Vitamin semasa berjalan jauh

Travelling by road with 4 kids to 3 countries within 5 days ...fuhh..bunyi mcm iye iye je kan? Hihihi... ye.. travel dengan budak2 kecik dengan kereta selama 5 hari melalui saudi  - dubai - abudhabi - oman.. penuh cabaran! Persediaan toksah cerita la sejak berbulan-bulan sebelum lagi. Seminggu sebelum berangkat dah plan macam-macam keperluan seperti bekal makanan semasa dalam perjalanan hampir 12 jam, document-document penting, pakaian dan sebagainya. Nanti akan diceritakan pada entry seterusnya...insyaallah.

Gambar hiasan

Apa yg saya nak share di sini ialah teman vitamin saya yang saya bawa bersama-sama selama trip 5 hari saya ni. Antara vitamin kegemaran seisi keluarga saya ialah omega guard, nutriferon dan vitamin c sustain released. 3 vitamins ni je yg saya bawak. Sebenarnya en suami dah terkena selsema batuk semasa di doha lagi 2-3 hari sebelum nak berangkat. Aduhh... hati dah risau..kesian la en suami nak drive jauh-jauh tu....cabaran nak melepasi border lagi...nak kena jaga budak lagi masa saya shopping (hahahah)... nasib baik ada shaklee...alhamdulillahh... Apa yang saya buat ialah saya pastikan en suami tak tinggal shaklee setiap hari ambil nutriferon, vitamin c dan omega guard. Alhamdulillah.. dengan izin Allah.. sampai sahaja di dubai selsema batuk dia banyak sangat kurang. Saya rasa lega sangat-sangat. Tak perlu panadol pun. Saya pulak yang kena telan panadol sebab asyik sakit kepala kat dubai tu. Banyak sangat barang nak kena beli sebab sales  (poyo je...padahal beli carpet je pun).

Photo: Nutriferon, vit c sr dan omegaguard.

Alhamdulillah...benda 3 ni saya bwk masa saya jln2 dubai-abudhabi-oman ari tu. Sebelum pegi dari doha lagi en suami sudah ada tanda selsema batuk2. Saya dah mula risau sbb takut rancangan shopping saya di dubai terjejas...hihihihi..... Saya bg en suami mkn hari2 3 product ni.. alhamdulillah, selsema batuk kurang dgn cepat...biiznillah.. saya pn dpt soping dengan selesa. :p

nak cuba? Boleh pm hanim. 

WA +974 55273585
Nutriferon, Omega Guard dan Vitamin C sustained release 500mg

Anak-anak pun saya pastikan ambil vitamin-vitamin ni. Walaupun kadang-kadang skip, alhamdulillah semua sihat..cuma kak long terkena batuk dan athma selepas hari kedua di dubai (lepas main snowpark di skidubai)... terpaksa beli ventolin di farmasi untuk kurangkan batuk dan athma dia..alhamdulillah...lepas tu redha batuk dan athma dia. Omega Guard saya teruskan juga buat kak long. 

Buat yang ingin mencuba vitamin-vitamin ni, boleh lah hubungi saya seperti di bawah ye. Harga pasti menarik buat anda!


Fb Nor Hanim Abu Hassan 
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin 
☎ WhatApp : +974 55273585
Email : minahron@gmail.com 
souqvitamin.blogspot.com

Set Kurus Shaklee : Bagaimana ia bertindak?

Fenomena penjualan supplement untuk kurus slim melim sangat menjadi-jadi sekarang ni. Anda pasti ka set kurus yang anda ambil tu selamat? Cuba check tengok. Dapat pengesahan dari KKM tak? Kalau anda dah ambil set kurus Shaklee..tahniah diucapkan... InsyaALlah..jangan risau. Semuanya dah terbukti selamat, berkesan, semulajadi...sejak dari 50 tahun yang dulu tau...dah lama sebenarnya. 

Set kurus shaklee  memang dah terkenal sekarang ni. Set kurus shaklee ni adalah di antara yang terlaris di jual. Testimoni keberkesanan selepas ambil set kurus shaklee ni pun banyak. Anda cuba google, keluar berjela-jela Tapi, anda tak perlu google pun sebab saya dah ada link untuk anda. Boleh click di sini ->> Testimoni set kurus shaklee 

Ok, set kurus Shaklee terdiri daripada 4 jenis product iaitu :
1. Herblax
2. Alfalfa
3. Lecithin
4. Cinch Shake Mix

Apakah fungsi setiap satu di atas? 

Herblax (Detox)
Proses pembersihan usus.

  • Keluarkan segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus melalui pembuangan air besar.  

  • Tahap penyerapan nutrient menjadi optimum selepas dinding usus kita bersih


Alfalfa Complex Shaklee :

  • Merawat masalah sembelit
  • Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  • Mencuci usus bagi menyahkan toksik dalam badan
  • Membantu melengkapkan zat & nutrien dalam pemakanan seseorang.
  • Membuang angin dalam badan

Lecithin (Bakar)

‘fat emulsifier' atau bahasa mudahnya 'pencair lemak'.


Lecithin ni apabila bergabung/bertemu dengan lemak akan membuat lemak2 tu 'pecah' dan dia akan 'melekat' pada lemak2 tu dan membawa lemak2 tu keluar dari badan dengan bantuan fiber.


Cinch Shake Mix 




Campuran Proprietari Protein dengan Leusina
•    Bebas Laktos
•    Rendah glisemik
•    Soya Bukan-GMO 

Cinch™ Shakes sangat enak dan merupakan cara yang berkhasiat untuk membantu dalam mengekalkan otot perlu dan memberikan anda rasa puas semasa menurunkan berat badan. 

  • Diperkaya dengan Leucine™ bagi mengekalkan otot semasa anda menurunkan berat bada. 
  • Kaya dengan protein bagi membantu anda rasa kenyang dan puas. 
  • Tinggi serat dengan enam gram bagi setiap hidangan. 


Anda boleh pilih antara 3 perasa iaitu Cafe Latte, Vanilla atau Chocolate. Ramai customer saya memilih Chocolate!

Anda boleh baca testimoni salah seorang customer saya setelah ambil cinch ni. Amat sesuai di ambil ketika berpuasa..terutama sesiapa yang ada masalah gastrik -->> Rasa kenyang yang lama selepas ambil cinch

Nak cuba set kurus ni tak? Hubungi saya seperti di bawah dan saya akan ceritakan segala-galanya rahsia dan cara pengambilan vitamin-vitamin shaklee supaya anda kurus dengan sihat dan selamat. Harga? Anda pasti teruja setelah mendapat tahu harga dari saya..Jommm...

Nor Hanim
Fb Nor Hanim Abu Hassan 
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin 
☎ WhatApp : +974 55273585
Email : minahron@gmail.com 
souqvitamin.blogspot.com

Nutriferon Shaklee : Tingkat imuniti anak-anak

Al kisah Puan H yang sangat teruja dengan keberkesanan Nutriferon sempat lagi hantar SMS kepada saya semasa beliau mengerjakan umrah di Makkah. Anak sulong Puan H terkena demam selsema.. nasib baik dia membawa bersama-sama Nutriferon dan Omega Guard Shaklee. Hari di mana anak Puan H kena demam tu, Puan H terus bagikan anaknya sebiji omega guard dan masukkan 1/3 sachet nutriferon dalam susu. Alhamdulillah keesokan paginya badan dah tak panas dan anak Puan H terus aktif dan dah boleh senyum...alhamdulillah... 

''....alhamdulillah, saya sekarang kat tanah haram makkah. Smlm anak lelaki saya umur 3 tahun 7 bln demam dan matar berair. Badannya panas...risau jugak. Sblm tidur sy ikhtiarkan bg dia telan sebiji omega guard dan masukkan 1/3 sachet nutriferon dalam susu. Sepanjang malam saya lapkan kepala kaki dan bahagian perut dengan towel basah. Allahuakbar alhamdulillah bangun pagi ni, senyum dan badan tak panas lagi dah. cuma suam-suam tu masih ade. sangat-sangat bersyukur, Hilang risau.."



Untuk pengetahun semua, Puan H pergi menunaikan umrah bersama-sama ibu dan ayah beliau yang datang dari Malaysia. Menaiki bas dari Doha ke Makkah yang mengambil masa lebih kurang sehari semalam untuk sampai ke destinasi. Sangatlah letih jika difikirkan dengan membawa 2 orang anak kecil. Tambahan pula suami Puan H pun tidak dapat turut serta kerana tuntutan kerja.. ALhamdulilah, Puan H sangat tabah dan kuat. Dengan shaklee, serba sedikit membantu Puan H menaik taraf kesihatan keluarga dan anak-anak beliau...dengan izin Allah. 

Untuk pengetahuan semua, antara manfaat utama nutriferon ialah:

1. mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari
2. Melawan kanser dan tumor
3. Melindungi dari influenza
4. Meringankan stress dan kelesuan
5. Melambatkan penuaan

Nutriferon dihasilkan daripada ramuan semulajadi i.e. ekstrak biji labu, bunga safflower, honeysuckle jepun dan biji plantago >>> mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh. Sekiranya kita memang mengamalkan Nutriferon ni, kalau sakit selsema memang cepat lega..insyaAllah. 


#formula semulajadi, selamat, tulin dan berkesan.

Lagi testimoni Nutriferon melegakan selsema kanak-kanak -->>> Nutriferon legakan selsema

Selamat membaca!

Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi saya di : 

Fb Nor Hanim Abu Hassan 
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin
☎ WhatApp : +974 55273585 
Email : minahron@gmail.com
souqvitamin.blogspot.com

Alfalfa Shaklee : istimewa dan perbezaannya

Alfalfa complex merupakan Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam tahun 1950an. Diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secara organik di California yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia. Alfalfa juga dikenali sebagai "Raja Segala Tumbuhan". Medicago Sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa. 

Akar alfalfa yang dalam, dapat mencari mineral penting dalam tanah, yang tidak kesampaian oleh tumbuh-tumbuhan lain. Alfalfa adalah milk booster yang sekian lama digunakan di benua Amerika.

Pasti semua nak tahu apa khasiat Alfalfa Shaklee yang sentiasa menjadi kesukaan pelanggan-pelanggan saya terutama ibu-ibu yang menyusu. Selain daripada berfungsi sebagai milkbooster; yang mempercepatkan dan memperbanyakkan penghasilan air susu ibu, ibu-ibu menyusu juga dapat menikmati khasiat alfalfa antara lainnya:-


✔ Mengawal kolestrol dalam darah
✔ Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
✔ Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
✔ Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
✔ Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
✔ Mengurangkan simptom menopous
✔ Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
✔ Merawat masalah sembelit
✔ Menyahkan toksik dari tubuh
✔ Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
✔ Membantu masalah penghadaman
✔ Mengurangkan masalah pundi kencing
✔ Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
✔ Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
✔ Menghangatkan hubungan suami isteri


Apa pulak vitamin yang terdapat di dalam Alfalfa? : 

Vitamin A – untuk penglihatan. Membina ketahanan terhadap jangkitan, terutamanya dalam saluran pernafasan; menggalakkan pertumbuhan sel; menggalakkan kulit yang sihat dan adalah penting semasa kehamilan.

Vitamin E – melindungi sel-sel terhadap kerosakan daripada sinaran dan matahari dan pencemaran udara; kesihatan jantung, kardiovaskular dan kesihatan otot; memperbaiki fungsi imun; menguatkan otot di dalam badan; membantu membawa nutrien ke sel-sel dan membantu menguatkan dinding pembuluh darah; membantu fokus mata.

Vitamin U – menggalakkan kesihatan badan untuk membantu mengatasi ulser peptik.

Vitamin B6 – membantu asimilasi makanan dan metabolisme protein dan lemak; menggalakkan kesihatan saraf dan kulit; membantu mengurangkan loya.

Vitamin K – penting bagi pembekuan darah; penting dalam fungsi hati; menyumbang kepada kecergasan dan panjang umur.

Vitamin D – mengawal penggunaan kalsium dan fosforus di dalam badan dan oleh itu diperlu kanuntuk pembentukan gigi dan tulang yang kuat dan sihat.

MINERAL yang ditemui dalam Alfalfa pula:

Kalsium – membina dan mengekalkan tulang dan gigi; membantu darah membeku, membantu dalam kecergasan dan daya tahan; mengawal rentak jantung, melegakan saraf.

Zat Besi – diperlukan dalam pembinaan hemoglobin; membantu pengangkutan oksigen di dalam darah.

Kalium – perlu bagi saraf otot, tindakan jantung dan tindak balas enzim; juga untuk digests lemak.

Fosforus – diperlukan untuk tulang yang normal dan struktur gigi. Saling berkait dengan tindakan kalsium dan Vitamin D. Meningkatkan peranan tisu saraf.

Klorin (klorida) – elektrolit penting yang membersihkan dan menyucikan badan; mengawal metabolisme lemak, gula dan kanji.

Sodium – mengawal keseimbangan cecair di seluruh badan, meneutralkan asid, menghalang pembekuan darah, mengaktifkan limpa, usus dan fungsi perut.

Silikon Magnesium – membantu badan untuk menangani sembelit; ketahanan saraf; melindungi kulit dan badan, dan merangsang fungsi otak.

Lain-lain KEISTIMEWAAN Alfalfa:

Kaya dengan protein – 18.9% berbanding daging lembu ,3.3% berbanding susu dan 13.1% berbanding telur. (Otot terdiri protein dan kurang protein menyebabkan keletihan dan kelesuan) –> membantu dalam penyusuan ibu

INGAT!!

Tidak semua alfalfa adalah sama,alfalfa yang didapati di supermarket adalah alfalfa sprout (biji cambah). Alfalfa lain mungkin ditanam dengan kaedah yang tak mementingkan teknologi hijau. Alfalfa Shaklee diperbuat dari daun alfalfa bermutu tinggi yang ditanam di California, USA – ditanam tanpa pertisid, racun kulat, bacteriosides, hormon sintetik dan bahan kimia.


Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi saya di : 


Fb Nor Hanim Abu Hassan
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin
☎ WhatApp : +974 55273585 
Email : minahron@gmail.com 
souqvitamin.blogspot.com

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...