Apa beza ESP Shaklee dengan soya lain?

Energizing Soy Protein, atau singkatannya ESP adalah di antara produk shaklee yang sangat laris. ESP merupakan minuman kegemaran saya setiap hari. Kalau tak ambil ESP dalam sehari memang rasa tak best sangat. Dengan minum ESP setiap hari saya rasa lebih kenyang dan bertenaga ketika melakukan kerja-kerja rumah seharian. ESP juga membantu saya menyusukan anak saya yang berumur setahun 5 bulan. Alhamdulillah masih menyusu sepenuhnya dengan susu badan.

Shaklee merupakan syarikat pertama yang menciptakan makanan tambahan protin berasaskan kacang soya. Pengasingan protin yang pertama ini diciptakan oleh Dr Shaklee pada awal 70-an. Di mana, kini banyak ujian klinikal telah membuktikan bahawa Dr Shaklee telah lama mengetahui protin soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.ESP ini diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat eksentensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protin yang tinggi yang pernah dihasilkan. Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi "non-GMO" (Non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. Tambahan pula, setiap 850g (satu canister ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.

ESP dari shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia, Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur, tua dan muda. Manakala, kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai juga kepada pengidap kencing manis.

Untuk pengetahuan anda, satu hidangan ESP ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

Anda mungkin ingin tahu lebih lanjut tentang kebaikan ESP ni. Boleh click di sini ye-- >>  ESP Shaklee

Tak nak cuba ke ESP ni? Apa kata terus jadi ahli shaklee so anda dapat membeli dengan harga ahli dan berpeluang menjana pendapatan hanya dari rumah? Boleh click di sini--> jadi ahli shaklee

Nak bancuh ESP ni ada rahsianya tau. Nak tahu? Jangan lupa hubungi saya!

Fb Nor Hanim Abu Hassan 
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin 
☎ WhatApp : +974 55273585
Email : minahron@gmail.com 
souqvitamin.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...