7 manfaat utama Vitamin C 500mg SR Shaklee

Penantian selama lebih setahun akhirnya berakhir setelah Shaklee mengumumkan kemunculan semula vitamin c 500mg SR (sustained release)..Fuhh.. lega jugak la sbb ramai dok order before ni, tp tak dpt nak memenuhi permintaan. So sekarang ni dah boleh order dgn jayanya...Alhamdulillah.. 

Kenapa ye vitamin c 500 mg SR shaklee ni glemer sgt smpai ramainya org punya dok order? Mula2 mari kita tgk apa maksud SR ni.. sustained release. Sustained release kalau dari segi bahasa ibunda kita maksudnya "pembebasan berterusan". Kalau di perincikan lagi mengikut bahasa sains, maksudnya "pembebasan berterusan secara semulajadi". Konsep ini telah direka oleh Shaklee sendiri. 

Setiap tablet vitamin c mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya (500mg) dan pembebasan 1.5 vitamin c buah tersebut ke dalam tubuh kita setiap jam. Ujian klinikal telah membuktikan vitamin c di dalam 2 tablet vitamin shaklee (di dalam jurang masa 5 jam) mampu kekal di dalam plasma darah kita selama 24 jam. Setiap tablet mengandungi 120 mg bioflavonoid (25% dari bioflavonoid, diekstrak dari kulit buah) yang juga dikenali sebagai Vitamin C Complex. Ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan vitamin c di dalam tubuh kita, melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas.




7  manfaat utama vitamin c shaklee iaitu :

  • Merangsang pembentukan kolagen - Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu mengurangkan kedut dan menghalang otot jadi lembik.
  • Memperbaiki simptom pendarahan - Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam di kulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
  • Peningkatan sistem imun badan - Mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan alergi hidung dan kulit serta asma, juga menyingkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan simptom flu dan selsema.
  • Memerangi kanser - Ia adalah satu satunya anti oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-Cells untuk melawan sel sel kanser.
  • Mencantikkan kulit - Ambil Vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukkan pigmen yang menyebabkan kejadian jeragat.
  • Memperbaiki insomnia serta masalah stres yang berkaitan mental seperti keresahan.
  • Mengekalkan kolesterol sihat - Mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah serta menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah dan skurvi.

Begitulah antara manfaat vitamin c SR shaklee dan perbezaannya. Bestkan? Harga pasti mampu milik semua org. Jangan risau pasti berbaloi!.. 

Gandingkan dengan Shaklee Collagen Powder untuk kulit yg lebih gebu, mulus dan licin. Insyaallah. 

KLIK DI SINI --- >> [ ORDER : VITAMIN C 500MG SR SHAKLEE ] untuk anda order sendiri online tanpa perlu hubungi agent Shaklee lagi. Selepas membuat pembelian, barulah hubungi anim untuk mendapat konsultasi PERCUMA

Kalau anda nak jimat sehingga 25%, jom jadi ahli Shaklee! Cepat hubungi anim ya. Nanti anim ceritakan segala-galanya, insyaAllah. 

Fb Nor Hanim Abu Hassan
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin 
✉ SMS : 0166671227
☎ WhatApp : 0198558422 / +974 55273585 
Email : minahron@gmail.com 
souqvitamin.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...