Set Kurus Shaklee : Kenapa berat tak turun-turun?

Saya dah lama mengamalkan set kurus shaklee tapi kenapa berat badan masih tak turun-turun?  Kenapa ye? 

Sebelum itu, biar saya ceritakan konsep penurunan berat badan yang sebenarnya. Turun berat badan tak semestinya kurus yang sihat. Ramai yang memilih jalan pintas untuk kurus tetapi kesannya selepas tidak mengamalkan satu-satu produk tersebut berat badan naik dengan cepat semula.  Kurus yang sihat bukan sekadar turun berat badan. Kurus yang sihat adalah seperti yang saya akan ceritakan di bawah. 

Mari kita fahami badan kita sendiri. 

Gambar hiasan semata-mata

Dalam badan kita ni ada tiga komponen terbesar yang menyumbangkan kepada berat badan iaitu lemak, otot dan air. Antara tiga-tiga benda ni agak-agak mana yang menyebabkan kita gemuk? Mestila  lemak kan? Tugas otot adalah membakar lemak. Jadi untuk membuang lemak-lemak yang ada ialah dengan membina otot. Otot pula sebenarnya lebih berat dari lemak? Haaa...dah nampak dah kat situ kan? Sebab itu ramai yang komplen...dah diet, bersenam tapi kenapa berat tak turun-turun? Dalam program penurunan berat badan yang semulajadi dan selamat, fokus utama ialah menurunkan kandungan lemak dan menambah berat otot, Sebab tu lah, walaupun dah lama amalkan set kurus ni tapi berat badan tak turun-turun tapi kita akan merasai 'inch loss' atau ukuran badan yang semakin mengecil walaupun berat tak turun. 

Ini menujukkan otot badan anda sudah berkembang dengan baik dan sihat. Bila otot sihat, muscle mass bertambah, keupayaan tubuh membakar lemak menjadi lebih baik.  Bagaimana nak membina otot yang sihat?  CInch Shake Mix Shaklee adalah produk dalam set kurus yang menumpukan pembinaan otot yang sihat. 




Buat yang ingin mencuba set kurus shaklee, boleh lah hubungi saya seperti di bawah ye. Harga pasti menarik buat anda beserta tips-tips bagaimana untuk kurus dengan sihat!

Apa kata anda terus jadi ahli shaklee untuk membeli dengan harga ahli dan berpeluang menjana pendapatan hanya dari rumah? Boleh click di sini--> jadi ahli shaklee

Fb Nor Hanim Abu Hassan 
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin 
☎ WhatApp : +974 55273585
Email : minahron@gmail.com 
souqvitamin.blogspot.com


No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...