9 sebab saya seronok jadi ahli shaklee

Tiada siapa yang pernah mengajak atau memaksa saya secara personal supaya menjadi ahli Shaklee. Saya sendiri yang mencari SID dan menyatakan hasrat saya untuk menjadi ahli shaklee dengan kerelaan hati saya sendiri.. Saya masih ingat lagi, saya mula kenal shaklee dengan mengambil alfalfa sebagai milk booster. Saya beli dari Mommy Lyna. Kemudian Vivix pulak untuk mak saya. Ketika itu hati saya masih belum terbuka untuk jadi ahli shaklee. Masih berkira-kira dan hanya melihat status-status promosi di facebook. Hanya selepas saya membeli set bersalin shaklee, saya membuat keputusan mendaftar menjadi ahli shaklee dengan bertujuan untuk mencuba menjana pendapatan dari rumah dengan berniaga online, selain ingin berkongsi kebaikan dan keberkesanan vitamin semulajadi shaklee kepada orang lain.  



Setelah hampir setahun berniaga online dengan Shaklee bersama group Infinity, ternyata keputusan yang dibuat itu tidak sia-sia. Saya pernah menjual baju t-shirt muslimah, abaya dan tudung tetapi perniagaannya tenggelam timbul dan tidak timbul-timbul lagi. Tetapi berbeza apabila saya secara serius menjual shaklee, saya terus menjual secara konsisten. Ini adalah kerana beberapa faktor berikut : 

1. Ada mentor yang ketuk kepala bila saya lama senyap. 

2. Ada support team yang suka share info, ilmu, saling bantu membantu antara satu sama lain.

3. Kita tak rasa buat bisness seorang-seorang. Ada saja manusia yg akan kacau kita samada mentor atau downline kita.. keh keh keh

4. Kalau ada masalah boleh discuss dengan mentor jalan penyelesaian. Ajak mentor stress sama.

5. Dapat banyaaakkk sangat ilmu tentang online bisnes, online marketing, tips and trick menjual dan sebagainya. Kalau anda nak feel bagaimana rasa berniaga buat pertama kali dan belajar berniaga, saya sangat-sangat sarankan jadi ahli shaklee bersama group kami dan mula berniaga dengan menjual shaklee.
 
6. Boleh hadir busines seminar sambil lipat kain di rumah. Semua ahli berpeluang mendengar tips -tips online marketing, motivasi business, tips blogging dan macam-macam lagi dari sifu - sifu dan master master dari group kami yang sangat best dan hebat.

8. Dikelilingi oleh orang-orang yang beraura sangat positif dan sangat mementingkan amalan rohani. Aura positif itu terus mengalir dalam kita melakukan kehidupan seharian hatta bukan kerja-kerja shaklee sekali pun.

9. Dan yang penting sekali, setiap usaha pasti ada ganjarannya. Alhamdulillah, saya kini sudah merasa income 4 angka. Akan menuju ke 5 dan 6 angka seterusnya, InsyaAllah.. Tapi ingat, jadi ahli Shaklee bukan bererti anda sudah masuk ke dalam skim cepat kaya ye. Siapa yang lebih usaha pasti mendapat hasil yang lebih juga. Kalau dah daftar jadi ahli shaklee tapi masih goyang kaki sahaja dan tidak buat apa yang mentor ajarkan, maka tiada lah hasilnya. 


Demikianlah antara-antara kenapa saya suka sangat berniaga shaklee bersama-sama dengan group Infinity. Semua orang mempunyai peluang yang sama. Buatlah keputusan dengan sebaiknya. 

Hubungi saya segera seperti tertera dibawah untuk bersama-sama dengan group Infinity berniaga Shaklee secara online. 

Ingin tahu kelebihan lain menjadi ahli shaklee? Jemput baca entry ini ye--> 


Fb Nor Hanim Abu Hassan

✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin 
☎ WhatApp : +974 55273585 
Email : minahron@gmail.com 
souqvitamin.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...