasa macam dah turun, tapi tetiba naik balik. Jadi Cinch yang diperkaya dengan formula khas LEUCINE di hasilkan untuk mengatasi masalah YOYO EFFECT ni. LEUCINE membina dan mengekalkan jisim otot dan ototlah menaikkan kadar metabolisma dan juga membakar kalori. Jadi bagi mereka yang sedang berusaha menurunkan berat badan, anda akan kehilangan lemak, berat, inci dan pada masa yang sama mengekalkan otot mereka. 



ESP 

ESP pula ialah pemberi TENAGA. Sebab tulah ianya di panggil Energizing Soy Protein. Apa yang menarik tentang ESP ialah ianya mengandungi Branch-Chain Acid Amino, yang penting untuk stimulate otot kita supaya rasa bertenaga. ESP juga terbukti untuk bantu mereka nak kurus, tapi caranya seperti meal replacement, minum masa sarapan, atau waktu malam, jadi malam tu takyah makan benda berat sangat. 

Cinch terbaik ambil sebab dalamnya ada multivitamin untuk support badan kita yang kurang vitamin, berbanding ESP yang lebih fokus kepada TENAGA, sebab itu ESP ada kandungan B Complex, tapi tidak selengkap multivitamin yang ada pada CINCH.

So kesimpulannya, nak yang terbaik, ambillah dua-dua. Sekali bancuh, 1 sudu Cinch dan 1 sudu ESP untuk kesan yang optimum, InsyaAllah. 

Testimoni ambil Cinch--> rasa kenyang yang panjang

Dapatkan Cinch dan ESP anda sekarang untuk diet anda. Order dari SouqVitamin dan saya akan memberikan konsultasi cara pengambilan Cinch yang betul secara PERCUMA. 

Apa kata terus jadi ahli shaklee so anda dapat membeli dengan harga ahli dan berpeluang menjana pendapatan hanya dari rumah? Boleh click di sini--> jadi ahli shaklee dan apa yang bestnya jadi ahli shaklee dengan kumpulan kami


Hubungi saya sekarang!

Fb Nor Hanim Abu Hassan
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin 
☎ WhatApp : +974 55273585 
Email : minahron@gmail.com 
souqvitamin.blogspot.com

25 ideas for how you can teach your kids resilience


The list below is not your typical “do and don’t” list but rather a set of prompts to begin reflecting on ways we can teach our children resilience through simple interactions every day.

1. Give your child independence to try new things they initiate, such as climbing at the playground or opening a container, even if you think it is “too hard” for them.

2. Encourage your child to serve others or let others go first when sharing food.

3. Give your child the opportunity to wait patiently when it is required (such as in a restaurant or during a car ride); do not always provide entertainment.

4. Show your child that it is worth making a good decision for the long run even if it’s not the easiest, such as choosing healthy foods over junk foods even if they take longer to prepare.

5. Do not give your child every single physical thing they desire (toys, food, clothes, etc) even if “everyone else has it.”

6. Enable your child to give toys and clothes away regularly to charity, and teach them that material possessions are simply tools and not answers to happiness.

7. Give your child opportunities to help others younger than them, starting with simple ways such as showing the other child pictures in a book.

8. Teach your child to identify struggles as challenges to overcome, not tests to avoid, and teach them phrases such as “this too shall pass” or “every challenge makes you stronger” to spark this outlook.

9. Encourage your child to maintain a positive attitude about chores or homework by teaching them creative ways to find fun in work.

10. If your child is older, give them the chance to wait for family meals instead of snacking any time they want.

11. Remind your child to be patient with a younger sibling’s interference with their toys; teach them that relationships are more important than *things*.

12. Help your child learn self control regarding electronic mediums and entertainment by demonstrating your own restraint.

13. Allow your child to experience the extremes of temperature by dressing accordingly, not hiding away from the weather.

14. Resist the urge to run to your child’s rescue immediately, such as when you see them having trouble putting on clothes or feeding themselves.

15. Do not allow your child to interrupt when adults are speaking to one another; set up an age-appropriate method for them to practice taking their turn.

16. Give your child many opportunities to share their belongings and their food, by inviting guests over and setting up ways they can be generous.

17. Introduce new experiences to your child which will help them step outside their comfort zone, such as playing with children who speak another language and trying new foods.

18. Do not give in when you have set a limit, such as an amount of TV they can watch or how much dessert they can have.

19. When your child wants to find something, let them look for it.

20. Teach your child how to be responsible for their own clothes as early as possible: to sort and wash and put them away – including washing clothes by hand and hanging them out to dry.

21. Remind your children to do their best on school work, even if it means taking longer than they would like or staying up a bit later than normal.

22. Require that responsibilities be completed even when your child does not feel like it, such as making beds, taking a bath, feeding the pets, and brushing teeth.

23. When your child really wishes they had something, teach them to be grateful and find the best in whatever situation they are in.

24. Let your child own their feelings, even if they are challenging, by not belittling the emotions but giving them a way to maintain perspective through phrases such as “Every challenge makes me stronger” or “A rainbow will come after the storm.”

25. Enable your child to gain perspective about their reality by volunteering for charitable organizations that serve people who do not have the same life circumstances.

by Chelsea Lee Smith


Fb Nor Hanim Abu Hassan 
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin 
☎ WhatApp : +974 55273585 
Email : minahron@gmail.com 
souqvitamin.blogspot.com

Apa itu Cinch Shake Mix Shaklee?

Setiap kali anda minum Shaklee Cinch Shake Mix, anda akan mendapat 24 gram protin, 24 jenis vitamin dan mineral penting dan 6 gram serat larut. (Anda dicadangkan disambil bersama dengan 1 sudu  Shaklee Energizing Soy Protien). Ini penting kerana protin digunakan untuk membina otot, dan ototlah menaikkan kadar metabolisma dan juga membakar kalori. Makanan yang kaya dengan  protin juga boleh menahan kelaparan, yang mana boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan antara waktu makan. Tidak lupa juga kepada LEUCINE - NUTRISI PENTING di dalam Cinch untuk keperluan tubuh kita.


Faedah Utama :

Memberi faedah seperti mengambil makanan, tetapi rasanya seperti menikmati pencuci mulut

  • Indeks glisemik - 22; sesuai untuk pengidap kencing manis.
  • Dengan Cinch Pro, campuran eksklusif protin dipertingkatkan dengan leucine - asid amino
  • 24 gram protin setiap hidangan untuk membantu anda berasa berpuas dan kenyang.
  • Tinggi kandungan serat - 6gm serat setiap hidangan.
  • Glycemic yang rendah untuk mengekalkan tahap gula darah yang normal dan mengekalkan tenaga.
  • Membersihkan 35% atau lebih Nilai Harian kepada 21 vitamin dan mineral penting.
  • Penggunaan soya bebas GMO.
  • Tiada perasa tiruan, warna atau pemanis.




Dapatkan Cinch anda sekarang untuk diet anda. Order dari SouqVitamin dan saya akan memberikan konsultasi cara pengambilan Cinch yang betul secara PERCUMA. 

Hubungi saya sekarang!

Fb Nor Hanim Abu Hassan
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin 
☎ WhatApp : +974 55273585 
Email : minahron@gmail.com 
souqvitamin.blogspot.com

ESP Shaklee : Soya tak baik untuk kesihatan?

Pernah dengar tak cerita tentang kacang soya? Katanya tidak baik untuk kesihatan. Ada yang mengatakan soya menggangu hormone, mengandungi toksin dan sebagainya. 

Sebenarnya, kualiti produk soya ini bergantung bagaimana ia diproses. Cara proses yang tidak betul akan menyebabkan banyak khasiat kacang soya disingkirkan secara tidak sengaja dan beberapa elemen tidak bagus seperti toksin akan terhasil. Untuk mengekalkan dan meningkatkan tahap kualiti kacang soya yang paling tinggi, kacang soya harus dijaga sejak dari proses penanaman sehinggalah menjadi produk digunapakai oleh pembeli.

Begitulah di dalam Shaklee, ESP atau Energizing Soy Protein merupakan produk berasaskan protein soya yang sangat diminati pengguna dan adalah antara hot-selling produk. Ini kerana kualiti protein soyanya mencapai kualiti optimum kerana dari proses penanaman sehingga proses pembuatan produk, ia dikawal rapi. Oleh itu, pengguna dapat menikmati khasiat protein soya ini secara maksima.



Mari kita selidiki apa istimewanya ESP ini berbanding produk kacang soya lainnya.

7 kriteria terbaik yang ada dalam ESP Shaklee 

Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organik.

Kenapa kacang soya mesti ditanam secara organic? Kajian melaporkan bahawa penananam kacang soya secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.. Tambahan pula, sudah terbukti ada hubungkait antara kanser dan nitrates (pertumbuhan tidak organik). Oleh itu, amatlah penting agar pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran kacang soya ni.

Kacang soya itu mestilah non-GMO ( bukan dihasilkan secara genetic)

Kenapa soy protein mestilah non genetic engineered? Secara umumnya, kacang soya yang dari jenis genetik ini adalah mudah dan murah untuk dihasilkan (analogi vitamin sintetik vs vitamin natural)…dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos. Pendek kata, syarikat-syarikat ini semestinya menggunakan kacang soya yang dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, seorang saintis dari Brazil  menekankan bahawa berdasarkan kajian, toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan.

Soy Protein mengandungi 9 asid amino diperlukan oleh tubuh

Ini merupakan ciri yang amat penting kerana badan memerlukan kesemua 9 rangkaian asid amino untuk menghasilkan blok binaan asas dalam tubuh termasuklah sel-sel tubuh, hormon, jus penghadaman,antibodi, enzim dan lain-lain. Jika salah satu daripada sembilan asid amino ini hilang, maka system imunisasi tubuh akan dikurangkan sebanyak 30% dan banyak fungsi-fungsi tubuh yang penting akan menjadi lambat atau terhenti.

Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alcohol

Selain daripada alkohol itu haram, soya yang dicuci dengan alkohol akan menyebabkan kehilangan zat yang penting iaitu isoflavon sehingga 88%! Sedangkan isoflavone itu diperlukan oleh tubuh untuk mengurangkan risiko kanser paru-paru dan lain-lain. Isoflavone juga bermanfaat dalam penyeimbangan hormon dan menaikkan berat (ketumpatan) tulang

Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan

Soya yang mentah mengandungi kompaun "anti-growth", "anti-tyrosine". sedangkan kekurangan tyrosine akan menyebabkan tekanan darah rendah, suhu badan rendah, dan sindrom kekejangan kaki. Carilah produk soya yang mengekstrak dan mengeluarkan substance “anti-tyrosine” ini tetapi mengekalkan keadaan soya yang terpelihara rangkaian asid amino dan isoflavonenya.

Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan

Asid amino adalah sangat sensitif terhadap suhu yang tinggi (panas). Di dalam beberapa kajian menunjukkan bahawa protein yang dimasak akan menghancurkan rangkaian asid amino yang sangat penting sehingga 50%. Kesan daripada kekurangan pengambilan rangkaian asid amino ini secara berterusan akan menyebabkan terbantutnya perkembangan otak dan hormon, dan juga terbantutnya perkembangan tisu-tisu tubuh yang lainnya.

Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur kalsium

Kajian/artikel melaporkan bahawa serbuk soya adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang. Oleh yang demikian, unsur kalsium yang secukupnya mesti ditambah dalam protein soya itu untuk meneutralkan kembali keasidannya. Kebanyakan pengusaha/pengeluar protein tidak menambah kalsium yang cukup.

credit to joysofummi.blogpot

Bersempena promo bulan March 2014 ini, dengan pembelian 6 canister ESP, anda berpeluang mendapat faedah-faedah berikut :

PERCUMA 1 canister ESP worth RM150
PERCUMA ahli shaklee worth RM75
Cashback +/- RM36 pada bulan hadapan

Nak tahu apa faedah menjadi ahli shaklee? Boleh baca di entry saya ini, kenapa saya seronok jadi ahli shaklee

Hubungi saya sekarang!

Fb Nor Hanim Abu Hassan
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin 
☎ WhatApp : +974 55273585 
Email : minahron@gmail.com 
souqvitamin.blogspot.com

Kembara Doha UAE Oman bersama anak- anak : day 3

Satu dunia sekarang di kejutkan berita kehilangan pesawat MAS MH370  Sabtu yang lalu. Pelbagai pihak sekarang ini bertungkus lumus mencari di mana pesawat ini. Saya berasa amat sedih dan simpati dengan keluarga mangsa. Tiada lah upaya kita melainkan berserah kepada ALlah supaya memudahkan kerja-kerja pencarian dan penyelamat. Semoga keluarga mangsa bersabar dan menerima kejadian ini dengan penuh redha. Keep praying for them ye! Doa doa doa...Allahuakbar. 

Innalillahi wainna ilaihi roji'un. 

Cerita kembara saya ke UAE-Oman terhenti di day 2 tempoh hari memberikan laluan kepada entry- entry saya yang lain yang lebih penting. Maafkan saya membuat anda tertunggu-tunggu (perasan la sikit ramai org baca ).

Hari ketiga di UAE kami ke Abu Dhabi . Bertolak sekitar jam 8 pagi. Dubai-Abu Dhabi lebih kurang 1 jam perjalanan. Lokasi pertama kami ialah Masjid Sheikh Ziyad, masjid terbesar di UAE dan yang ke 8 terbesar di dunia. Masjid ini sangat cantik seni ukiran dan binaannya. Tapi sayang, sebab ruang utama masjid ni dah jadi tempat melawat bukan untuk solat.

Ruang solat lelaki masjid. Dikatakan di buka untuk solat ketika solat jumaat sahaja. 

Lampu yang tersergam indah di dalam masjid


Selesai ziarah masjid, kami terus ke Ferrari World. Ferrari World ni bukak pukul 11.00 pagi. Kami sampai lebih kurang jam 11.30 pagi. Makanan tidak dibenarkan bawa masuk ke dalam park ni. So, di sarankan makan lah siap-siap sebelum masuk terutama yang ada anak-anak kecil supaya perut dah kenyang dan boleh main sampai lebam dengan suka ria. Makanan ada jual tapi biasa la tempat-tempat macam ni makanan mahal. Setakat beli untuk alas perut no problem.

Teruja melihat enjin kereta ferrari

Kami beli tiket Ferrari World ni secara online. So tak perlu beratur panjang di counter. Tapi kami pergi bukan masa musim cuti sekolah. So orang tak ramai sangat.

Fawzan dengan kereta yang akan dibeli nya 20 taun lagi. Ahaks

Once bila dah masuk ke park ni anda dinasihatkan naik semua rides. Rugi tak naik atau miss mana-mana ride sebab semua best sgt!. Bayar mahal-mahal pun kan? So, naik lah semua berulang-ulang kali sampai lebam hehehe.. Untuk optimumkan tiket yang mahal itu, masuklah se awal 11 pagi dan anda pasti akan habis naik semua ride sampai ke malam.

Kami bertolak pulang ke Dubai pada jam 8 mlm dan sampai di hotel lebih kurang jam 10 mlm. Alhamdulillah, budak-budak sangat happy. 

Esoknya kami ke Souq lagi sekali dan ke Dubai Mall. Nnti saya sambung cerita saya lagi ye. Stay tuned. 


Jadi Ahli Shaklee: Macamana Nak Buat Duit?

Mesti ramai yang tertanya-tanya bagaimana kita buat duit dengan  menjadi ahli shaklee? Kena keluar modal banyak mana? Susah ke?


Ok macam ni.



Selepas kita jadi ahli shaklee, setiap produk yang kita beli kita akan dapat certain point. Points yang terkumpul adalah untuk bulan tersebut dan Shaklee akan convertkan points tersebut kepada BONUS dalam bentuk cash berdasarkan jumlah points yang terkumpul tadi. 



Mari kita selami 'senario' ini :



Puan Melati baru sahaja menjadi ahli shaklee pada 1 March 2014. Dia menjadi ahli shaklee selepas terjumpa entry ini di google, iaitu 'Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee' dan terus berasa teruja selepas membacanya. Setelah membayar yuran pendaftaran sebanyak RM75, maka Puan Melati secara rasminya menjadi ahli shaklee atau Shaklee Independent Distributor dan kemudian diberikan ID nombor. Puan Melati dengan ini layak membeli produk-produk shaklee pada harga ahli samada untuk makan sendiri atau berniaga.



2 minggu selepas menjadi ahli shaklee, Puan Melati membeli ESP dan Vitamin C untuk kecantikan kulit. Setiap produk yang Puan Melati beli, Puan Melati akan mendapat points. ESP dan Vitamin C mempunyai points seperti berikut :

----------------------------
ESP : 39 points
Vitamin C : 24 points
Total points : 63 points
----------------------------
So, points yang terkumpul setakat ini ialah 63 points.


Seminggu kemudian, ibu Puan Melati pula ingin mencuba 'Set Sakit Sendi' maka, Puan Melati pun membeli OmegaGuard, Ostematrix dan Joint Health Tablet untuk ibu tercinta secara online dengan melayari www.shaklee2u.com.my. 

----------------------------
Omegaguard : 35
Ostematrix : 16
Joint Health : 31
Total points : 82
----------------------------
So, points yang terkumpul setakat ini ialah : 63+82 = 145 points


Tapi, points yang terkumpul masih belum melayakkan Puan Melati untuk menerima BONUS / cash back. Puan Melati harus mendapat 150 points dan lebih untuk menerima BONUS. 



Tiba-tiba, seminggu kemudian kawan sekerja Puan Melati ingin membeli ESP kerana ESP katanya baik untuk ibu yang menyusu. Maka, Puan Melati membeli ESP secara online dan 2 hari selepas itu ESP pun sampai ke tangan kawan Puan Melati. 

--------------------
ESP : 39 points
--------------------
So, points yang terkumpul sekarang ialah 145 + 39 = 184 points.


Sekiranya Puan Melati tidak menambah apa-apa belian lagi, maka jumlah terakhir yang terkumpul pada bulan March ialah 184. Points ini hanya untuk bulan March sahaja. TIDAK di kumpulkan dan TIDAK di bawa ke bulan seterusnya. Points baru akan di kira semula pada bulan berikutnya. 

Alhamdulillah, sekarang dapatlah Puan Melati menikmati BONUS pertama pada bulan March dari Shaklee yang bernilai lebih kurang RM28++. Cara kiraan BONUS ini mengikut formula yang telah ditetapkan. 



So, lagi banyak kita dapat jual produk, lagi banyaklah BONUS yang kita dapat. 



Jadi bagaimana nak daftar jadi ahli shaklee dengan saya? 


Buat bayaran melalui akaun Maybank RM 75 - No akaun ialah 152031305567 (Nor Hanim Abu Hassan). 

Hubungi SouqVitamin (Nor Hanim) samada melalui 

- Fb Nor Hanim Abu Hassan 
- PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin
- WhatApp : +974 55273585 
- Email : minahron@gmail.com 


untuk buktikan pembayaran anda!



Nah...sekarang anda layak  bersama-sama group Jutawan Infinity kami untuk menjana pendapatan hanya dari rumah. Tapi....nak makan sendiri pun boleh aje. 


Ingin tahu kelebihan lain menjadi ahli shaklee? Jemput baca entry ini ye--> 


Fb Nor Hanim Abu Hassan ✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin

 ☎ WhatApp : +974 55273585 Email : minahron@gmail.com souqvitamin.blogspot.com

Manfaat Utama ESP Shaklee


ESP Shaklee diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat eksentensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protin yang tinggi yang pernah dihasilkan. Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi "non-GMO" (Non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. Tambahan pula, setiap 850g (satu canister ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.


ESP Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia, Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur, tua dan muda. Manakala, kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai juga kepada pengidap kencing manis.


Untuk pengetahuan anda, satu hidangan ESP shaklee ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.




Antara Manfaat Utama ESP Shaklee ialah : 


Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan ESP Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.

Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan  parut.

Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya


Anda mungkin ingin tahu lebih lanjut apa bezanya ESP dengan produk soya lain? Boleh click di sini ye-- >> ESP Shaklee 

Tak nak cuba ke ESP ni? Apa kata terus jadi ahli shaklee so anda dapat membeli dengan harga ahli dan berpeluang menjana pendapatan hanya dari rumah? Boleh click di sini--> jadi ahli shaklee dan apa yang bestnya jadi ahli shaklee dengan kumpulan kami

Nak bancuh ESP ni ada rahsianya tau. Nak tahu? Jangan lupa hubungi saya!


Fb Nor Hanim Abu Hassan 
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin 
☎ WhatApp : +974 55273585
Email : minahron@gmail.com 
souqvitamin.blogspot.com

8 Sebab Kenapa ESP Shaklee Digemari Wanita

Bulan Mac ni, bulan promosi ESP. Maka pasti orang berduyun-duyun membeli ESP. Boleh jadi out of stok ni kerana sejarah telah membuktikan! Kalau tak salah saya bulan Oct 2012, juga ada promo ESP beli 6 PERCUMA 1, tapi sebelum akhir bulan dah habis stok. Maka, gigit lah jari sesiapa yang tak sempat order ESP tu. 

Kenapa orang suka sangat ESP Shaklee?

Ini adalah kerana ESP membekalkan sumber protein. Badan kita memerlukan protein untuk membaiki sel-sel badan yang rosak,  penting untuk menyembuhkan luka-luka, memberikan tenaga sepanjang hari dan juga membuatkan kita kenyang dalam sesuatu jangka masa yang agak lama.

Saya dah ambil protein dari daging, ikan, ayam, kenapa perlu ambil protein ESP lagi?

Ye betul, dalam pemakanan harian kita, sumber protein ada dalam ikan, ayam, daging. Tapi protein soya dalam ESP rendah lemak, tiada kolestrol dan 100% berasaskan sayur. 

Lagi satu mari kita lihat bagaimana cara masakan kita. Cara masakan seperti menggoreng yang menggunakan api panas akan memusnahkan kandungan dan quality protein di dalam makanan tersebut. Lagi-lagi bagi mereka yang kerap makan di luar. Kita tidak tahu bagaimana sumber protein ini diuruskan dan di masak.  Jadi yang tinggal tidak cukup untuk keperluan seharian kita. Tidak hairanlah walaupun kita mengamalkan pemakanan sumber protein dalam diet harian kita tetapi badan kita masih lagi berasa lemah, tidak bermaya dan kerap mendapat sakit.



Energising Soy Protein atau singkatannya ESP dari shaklee ini mempunyai banyak khasiat kepada wanita terutamanya iaitu :

1. Amat sesuai untuk wanita yang menyusukan anak. ESP memang terkenal sebagai supplement untuk banyakkan pengeluaran susu. Bila ibu cukup protein,  ibu akan lebih bertenaga. Pengeluaran susu pun lancar dan berkhasiat.

2. Amat sesuai untuk wanita / ibu menyusu yang bercadang untuk puasa.  ESP membekalkan tenaga, jadi walaupun puasa kita kurang rasa letih.. insyaallah..

3. Amat sesuai untuk wanita hamil. ESP kuatkan rahim dan bantu pembentukan otot bayi. Protein bagus untuk tumbesaran.

4. Amat sesuai untuk wanita yang cuba hamil dan bercadang  untuk hamil. Ini kerana ESP memelihara rahim kita.


5. Amat sesuai untuk wanita yang ingin stabilkan hormon. ESP mengandungi kacang soya yang kaya dengan isoflavon. Ia membantu memulihkan hormon wanita. Keluarkan darah kotor dan gantikan protein yang diperlukan.

6. Amat sesuai untuk wanita / ibu menyusu yang mahu kurus. ESP menjadikan ibu lebih rasa kenyang. Nafsu makan pun kurang.

7. Amat sesuai untuk wanita yang pentingkan kesihatan. ESP memberi ketahanan badan dan pelengkap nutrient dalam badan kita. Bila semuanya cukup, haruslah boleh lawan penyakit yang datang, insyaAllah.

8. Amat sesuai untuk wanita yang nak cantik. ESP menjadikan kulit lebih anjal, jadi gebu dan lebih cerah. Tidak perlu lagi tempek bedak berlapis-lapis.

Nak bancuh ESP ni kena betul caranya ye. Nak tahu cara yang betul bancuh ESP, boleh klik di link saya ni ye ~~ Cara Bancuh ESP yang Sedap

Tak nak cuba ke ESP ni? Sempena promo ESP bulan Mac ini, apa kata anda beli 6 cans ESP dan anda akan dapat : 

1. jadi ahli shaklee bernilai RM75 secara PERCUMA 
2. PERCUMA 1 can ESP bernilai RM150. 
3. Cash Back bernilai lebih kurang RM40 di pertengahan bulan April. 

Banyak penjimatan tu!

Kalau rasa banyak sangat 6 cans tu, apa kata ajak adik beradik, kawan-kawan, sedara mara, untuk kongsi bersama. Jimat lebih kurang Rm17-Rm20 se tin tau. Banyakkan!


Setelah menjadi ahli shaklee anda dapatlah membeli produk-produk shaklee selepas ini dengan harga ahli dan berpeluang menjana pendapatan hanya dari rumah bersama-sama support Group Infinity kami. Nak tahu lebih lanjut kebaikan dan faedah menjadi ahli shaklee, boleh click di sini-->  apa yang bestnya jadi ahli shaklee dengan kumpulan kamijadi ahli shaklee,

Apa ditunggukan lagi. Cepat PM / hubungi saya seperti di bawah.

Fb Nor Hanim Abu Hassan 
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin 
☎ WhatApp : +974 55273585

Email : minahron@gmail.com 

souqvitamin.blogspot.com

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...