Set Kulit Cantik Shaklee : Licin, Gebu, Jeragat Hilang

Anda inginkan kulit yang cantik, lembut, gebu, flawless, kemerahan, pinky-pinky gitu? Bebas dari jeragat dan jerawat? Kulit yang cantik memang menjadi idaman semuaaaa wanita di luar sana. Banyak faktor yang menyebabkan kulit kebanyakan wanita mempunyai masalah kulit berjerawat dan berjeragat. Antaranya ialah pemakanan yang tak sihat (makanan berminyak), stress bekerja, pencemaran asap, lifestyle yang tidak sihat dan sebagainya. 

Ramai juga customer saya yang dah cuba set kulit cantik Shaklee ni dan bagi feedback yang positif. Kulit menjadi lebih cerah, warna kulit yang lebih sekata, menjadi lebih tegang, kulit menjadi lebih lembut, lembab, tidak kering lagi dan kurang berminyak. Untuk mendapatkan kesan yang optimum saya sarankan anda mengambil set kulit cantik Shaklee yang terdiri daripada :

1. Shaklee Collagen Powder
2. Vivix
3. Sustained Release Vitamin C

Collagen berfungsi bagi mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit. Kulit yang selalu terdedah kepada pancaran matahari ditambah dengan pencemaran sekeliling menyebabkan collagen di dalam set kulit menyusut dengan lebih cepat sebelum ia mampu di bina semula. Akibatnya, kehilangan collagen menjadi kulit kendur berkedut, kuku mudah patah dan rambut nipis tidak bermaya. 

Vivix pulak merupakan campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan lobak ungu yang kaya dengan polifenol. Mengandungi khasiat anti-oksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. 

Nak tahu lebih lanjut cerita saya tentang Vivix Shaklee, boleh klik klik kat sini ye -- > Khasiat Vivix Shaklee

Saya memang dah jatuh cinta dengan vivix. Selain mencantikkan kulit, Vivix juga memberikan saya tenaga, badan rasa ringan sangat terutama ketika saya datang bulan..dengan izin Allah. Saya pernah bercerita tentang testimoni-testimoni vivix di entry saya sebelum ini. Testimoni saya sendiri setelah ambil vivix saya kongsikan di sini -->> Vivix melegakan PMS saya

Vitamin C Sustained Release pula membantu dalam menyalurkan vitamin c berterusan. Membantu dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat. Anti-oksidan semulajadi. 




Secara keseluruhannya, set ini lengkap dengan nutrisi penting untuk menyerlahkan kejelitaan anda. Antara kebaikannya ialah :

1. Membantu menghasilkan collagen yang diperlukan bagi memelihara kesihatan kulit, tendon, ligamen dan salur darah.

2. Menggalakkan kulit menjadi lebih tegang, anjal dan lembut.

3. Menggalakkan rambut menjadi lebih kuat, lebat dan bersinar. 

4. Membantu mengekalkan kesihatan tulang rawan, tulang dan gigi. 

Jom cuba set kulit cantik shaklee ini sebagai supplement untuk kulit anda yang lebih sihat, licin, tegang, anjal, bebas dari jerawat dan jeragat. Sebagai BONUS, anda rasa badan lebih bertenaga dan rasa lebih sihat, insyaAllah. 

Hubungi saya seperti di bawah untuk info lanjut tentang produk! 

Saya sarankan anda terus jadi ahli shaklee untuk membeli dengan harga ahli yang 15-20% lebih murah dari harga biasa. Sebab saya yakin, InsyaAllah, anda pasti jatuh cinta dengan set kulit cantik shaklee ni dan akan repeat order. Selain itu, anda juga berpeluang menjana pendapatan hanya dari rumah. Boleh click di sini untuk maklumat lanjut bagaimana untuk menjadi ahli shaklee. Sangat mudah tau!--> jadi ahli shaklee

Boleh hubungi saya seperti berikut. 

Fb Nor Hanim Abu Hassan 
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin 
☎ WhatApp : +974 55273585

Email : minahron@gmail.com 
souqvitamin.blogspot.com

Tips Kurus Untuk Ibu Menyusu

Tahu tak ibu-ibu sekelian, bila anda menyusukan bayi anda susu badan sepenuhnya, sekurang-kurangnya 500 kalori sehari akan terbakar! Masyaallah...Hebatkan?  Tak perlu exercise pun!. 

Semua ibu-ibu yang baru bersalin mesti nak kurus semula dan kembali langsing seperti sebelum mengandung. So, tak perlu risau lagi. Nak kurus dan langsing dengan hanya menyusukan bayi anda secara eksklusif. 

Dengan pembakaran lebih daripada 500 kalori sewaktu menyusukan bayi, anda seperti melakukan aerobik selama 2 jam setiap hari. Malah, satu kajian yang diterbitkan dalam Jurnal Persatuan Pakar Pemakanan Amerika mendedahkan penyusuan susu ibu berupaya membakar lemak di sekitar pinggul dan punggung dengan berkesan.

Masalah Ibu Menyusu yang Cuba Kurangkan Berat Badan

Akan tetapi ada juga antara ibu-ibu menyusu mendapati berat badan mereka susah nak turun walaupun menyusukan anak secara eksklusif. Berikut adalah antara masalah yang sering dihadapi oleh ibu menyusu yang sedang cuba untuk mengurangkan berat badan :

1. Susu badan berkurang kerana terlalu menjaga makan / diet dan mengamalkan pemakanan yang tak seimbang.

2. Asyik lapar dan kerap makan terutamanya selepas menyusu kerana kalori telah dibakar.

3. Tak pandai / sukar menjaga nafsu makan.

4. Makan makanan yang mempunyai jumlah kalori yang lebih dari tenaga yang diperlukan yang akhirnya bertukar menjadi lemak.

5. Kurang pasti diet yang sesuai diamalkan supaya tidak menjejaskan kesihatan ibu dan pengeluaran susu.


Tips Ibu Menyusu Kurus Tapi Susu Masih Banyak.

Saya kongsikan di sini cara-caranya:

1. Wajib minum air kosong 3-4 liter sehari, kerana ibu menyusu perlukan air yang banyak untuk menghasilkan susu. Pengambilan air yang banyak juga akan memberi rasa kenyang dan kurangkan rasa nak makan.

2. Makan setakat yang perlu sahaja. Walaupun ibu menyusu tidak boleh berdiet, kerana akan menjejaskan penghasilan susu, namun ibu perlu tahu yang makan secara berlebihan akan menaikkan berat badan ibu. Yang penting, ibu haruslah mengamalkan pemakanan yang sihat dan seimbang. Boleh baca entry saya di sini >>  diet untuk ibu menyusu.

4. Kalau masih berasa lapar, amalkan pengambilan biskut, kekacang, raisins dan sebagainya secara sedikit-sedikit. 

5. Bersenam. Senaman akan meningkatkan kadar metabolisma untuk membakar lemak dan mengembalikan bentuk badan asal dengan lebih cepat.

6. Pengambilan supplemen juga membantu proses pengurangan berat badan anda. Tapi, ingat, ibu menyusu tidak boleh mengambil ubat kurus sebarangan. Anda boleh mencuba Set Kurus Shaklee yang 100% SEMULAJADI, DIJAMIN SELAMAT untuk anda dan bayi anda. Set Kurus Shaklee ni bukan pil atau ubat kurus ye, tetapi ianya adalah supplemen untuk detoks, memecahkan lemak, membina otot dan memerikan rasa kenyang yang lama kepada ibu. 

Nak tahu lebih lanjut apa set kurus shaklee untuk ibu menyusu? Boleh click di sini ye >> Set Kurus Shaklee untuk Ibu Menyusu

Jom cuba set kurus shaklee ni sebagai supplement dalam usaha ibu untuk kurus. Hubungi saya seperti di bawah untuk konsultasi dan cara pengambilan yang betul secara PERCUMA! 

Saya sarankan ibu terus jadi ahli shaklee untuk membeli dengan harga ahli yang 15-20% lebih murah dari harga biasa. Sebab saya yakin, InsyaAllah, ibu pasti jatuh cinta dengan set kurus shaklee ni dan akan repeat order. Selain itu, ibu juga berpeluang menjana pendapatan hanya dari rumah. Boleh click di sini untuk maklumat lanjut bagaimana untuk menjadi ahli shaklee. Sangat mudah tau!--> jadi ahli shaklee

Boleh hubungi saya seperti berikut. 

Fb Nor Hanim Abu Hassan 
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin 
☎ WhatApp : +974 55273585
Email : minahron@gmail.com 
souqvitamin.blogspot.com

Set Kurus Shaklee untuk Ibu Menyusu


Set Kurus Shaklee untuk ibu menyusu adalah 100% SEMULAJADI, DIJAMIN SELAMAT untuk anda dan bayi anda. Ibu menyusu tidak perlu risau kerana Set Kurus Shaklee bukanlah pil atau ubat kurus seperti yang dijual di pasaran-pasaran sekarang.  


Set Kurus Shaklee tidak akan menjejaskan penyusuan anda, malah ianya membantu meningkatkan kualiti dan kuantiti susu anda. Bagi yang berminat ingin mencuba, ini adalah supplemen yang terdapat di dalam Set Kurus Shaklee untuk ibu-ibu menyusu:


1) ESP 

Sumber protein terbaik yang mampu memberikan ibu tenaga, memberikan rasa kenyang yang lama dan memekatkan susu ibu. ESP juga membantu membina otot supaya badan anda fit dan tidak menggeleber setelah kurus nanti. BONUS! ESP juga merupakan milkbooster terbaik. 


2) Alfafa

Sebagai milkbooster. Di samping berfungsi sebagai detoks  untuk tubuh ibu ia juga membantu sistem dalaman wanita agar tambil lebih selesa. Ia juga membantu melancarkan sistem penghadaman. 

3) Lecithin

Membantu memecahkan lemak di dalam badan yang akan diangkut keluar oleh Alfafa dan membuang asid yang tidak diperlukan badan. 







































Demikianlah tiga produk shaklee di dalam set kurus untuk ibu menyusu yang boleh membantu ibu untuk kurus. Selain itu, ibu juga boleh menambah Omega Guard sebagai supplement tambahan. Antara khasiat Omega Guard ialah :

1. Membantu memecahkan lemak
2. Mengurangkan kolestrol
3. Membantu mengurangkan selera makan
4. Mengandungi EPA dan DHA yang bagus untuk perkembangan otak bayi 


Jom cuba set kurus shaklee ni sebagai supplement dalam usaha ibu untuk kurus. Hubungi saya seperti di bawah untuk konsultasi PERCUMA! 

Saya sarankan apakata ibu terus jadi ahli shaklee untuk membeli dengan harga ahli yang 15-20% lebih murah dari harga biasa. Sebab saya yakin, InsyaAllah, ibu pasti jatuh cinta dengan set kurus shaklee ni dan akan repeat order. Selain itu, ibu juga berpeluang menjana pendapatan hanya dari rumah. Boleh click di sini untuk maklumat lanjut bagaimana untuk menjadi ahli shaklee. Sangat mudah tau!--> jadi ahli shaklee

Boleh hubungi saya seperti berikut. 

Fb Nor Hanim Abu Hassan 
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin 
☎ WhatApp : +974 55273585
Email : minahron@gmail.com 
souqvitamin.blogspot.com


PERCUMA 'My umrah book' untuk anak-anak

Alhamdulillah...
Kami sekarang sudah sampai di taif. Bertolak dari Doha jam 11 malam dan tiba di Taif lebih kurang jam 3.30 petang tadi. Alhamdulillah...semua urusan berjalan dengan mudah setakat ini berkat doa-doa kawan semua.
Insyaallah akan berehat dan bermalam si sini sebelum bertolak ke meeqat qarn un manazil untuk niat umrah esok pagi. Doakan kami dimudahkan segala urusan oleh Allah s.w.t dan selamat pergi dan kembali.
Oh ya. Saya ingin memberi  'my umrah book' ini secara PERCUMA kepada semua pembaca blog saya. Berikan saya email anda dan saya emailkan pada anda ebook ini. Email saya minahron@gmail.com.
Ketika ini anak-anak saya sangat aktif bermain hide and seek, lawan-lawan, role play dan macam-macam lagi. Saya bagi peluang mereka bermain setelah keboringan hampir 18 jam di dalam kereta. Malam ni sama-sama ulangkaji my umrah book pulak.  
Insyaallah, ada umur panjang dan masa saya sambung lagi cerita umrah saya bersama dengan anak-anak
Email saya minahron@gmail.com
W/A +97455273585
Fb Nor Hanim Abu Hassan

Ketahui diet penting untuk kanak-kanak


 KAWAL PENGAMBILAN GULA UNTUK KAWAL TEKANAN PERASAAN ANAK 

Tekanan perasaan atau stress bukan sahaja terjadi di kalangan orang dewasa sahaja. Malah, ianya boleh juga terjadi di kalangan kanak - kanak. Seringkali terjadi apabila kita stress kita akan mencari makanan untuk mengunyah dah sudah tentu makanan bergula. Biasa dengarkan tips mengurangkan stress ialah dengan memakan chocolate? Ini adalah kerana kajian menunjukkan bahawa apabila seseorang berada dalam keadaan tertekan atau stress,  tubuh mengeluarkan sejenis hormon yang menyebabkan otak mencari jalan untuk mengurangkannya. Tetapi, sayangnya, otak akan menghantar signal untuk melegakan stress dengan makanan bergula. Makanan bergula boleh membantu meredakan stress jalan jangkamasa yang singkat, namun kesan buruknya berpanjangan.

Oleh sebab itu kawallah stress anak-anak dengan selalu beraktiviti bersama mereka, menggalakkan mereka bersosial dan bersukan, serta mengelakkan makanan berproses dan stimulan seperti kafein.

 TINGKATKAN INGATAN ANAK DENGAN KOLINA

"Sel-sel otak bergabung"

Sel otak lebih senang bergabung apabila ia dalam keadaan teruja, dan ia disebabkan oleh hormon acetylcholine yang dicetuskn oleh KOLINA, sejenis bahan yang terdapat dalam lecithin di dalam telur dan soya.

 TINGKATKAN MOOD DENGAN PROTEIN

Makan bergula dan mengandungi karbohidrat boleh meningkatkan hormon 'gembira' dalam masa yang singkat, namun pengambilan berlebihan boleh memberi kesan buruk kepada kesihatan anak. Galakkan anak-anak makan makanan berprotein tinggi untuk meningkatkan mood mereka.

 TINGKATKAN FOKUS DENGAN MINYAK IKAN

Untuk fokus, anak-anak memerlukan serat saraf otak yang sihat dan berkembang. Serat-serat ini dibina dengan sejenis lelemak dipanggil myelin. Omega-3 membantu mendapatkan myelin yang sihat.

Sediakan makanan seimbang untuk anak-anak, jauhkan mereka dari makanan rapu!

*OMEGA GUARD mengandungi Omega-3 & Meal Shakes membekalkan protein dan serat untuk kanak-kanak.


Hubungi saya seperti di bawah untuk mendapatkan harga produk yang terbaik.


Fb Nor Hanim Abu Hassan 
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin ☎ WhatApp : +974 55273585 Email : minahron@gmail.com souqvitamin.blogspot.com

Boleh ke ibu hamil makan mee segera?

"Mi mag*** cepat masak sedap di makan"

Masih ingat iklan di tv seperti itu? Mi segera adalah sejenis makanan "segera" yang sangat senang dan mudah untuk disediakan. Apa yang anda perlukan hanyalah air panas. Sangat membantu mengisi perut yang lapar di tengah malam!. Kadang-kadang boleh membantu meredakan perut yang mual, rasanya yang sedap dan harga sangat berpatutan juga.

Walau bagaimanapun, ibu-ibu semua kena ingat, sehidangan mi segera bukanlah makanan yang seimbang. Kandungannya hanyalah kanji, garam yang banyak dan monosodium glutamat (MSG). Ada sesetengahnya diperkayakan dengan vitamin A.  Mi segera juga  kurang kandungan protein, vitamin, mineral, sayur-sayuran dan serat. Ia juga tersangat masin dan mungkin boleh menyebabkan hipertensi jika anda memakannya dari hari ke hari.


Secara umum, mi segera adalah selamat untuk dimakan selagi dilakukan secara sederhana. Jika anda terasa hendak makan mi segera sangat-sangat, pertimbangkan tip-tip ini:

1. Tambah hanya separuh atau kurang daripada separuh perasa yang terdapat di dalam paket untuk mengurangkan pengambilan garam.

2. Tambah ramuan lain seperti telur rebus, ayam masak, udang, bebola ikan masak, bebatang ketam, sayur-sayuran berdaun hijau seperti sawi, bayam atau siew pak choy, atau sayur-sayuran lain seperti lobak merah.


Pengambilan makanan-makanan segera seperti ini lah mungkin menyebabkan ibu hamil kurang nutrient dan zat di dalam badan. Jadi pengambilan supplement juga penting untuk memastikan ibu hamil mendapat nutrient dan zat yang secukupnya sepanjang tempoh kehamilan. Asid folik dan multivitamin adalah antara supplement yang biasa di berikan oleh doktor untuk diambil oleh ibu hamil bagi memastikan kesihatan bayi dalam kandungan dan juga ibu hamil sendiri. B complex dan vitalea adalah produk shaklee yang membekalkan asid folic dan multivitamin.

Dapatkan set lengkap ibu hamil, bersalin dan menyusu dari Shaklee -- > set hamil lengkap dan set hamil lengkap (testimoni sendiri) dari saya dengan menghubungi saya seperti yang tertera di bawah. 


Anda juga boleh membeli set hamil shaklee dengan harga ahli yang jauh lebih murah. 

Bagaimana? 

Jadi ahli shaklee bersama-sama group kami dan berpeluang menjana pendapatan hanya dari rumah. 

Bagaimana? 

Saya ceritakan segala-galanya di sini--> jadi ahli shaklee

Boleh hubungi saya sekarang!

Fb Nor Hanim Abu Hassan
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin 
☎ WhatApp : +974 55273585 
Email : minahron@gmail.com 
souqvitamin.blogspot.com

Jadi Ahli Shaklee PERCUMA?? Biar betul?

Anda berminat nak jadi ahli Shaklee? 

Jom saya ceritakan dalam entry saya kali ini. Tapi yang paling penting anda tidak perlu pening-pening fikirkan modal yang banyak untuk menjadi ahli Shaklee atau lebih khusus lagi untuk menyertai keluarga Shaklee kami iaitu Group Infinity.

Menjadi ahli Shaklee mungkin ada 2 sebab utama ini iaitu : 

  • Makan sendiri
  • Buat business (part-time/fulltime)


Jadi, yang mana satukah pilihan anda? 


Apa-apa pun keputusan anda yang penting dengan jadi ahli Shaklee bersama-sama keluarga Infintiy tidaklah merugikan anda. Sekiranya anda memilih untuk makan sendiri, anda boleh kumpul points di atas belian produk Shaklee dan akan ditukarkan kepada cash rebate sekiranya anda memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan. 

Manakala bagi yang anda yang ingin menyertai Shaklee sebagai part time / full time busines, menjana income dari rumah, tunjuk ajar dan bimbingan akan di beri PERCUMA dan berterusan.

Setelah sign up menjadi ahli Shaklee, anda akan dimasukkan ke dalam group rahsia kami di facebook dan juga group WhatsApp kami yang ekslusif hanya untuk anda. Untuk pengetahuan anda, keahlian adalah seumur hidup dan tidak perlu maintain points melainkan anda serius berbisnes.

So, Bagaimana Nak Jadi ahli Shaklee secara PERCUMA?



Anda layak menjadi ahli Shaklee secara PERCUMA sekiranya anda membuat belian produk Shaklee sebanyak 200 UV (dalam lingkungan RM670 ). UV ini ialah mata (points) yang terdapat pada setiap produk Shaklee. 200 UV ini akan direct masuk ke dalam ID Shaklee anda seterusnya melayakkan anda untuk dapat cash rebate (bonus) pada bulan berikutnya.



Dan dengan itu, anda tidak perlu lagi membayar RM75 untuk harga keahlian Shaklee lagi. Ianya PERCUMA!


Macamana saya nak  dapat 200 UV?



Boleh pilih salah satu cara di bawah.

  1. Belian 2 botol Vivix Shaklee
  2. Belian 3 kotak Collagen Powder Shaklee
  3. Belian produk-produk Shaklee yang boleh dikongsikan bersama saudara mara, keluarga anda. 


Jadi,hubungilah saya mendaftar keahlian Shaklee anda hari ini :-)



Cara - cara daftar jadi ahli Shaklee dengan pihak SouqVitamin:

Hubungi SouqVitamin (Nor Hanim) samada melalui 

- Fb Nor Hanim Abu Hassan 
- PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin
- WhatApp : +974 55273585 
- Email : minahron@gmail.com 


- Buat bayaran melalui akaun Maybank RM 75 - No akaun ialah 152031305567 (Nor Hanim Abu Hassan). Tetapi sekiranya anda menjadi ahli Shaklee secara PERCUMA, maka RM75 tidak perlu. 



- Maklumkan kepada kami maklumat diri anda iaitu :

  • Nama Penuh dan nombor kad pengenalan
  • Nama Penuh pasangan dan nombor kad pengenalan (sekiranya telah berkahwin) 
  • Alamat surat menyurat
  • Alamat penghantaran barang
  • Nombor telefon
  • Email
  • No akaun bank (untuk pembayaran bonus)

Pihak kami akan mendaftarkan anda secara online di www.shaklee2u.com.my seterusnya anda akan menerima username dan password untuk anda login sendiri untuk melihat info atau membuat belian secara online. Kit ahli akan dihantar ke alamat penghantaran barang anda dan mengambil masa 3-5 hari bekerja untuk diterima.

Jangan berfikir dan tunggu lagi. Sekiranya anda seorang yang mencintai produk Shaklee, amat amat disarankan untuk menjadi ahli Shaklee kerana banyak faedah dan kebaikan yang akan diterima sekiranya menjadi ahli Shaklee.


Ingin tahu kelebihan lain menjadi ahli shaklee? Jemput baca entry ini ye--> 

Fb Nor Hanim Abu Hassan
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin 
☎ WhatApp : +974 55273585 
Email : minahron@gmail.com 

souqvitamin.blogspot.com

9 sebab saya seronok jadi ahli shaklee

Tiada siapa yang pernah mengajak atau memaksa saya secara personal supaya menjadi ahli Shaklee. Saya sendiri yang mencari SID dan menyatakan hasrat saya untuk menjadi ahli shaklee dengan kerelaan hati saya sendiri.. Saya masih ingat lagi, saya mula kenal shaklee dengan mengambil alfalfa sebagai milk booster. Saya beli dari Mommy Lyna. Kemudian Vivix pulak untuk mak saya. Ketika itu hati saya masih belum terbuka untuk jadi ahli shaklee. Masih berkira-kira dan hanya melihat status-status promosi di facebook. Hanya selepas saya membeli set bersalin shaklee, saya membuat keputusan mendaftar menjadi ahli shaklee dengan bertujuan untuk mencuba menjana pendapatan dari rumah dengan berniaga online, selain ingin berkongsi kebaikan dan keberkesanan vitamin semulajadi shaklee kepada orang lain.  



Setelah hampir setahun berniaga online dengan Shaklee bersama group Infinity, ternyata keputusan yang dibuat itu tidak sia-sia. Saya pernah menjual baju t-shirt muslimah, abaya dan tudung tetapi perniagaannya tenggelam timbul dan tidak timbul-timbul lagi. Tetapi berbeza apabila saya secara serius menjual shaklee, saya terus menjual secara konsisten. Ini adalah kerana beberapa faktor berikut : 

1. Ada mentor yang ketuk kepala bila saya lama senyap. 

2. Ada support team yang suka share info, ilmu, saling bantu membantu antara satu sama lain.

3. Kita tak rasa buat bisness seorang-seorang. Ada saja manusia yg akan kacau kita samada mentor atau downline kita.. keh keh keh

4. Kalau ada masalah boleh discuss dengan mentor jalan penyelesaian. Ajak mentor stress sama.

5. Dapat banyaaakkk sangat ilmu tentang online bisnes, online marketing, tips and trick menjual dan sebagainya. Kalau anda nak feel bagaimana rasa berniaga buat pertama kali dan belajar berniaga, saya sangat-sangat sarankan jadi ahli shaklee bersama group kami dan mula berniaga dengan menjual shaklee.
 
6. Boleh hadir busines seminar sambil lipat kain di rumah. Semua ahli berpeluang mendengar tips -tips online marketing, motivasi business, tips blogging dan macam-macam lagi dari sifu - sifu dan master master dari group kami yang sangat best dan hebat.

8. Dikelilingi oleh orang-orang yang beraura sangat positif dan sangat mementingkan amalan rohani. Aura positif itu terus mengalir dalam kita melakukan kehidupan seharian hatta bukan kerja-kerja shaklee sekali pun.

9. Dan yang penting sekali, setiap usaha pasti ada ganjarannya. Alhamdulillah, saya kini sudah merasa income 4 angka. Akan menuju ke 5 dan 6 angka seterusnya, InsyaAllah.. Tapi ingat, jadi ahli Shaklee bukan bererti anda sudah masuk ke dalam skim cepat kaya ye. Siapa yang lebih usaha pasti mendapat hasil yang lebih juga. Kalau dah daftar jadi ahli shaklee tapi masih goyang kaki sahaja dan tidak buat apa yang mentor ajarkan, maka tiada lah hasilnya. 


Demikianlah antara-antara kenapa saya suka sangat berniaga shaklee bersama-sama dengan group Infinity. Semua orang mempunyai peluang yang sama. Buatlah keputusan dengan sebaiknya. 

Hubungi saya segera seperti tertera dibawah untuk bersama-sama dengan group Infinity berniaga Shaklee secara online. 

Ingin tahu kelebihan lain menjadi ahli shaklee? Jemput baca entry ini ye--> 


Fb Nor Hanim Abu Hassan

✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin 
☎ WhatApp : +974 55273585 
Email : minahron@gmail.com 
souqvitamin.blogspot.com

Tips ibu hamil makan di gerai tepi jalan

Menjadi kebiasaan ibu-ibu hamil mengidam untuk makan sesuatu. Ini adalah kerana disebabkan perubahan hormon yang menyebabkan lidah ibu hamil rasa lain macam, payau hingga menyebabkan kurang selera makan. Sebab itulah ibu hamil sering inginkan makanan yang luar dari kebiasaan untuk hilangkan rasa tak sedap tu.
Bagi saya pula, semasa mengandung tidak mengidamkan apa-apa makanan sangat cuma semasa third pregnancy saya suka sangat makan western food.
Ada setengah ibu-ibu hamil pula mengidamkan makanan gerai tepi jalan. Sedap kan? Saya pun  selalu makan di gerai tepi jalan..laksa, bihun sup, roti canai...macam-macam lagi...sedapnya.
Ok, kalau ibu hamil mengidam sangat dan tidak boleh melepaskan makanan gerai di tepi-tepi jalan, ingatlah tip-tip berikut:
1. Cari makanan yang panas, tak mentah seperti kway teow goreng atau mi goreng mamak yang dimasak hanya selepas kita order .
2. Elakkan hidangan yang mempunyai ramuan mentah. Buah dan sayur mentah sering menyebabkan keracunan makanan dan infeksi bawaan air, seperti hepatitis dan tifoid. Jadi, kalau boleh elakkan makan rojak buah atau popia yang dijual di tepi-tepi jalan.
3. Elakkan apa saja yang ada sos atau bahan perasa yang dibiarkan di luar peti ais sepanjang hari.
4. Begitu juga dengan snek yang telah dimasak terdahulu seperti goreng pisang atau wade yang selalunya diletak di kaunter yang terdedah. Kita tidak tahu sudah berapa lama makanan itu ditinggalkan di situ, dan dihinggap lalat. Ia mungkin terdedah kepada asap kereta, jerebu atau asap rokok. Tapi kalau yang masih panas, baru digoreng, saya kira ok la tu.
5. Berhati-hatilah dengan minuman ais (sirap bandung, air tebu atau kacang soya, contohnya) yang dijual penjaja di tepi jalan. Bukan saja ais yang digunakan untuk menyejukkan minuman itu, tetapi mesin mengisar tebu itupun mungkin merupakan sumber infeksi. Sebenarnya, minuman seperti ini boleh saja kalau nak beli di pasar raya atau kedai runcit dalam dalam botol atau tin.
Jadi, berhati-hatilah ibu hami di luar sana. Jaga kesihatan diri dan bayi anda.

Kembara Doha-UAE-Oman Bersama Anak-anak : Day 2

Hari kedua (ahad) di dubai kami habiskan seharian di souq naif. Selesai sarapan dalam bilik (maggie, cream of mushroom sup instant, roti), kami terus bergerak ke souq naif. Oh ya, hotel asfar yang kami duduk ni adalah di sekitar Diera. Agak dekat dengan souq naif. Lebih kurang 10 minit memandu dari hotel.


Di souq naif, kami membeli beberapa helai abaya dan kemudian ke equitte market (tak sure betul ke tak ejaannya) yang bersebelahan dengan souq naif untuk membeli kain. Saya tak beli ye. Kakcag la yang membelinya. Sebab dia tauke butik yang terletak di kompleks kailan, kepala batas. Beli borong untuk berniaga. Kain-kain memang murah berbanding dengan harga borong di jalan tar. Oh ya. Di dubai ukuran kainnya di jual dengan menggunakan ela atau yard. Kita dah terbiasa dengan meter kan? So kalau nak beli 4 meter kain di dubai, kena sebut 4  1/2 yard. Kalau tidak, silap potong dah takleh sambung dah.




Abaya di dubai pun jauh lebih murah dari abaya doha. So, kalau datang dubai, wajib lah beli abaya.

Selesai memborong kain, petang tu kami bergegas ke Atlantis untuk mengambil gambar. Selesai ambil gambar kami terus ke Mall of Emirates untuk sesi bermain snow di snowpark, skidubai. 

Atlantis

Oh ya. Jalan sekitar naif market agak sibuk dan jam. So sila tambah lebih kurang 15 minit ke setengah jam untuk keluar dari naif market ni. 

Setiba di mall of emirates, terus menuju ke snowpark. Kami dah beli tiket online, so tak perlu beratur lagi. Terus ke kaunter online tiket untuk pick up tiket. Sila bawa topi dan glove sendiri kalau dah ada untuk masuk ke sini sebab topi dan glove tidak disediakan/ tidak termasuk dalam harga. Atau anda boleh juga beli kat kedai kat sini.



Lepas dinner dan window shopping di mall of emirates, kami berangkat pulang kat hotel.. harus mendapat rehat secukupnya sebab keesokannya kami akan bergerak ke abu dhabi untuk ferrari world!... tunggu entry saya seterusnya...hari ke-3 di UAE.


Apa yang bestnya jadi ahli Shaklee dengan kami



Membuat keputusan untuk jadi ahli shaklee dan bersama-sama group Infinity setahun yang lalu rupa-rupanya keputusan yang tidak sia-sia. Malah saya rasa menyesal kerana tidak menjadi ahli shaklee lebih awal lagi. Berikut saya senaraikan apa yang best sangat kalau jadi ahli shaklee di bawah group kami :    


Ahli-ahli yang serius berniaga diberikan bimbingan cara-cara memulakan perniagaan Shaklee

Semua ahli di bawah group saya yang berminat untuk berniaga akan dibimbing 24 jam sehari. Sekiranya anda ingin menjadi ahli shaklee di bawah saya, hanya perlu hubungi saya melalui email, whatsapp, facebook seperti yang tertera di bawah dan saya registerkan anda secara online. Mudah saja. Saya akan menjadi penaja anda dan bertanggungjawab sepenuhnya dalam membimbing anda sebaik mungkin dari segi ilmu produk, ilmu pemasaran internet serta perlbagai RAHSIA kejayaan online business / online marketing. Untuk pengetahuan anda semua, beberapa tahun yang dulu saya pernah menghadiri kursus online business / online marketing yang berharga lebih kurang RM800 untuk hanya 3 jam!. Tapi anda sekiranya bersama group kami, dengan hanya bermodal RM65, anda akan dapat ilmu-ilmu online business yang lebih hebat lagi secara berterusan selagi anda bersama-sama kami secara PERCUMA, ya PERCUMA.  


AWAS, JANGAN BUAT
Menjadi ahli dengan pergi ke mana-mana cawangan Shaklee dan ditawarkan oleh 'penunggu' yang menawarkan untuk anda menjadi ahli dibawahnya. Mereka-mereka menjadi 'penunggu' di cawangan untuk memerangkap mangsa-mangsa seperti anda sekiranya anda tidak berhati-hati. Setelah memerangkap anda untuk menjadi ahli dibawahnya, 'penunggu' tersebut akan hilang tanpa berita dan tidak dapat dihubungi lagi. Alangkah ruginya sekiranya anda benar-benar serius untuk menjalankan perniagaan Shaklee tetapi orang yang sepatutnya membimbing anda hilang tanpa berita. 

Tetapi jika anda masih membuat keputusan untuk walk in di mana-mana cawangan untuk mendaftar menjadi ahli Shaklee, anda boleh menggunakan ID saya iaitu 890361 (Nor Hanim Abu Hassan) sebagai penaja anda. Selepas membuat pendaftaran, anda boleh memaklumkan kepada saya melalui WhatsApp, SMS, Call atau Email seperti yang tertera dibawah. 

TIADA KUMPULAN LAIN yang seumpama kami yang menjalankan perniagaan yang sangat mudah dan berkesan.

Shaklee bukan sebarang MLM. 

Ya, Shaklee menjual produknya melalui konsep MLM. Tetapi BUKAN MLM fesyen lama yang selalunya memujuk ahlinya membayar ribuan ringgit, menerima stok berpuluh kotak, dan terus menerus memujuk orang lain untuk menyertainya tanpa diberi ilmu mengenai kebaikan produk dan cara untuk memasarkan produk tersebut. MLM sebegini selalunya tidak mampu bertahan lama kerana stok yang terbengkalai sehingga tamat tarikh luput dan tidak dapat dijual. Semua ahli dibawah kumpulan kami akan dipastikan sentiasa mempunyai imu pengetahuan mengenai produk dan bukan semata-mata tertumpu mencari ahli baru. Maka tidak hairan lah ramai yang berurusan dengan kami menganggap kami seperti seorang doktor, ahli farmasi atau pakar kesihatan  kerana penerangan yang diberikan sangat jelas dan bukan semata mata hanya menjual vitamin. Ahli-ahli keluarga saya juga pernah cakap yang saya dah boleh ganti kakak saya (kakak saya seorang doktor) sebab mereka sering bertanya saya nak makan apa kalau sakit sekian sekian. 

Pendedahan mengenai pemasaran secara atas talian (online marketing) secara berterusan

Bersama kumpulan kami, amat mudah untuk untuk mengembangkan perniagaan anda. Tidak perlu keluar malam sehingga awal pagi meninggalkan anak-anak yang sedang tidur semata-mata untuk coachingmentoring atau business meeting. Segala galanya dilakukan secara online. Market kami tidak hanya terbatas di Malaysia sahaja, malah seluruh dunia. Tidak hairan lah sekiranya ada diantara ahli kumpulan kami berjaya meluaskan pasaran di Saudi, Dubai, Qatar, Jepun, Netherland dan lain-lain lagi. Daftar jadi ahli Shaklee dengan kumpulan kami segera, saya akan beri panduan dari A-Z untuk maju dalam bisnes Shaklee bersama kami. Pemisahan jarak bukan lagi penghalang. Saya dah ada downline yang sudah berpangkat Supervisor dengan hanya melakukan coaching secara online!. Ya, kami sudah buktikan!

Kumpulan sokongan yang mantap.

Menjadi ahli Shaklee di kumpulan kami, anda tidak akan berasa keseorangan. Anda sentiasa mempunyai hala tuju dan sangat mudah untuk memasarkan produk anda. Ini kerana anda menjadi ahli Shaklee bersama kami di mana kumpulan besar kami diterajui oleh 5 orang Master Coordinator (pangkat tertinggi dalam Shaklee) yang sentiasa cekal hati, sabar dalam membantu sesiapa sahaja yang inginkan bantuan.

Akhir kata, sekiranya anda menjadi ahli Shaklee bersama kami, anda akan dibimbing untuk menjadi 'PENYELESAI MASALAH' dan bukan 'PENJUAL VITAMIN'... 

Inilah peluang keemasan yang TIDAK patut anda lepaskan. Anda berpeluang untuk menjana pendapatan pasif 3,4,5 dan tidak mustahil 6 angka setiap bulan hanya dengan bermodalkan sebuah komputer bersama talian internet di rumah, sebuah smartphone (optional) dan RM75. Tak percaya? Hubungi saya dengan segera Nor Hanim Abu Hassan (ID Shaklee : 890361) dan saya ceritakan segala-galanya!

Selamat menuju puncak, keluarlah dari zon selesa anda bersama-sama kumpulan kami.


Ingin tahu kelebihan lain menjadi ahli shaklee? Jemput baca entry ini ye--> 
- Kelebihan jadi ahli shaklee,
Jadi ahli shaklee dan dapat 4 manfaat utama



Fb Nor Hanim Abu Hassan
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin 
☎ WhatApp : +974 55273585 
Email : minahron@gmail.com 
souqvitamin.blogspot.com



linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...