7 manfaat utama Vitamin C 500mg SR Shaklee

Penantian selama lebih setahun akhirnya berakhir setelah Shaklee mengumumkan kemunculan semula vitamin c 500mg SR (sustained release)..Fuhh.. lega jugak la sbb ramai dok order before ni, tp tak dpt nak memenuhi permintaan. So sekarang ni dah boleh order dgn jayanya...Alhamdulillah.. 

Kenapa ye vitamin c 500 mg SR shaklee ni glemer sgt smpai ramainya org punya dok order? Mula2 mari kita tgk apa maksud SR ni.. sustained release. Sustained release kalau dari segi bahasa ibunda kita maksudnya "pembebasan berterusan". Kalau di perincikan lagi mengikut bahasa sains, maksudnya "pembebasan berterusan secara semulajadi". Konsep ini telah direka oleh Shaklee sendiri. 

Setiap tablet vitamin c mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya (500mg) dan pembebasan 1.5 vitamin c buah tersebut ke dalam tubuh kita setiap jam. Ujian klinikal telah membuktikan vitamin c di dalam 2 tablet vitamin shaklee (di dalam jurang masa 5 jam) mampu kekal di dalam plasma darah kita selama 24 jam. Setiap tablet mengandungi 120 mg bioflavonoid (25% dari bioflavonoid, diekstrak dari kulit buah) yang juga dikenali sebagai Vitamin C Complex. Ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan vitamin c di dalam tubuh kita, melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas.




7  manfaat utama vitamin c shaklee iaitu :

  • Merangsang pembentukan kolagen - Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu mengurangkan kedut dan menghalang otot jadi lembik.
  • Memperbaiki simptom pendarahan - Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam di kulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
  • Peningkatan sistem imun badan - Mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan alergi hidung dan kulit serta asma, juga menyingkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan simptom flu dan selsema.
  • Memerangi kanser - Ia adalah satu satunya anti oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-Cells untuk melawan sel sel kanser.
  • Mencantikkan kulit - Ambil Vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukkan pigmen yang menyebabkan kejadian jeragat.
  • Memperbaiki insomnia serta masalah stres yang berkaitan mental seperti keresahan.
  • Mengekalkan kolesterol sihat - Mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah serta menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah dan skurvi.

Begitulah antara manfaat vitamin c SR shaklee dan perbezaannya. Bestkan? Harga pasti mampu milik semua org. Jangan risau pasti berbaloi!.. 

Gandingkan dengan Shaklee Collagen Powder untuk kulit yg lebih gebu, mulus dan licin. Insyaallah. 

KLIK DI SINI --- >> [ ORDER : VITAMIN C 500MG SR SHAKLEE ] untuk anda order sendiri online tanpa perlu hubungi agent Shaklee lagi. Selepas membuat pembelian, barulah hubungi anim untuk mendapat konsultasi PERCUMA

Kalau anda nak jimat sehingga 25%, jom jadi ahli Shaklee! Cepat hubungi anim ya. Nanti anim ceritakan segala-galanya, insyaAllah. 

Fb Nor Hanim Abu Hassan
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/SouqVitamin 
✉ SMS : 0166671227
☎ WhatApp : 0198558422 / +974 55273585 
Email : minahron@gmail.com 
souqvitamin.blogspot.com

9 aktiviti mudah bersama anak di rumah yg anda patut tahu

Membuat aktiviti-aktiviti yang kreatif utk anak2 dapat membantu mereka belajar dan mempraktikkan skill2 penting sebelum  mereka masuk ke tadika, tabika, pre-school, kindy...atau apa sahaja term yg digunakan. Skill2 yg berbeza2 dapat membantu menjadikan anak2 lebih yakin dan independent. Tak perlu beli barang mainan yg mahal2 pun. Bole je guna barang2 kat rumah. Lagi jimat!!.  Baik beli supplement yg mahai sikit, invest sikit untuk kesihatan dan perkembangan otak anak2 drpd beli mainan yg mahai2 dan end up brg tu anak2 tak main pun...pernah terjadi tak kat ibu2? 

Ok kat sini saya senaraikan 9 aktiviti yg mudah yg boleh dipraktikkan bersama2 bersama anak2 mengikut kesesuaian umur.  

1. "Pouring" skill atau tuang, menuang, mencurah. (dari 6 bulan hingga 3 tahun)

haaaa..comeykan budak ni dok tuang susu. Aktivity ni tak semestinya guna susu. Boleh jugak guna kacang ka, beras ka...sedia mangkuk plastik yg tak guna kat dapuq tu dua tiga bijik soh dia tuang dari satu mangkuk ke satu mangkuk yg lain. Kita tunjuk kat dia mcmana mula2 nak buat.  Mula2 tumpah la sikit. Pastu bila dah lama2 dia pandai control sendiri. 

2. Skill guna sudu (18 bulan ke atas)

Utk aktiviti yg ni, bagi kat anak sudu...pastu mangkuk penuh kacang ka, beras ka, button baju ka (mak yg suka menjahit ni), soh dia pindah isi mangkuk tu dari satu mangkuk ke satu mangkuk yg lain... 

tips : letak mangkuk2 dalam tray supaya senang kalau tumpah senang ja boleh tuang balik dalam mangkuk. Tunjuk kat dia macamana buat, nnti soh dia kemas sendiri. 

3. Threading

Ha yg ni saya pernah buat utk anak lelaki saya. Sy amik kadbod kotak yg dah tak pakai tu. Sy tebuk lubang guna punch hole tu. Pastu amik tali kasut yg dah tak guna, pastu guna tali utk utk "jahit" kadbod yg berlubang tu. Maknanya masukkan tali kasut tu ke dalam lubang2 yg dah dibuat tadi one by one, konon mcm menjahit lah. Lepas tu boleh ajar dia cara ikat sekali. Ikat ribbon ka. etc. 



4. Guna penyepit

Guna penyepit yg kecik utk pindahkan brg2 yg besar sikit mcm kapas, popcorn, butang baju besar dari satu mangkuk ke mangkuk lain. 

5. Goncang botol (2 hingga 6 tahun)

Aktiviti ni utk skill goncang botol sebelah tangan. Boleh guna botol2 kat dapur yg perlu goncang baru boleh guna macam minyak masak, jus lemon, cuka etc. Make sure jari pegang tudung botol supaya isi tak keluar. 

6. Lap.

Haa..yg ni mak2 mesti suka. Bagi ja kain buruk kat anak. Soh dia lap semua perabot kerusi meja. Mesti anak2 suka.. :). 

7. Potong guna pisau

Yg ni boleh guna pisau tumpul utk anak2. Ajar dia cara potong pisang. Sediakan papan pemotong, pisau kecik utk anak2. Boleh beli yg pisau utk anak2 tu. Dan juga mangkuk utk isi pisang. Mula2 tunjuk mcmana nak potong. Tunjuk dia mana belakang pisau dan yg mana patut guna utk potong. 

8. Cuci sinki. 

Sediakan span, kain lap pinggan, sabun dan apron. Ajar anak2 mcmana cuci sinki guna sabun. Dia pasti suka!

9. Guna gunting. 

Beli gunting yg untuk kanak2 punya. Tak tajam. Tunjuk mcmana pegang gunting. Bila dia dah pandai pegang gunting mintak dia gunting kertas. Ikut suka hati dia. Bila dah pandai. buat line kat kertas..then soh dia gunting ikut line tu...

Selamat Mencuba

Note : dipetik dari buku Parenting Toddlers by Ruth Liew  


PM hanim or wassap di +974 55273585
Fb : Nor Hanim Abu Hassan
fanpage : Souq Vitamin
email : minahron@gmail.com

10 tip kurangkan selsema dikalangan kanak-kanak

Pertukaran musim dikatakan antara penyebab penyakit berjangkit seperti batuk selsema merebak dan senang berjangkit terutama dikalangan kanak-kanak. Anak saya yg kecil sekali sekarang ini juga tgh selsema batuk. Kebetulan pula ternampak rakan fb share link dibawah ini di fb dan ini menarik perhatian saya. Suka saya berkongsi dengan rakan2 lain juga. Mari kita tgk petua menghilangkan lendir pada bayi oleh dr zubaidi. 

*********************************************************************************
Jadi apakah pilihan ibubapa jika ubat selsema dan batuk tidak diberikan oleh doctor?

Puan boleh melakukan perkara di bawah : 

1. Pastikan anak puan mendapat rehat yang cukup. Jangan bawa anak puan bersiar-siar atau membeli belah.

2. Jika puan menyusukan anak, berikan jumlah susu ibu yang lebih banyak. Begitu juga jika puan memberikan susu formula.

3. Jangan gantikan susu dengan memberikan air kosong kepada bayi terutamanya berusia satu tahun ke bawah kerana ia memudaratkan.

4. Jika anak puan mengalami batuk atau selsma bersama-sama demam, boleh berikan ubat demam paracetamol dengan dos yang disyorkan oleh doctor. Ubat demam paracetamol boleh diberikan dengan selamat jika anak puan berusia satu tahun ke atas dan mempunyai berat badan melebihi 5 kg.

5. Jika anak puan berusia setahun ke atas dan boleh dibawakan ke bilik air, buka ‘shower’ (kalau dapat shower panas) dan biarkan anak puan berada di dalam bilik air bersama puan untuk menghidu debuan air itu untuk membantu lendir menjadi longgar. Jangan mandikan anak puan dengan air panas kerana boleh mencederakannya.

6. Jika anak puan sudah berusia satu tahun ke atas dan sudah boleh minum dari gelas atau botol, berikan air suam bercampur sedikit madu dan lemon. Ini membantu anak puan mendapatkan kelegaan dari batuknya.

NOTA KESIHATAN DARI http://drzubaidi.com/blog
*********************************************************************************
Demikian antara perkongsian menarik dari Dr. Zubaidi. Suka saya menambah di sini beberapa tips yang biasa saya lakukan ketika anak2 selsema dan batuk. 

7. Tepuk perlahan2 dengan tapak tangan melengkung di belakang anak supaya lendir2 itu keluar ketika batuk.

8. Sapukan minyak panas di kaki anak dan pakaikan stokin semasa tidur di waktu malam.

9. Sapukan vicks (utk kanak2) dengan kadar yg amat sedikit di bahagian belakang.

10. Sentiasa berdoa agar Allah sembuhkan penyakit anak kita.

Bagi ibu2 yg masih menyusu, bolehlah ambil Nutriferon yg mana khasiat daripada Nutriferon itu smpai ke anak melalui susu ibu utk boost up immune sistem. Boleh juga berikan Nutriferon untuk anak-anak tetapi mengikut kadar yg bersesuaian mengikut peringkat umur. Antara testimoni pelanggan tegar shaklee yg menggunakan Nutriferon untuk kurangkan selsema anak nya, boleh click di sini >> Testimoni Nutriferon : hilangkan selsema anak

Hubungi hanim untuk keterangan lanjut :

PM hanim or wassap di +974 55273585
Fb : Nor Hanim Abu Hassan
fanpage : Souq Vitamin
email : minahron@gmail.com

Set pantang shaklee: baru 2-3 minggu pantang dah travel jauh?

Bila menetap di luar negara, sebagai seorang isteri dan ibu kena lah bersedia dengan bermacam2 ketidakpastian i.e. 'uncertainty' maklumlah berada jauh dari sanak saudara. Nak mintak tolong apa2 pn susah. Hanya mengharapkan belas kasihan kawan2. Alhamdulillah kawan2 di doha semuanya osem dan tak berkira dlm hal tolong menolong. Syukur pada Allah dipertemukan dengan kawan2 sebegini.  



Antara pengalaman dan cabaran saya semasa menetap di negara luar ni ialah ketika hendak melahirkan. Membuat pilihan samada nak bersalin di malaysia atau bersalin di doha shj. Sebenarnya tak kisah bersalin di mana tetapi perlu membuat persediaan dan perancangan yg teliti. Bagi yg nak bersalin di Doha, nk pilih bersalin kt hospital mana, doctor mana, passport baby, permit, sapa nak jaga baby, etc. Dan yang nak balik bersalin di Malaysia pulak, nak bersalin hospital mana, bila nak kena travel balik, budak2 sekolah, ponteng sekolah (kalau pilih nak bersalin kt malaysia), cuti suami, dan macam2 hal lagi lah yg perlu diperincikan. Bagi saya, yang memilih untuk planned c-section (kenapa ye? nak cerita kat sini panjang lebar le plak. Boleh PM saya personally. nnti akan diceritakan semuanya ;)), maka saya ambil keputusan untuk pulang dan bersalin di Malaysia sebab senang ada kakak, abang, boleh mintak tolong apa2. Mcmana dgn budak2? Nak tinggal ke, nak ponteng sekolah ke, 2 bulan lebih jgk tu. Kena tgk airline rules untuk preggy jgk. Mana boleh terbang sesuka hati bila dah sarat. Semua benda nak kena fikir. Tapi, perancangan Allah Maha Hebat. Ditakdirkan due date saya jatuh pada cuti summer budak2.. juga cuti hari raya ketika itu. Maka angkut lah semua anak beranak balik ke malaysia. Kami bercuti selama lebih 2 bulan. Ok..dipendekkan story, saya bersalin 5 hari sebelum raya dan perlu balik semula dua minggu lepas raya (sebab suami kerja dan anak2 perlu sekolah semula).  Errkk... masih dlm pantang ketika itu. Takut jugak parut luka pn belum sembuh elok lagi. Tapi usaha+tawakal+doa, alhamdulillah, semua berjalan lancar. 


Saya mula ambil set vitamin shaklee masa saya 3rd trimester. Semasa pantang saya continue je dengan set pantang pulak. Alhamdulillah, pengambilan set pantang ni sedikit sebanyak membantu saya mengurangkan rasa letih, stress, meroyan dan luka sembuh dengan cepat semasa pantang. Selain set pantang shaklee, saya juga ambil pati ikan haruan dan sup ikan haruan. Biiznillah, luka bekas c-section cepat sembuh dan tiada apa2 masalah. Alhamdulillah...  






Lain pulak cerita kawan saya sorg ni. Memang pengguna tegar shaklee kott... bersalin di Doha...hari ke 20 pantang balik ke Malaysia... kita hayati sama2 cerita beliau 



"Best betol set pantang shaklee nih, mak sedara senyap senyap bgtau org yg dtg melawat, "dia nih kat hospital ja tidoq ataih katil, blk ghumah dah x mcm org baru lepaih branak".. hehehe, patut bkn ke umor lg byk, lg rasa badan lemah time pantang, nih jd magik plak, badan rasa lg best lg energetic anak no 3, anak 1st dulu lemah jerrr, alhamdulillah, dgn ambik set pantang shaklee sy cukup fit utk fly balik dari doha ke kl (transit kat colombo) seawal 20 hari dlm pantang, 3 airport jugak la tawaf.. mula mula konon nk amik wheelchair, tp rasa over plak sbb elok jek pun, x mcm org sakit..(kalau amik wheelchair takkan nk pi soping kt dutyfree kottt) huhu.. baby pun sgt ok, x meragam, mak dia pun sehat.. mmg best sgt dgn set nih, xyh nk merebus2 pahit2 bagai nk telan jamu, semua in tablet.. kalau ada rezeki no 4 (oopssss) amik lg set shaklee, even skarang tgh breastfeed pun amik set shaklee, bestttt terbaekkk.".


Bagi sesiapa yg ingin tahu apakah set pantang shaklee tu, boleh click di sini >> 

set pantang shaklee part 1
set pantang shaklee part 2

atau nak short cut boleh ja PM saya. Hubungi saya di : 


PM hanim or wassap di +974 55273585
Fb : Nor Hanim Abu Hassan
fanpage : Souq Vitamin
email : minahron@gmail.com

Menjadi ahli shaklee secara percuma

Di post-post yang lepas, telah di beritakan tentang promosi kolagen bulan oct 2013 beli 6 percuma 1. Begitu juga dengan khasiat kolagen yang ternyata amat baik untuk kecantikan kulit dan juga kesihatan badan kita.  Boleh rujuk di sini >> Khasiat Collagen Powder Shaklee

Kali ni saya nak cerita sikit macamana nak jadi ahli shaklee secara percuma...ya secara percuma. Iaitu dengan membeli set collagen promo buy 6 free 1 ni atau beli 3 kotak collagen pun dah cukup entitle utk jadi ahli shaklee free je. Untuk jadi ahli shaklee biasanya anda perlu membayar yuran pendaftaran seumur hidup bernilai rm75. Tak smpai rm100 pun. 

Oklah, nak recall balik kebaikan shaklee collagen powder ni,  secara ringkasnya antara kebaikan collagen powder shaklee ialah :

  • membantu menguatkan rambut dan merangsang semula pertumbuhan rambut baru
  • mengekalkan kesihatan kuku
  • membantu mengurangkan parut
  • menghilangkan tanda penuaan
  • menguatkan tulang
  • membantu mengurangkan kesakitan & geseran sendi 
  • memperbaiki penglihatan
  • memastikan otak sentiasa sihat


Kalau rasa byk sgt nak beli promo collagen ni, apa kata anda share dengan adik, kakak, mak, mak sedara. Saya yakin anda pasti tak rugi. Percaya lahhh... 

Ok ok...mana cerita pasal nak jadi ahli shaklee secara percuma ni. Sebenarnya, yang mengosemkan offer bulan ni bila beli 6 kotak collagen powder ni anda akan dapat mcm2 lagi iaitu : 

* FREE Membership (Jimat RM 65)
* FREE Postage (RM 10 SM/RM 20 SS)
* FREE 444 UV points
* CASH BONUS +/- RM 114 (dibayar pada 15 Nov 2013)
* FREE 1 kotak COLLAGEN (worth RM 298)
* FREE entry to our online bisnes support group under Infinity Jutawan yg osem!!... di sini anda akan di coach, di latih dan diajar bagaimana cara untuk menjana pendapatan dari 2, 3, 4 angka dengan biz shaklee!. 

Haa... gitulah ceritanya. FREE membership shaklee, worth rm65/75. Saya sudah merasainya. Anda bila lagi? Tak payah fikir lama2 sangat. 

Tapi tapi... kalau anda tak nak beli collagen 6 kotak ni, tapi nak jadi ahli shaklee jugak.. boleh jaa..takdak masalah. Yuran pendaftaran rm65 sahaja. Murah kan?

Atau nak jadi ahli shaklee secara percuma jugak tanpa membeli collagen? Punn boleh dgn pembelian product bernilai 200uv ke atas? Mcmana tu? Cepat PM hanim. Nnti saya cerita semuanya...

Bagi yang berminat cepat2 hubungi hanim di :

PM hanim or wassap di +974 55273585
Fb : Nor Hanim Abu Hassan
fanpage : Souq Vitamin
email : minahron@gmail.com

Khasiat Collagen Powder Shaklee

Semalam saya bercerita bagaimana saya tersedar kulit saya dah jd lembut dan halus giteww.... (perasan la sikit kan? hahaha) walaupun baru je amik collagen ni.. satu kotak pn blom habis lagi. Cerita saya boleh baca kat sini >>> Testimoni collagen

Apa kelebihan collagen shaklee ni? Shaklee collagen powder adalah supplemen collagen yang unggul, mengandungi 4,000 mg Kolagen RSS (Sisik Ikan Merah) proprietari, sejenis kolagen tulen dan bermutu tinggi yang diekstrak dari sisik ikan merah. Kolagen Shaklee adalah sangat rendah dalam berat molekular, sekitar 1,000 Dalton (berat molekular kolagen disukat dalam dalton) amat mudah diserap oleh tubuh dan membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

7 ramuan utama termasuk ekstrak biji Camelia japonica, kolagen ikan, ekstrak kekerang, Lactobacillus acidophilus, Vitamin C dan Vitamin B, digabungkan untuk mempertingkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luar.


Manfaat utama :

1. Semakin kita menua, tubuh kita menghasilkan semakin kurang dan semakin kurang kolagen, mengakibatkan lebih banyak kedutan dan garis halus, disamping kulit yang semakin kendur. Umur bukanlah hanya satu faktor yang menyebabkan kekurangan kolagen dalam badan kita. Kolagen juga boleh rosak dengan cepat disebabkan oleh faktor luaran seperti matahari, radikal bebas diudara, air dan nutrisi, merokok dan sebagainya. Oleh itu Shaklee Collagen Powder mampu membantu kekalkan elastisiti kulit kita secara semulajadi dan memperlahankan kehadiran kedut2 di muka.

2. Tampak lebih muda.

  • Kolagen juga bermanfaat dalam membantu menguatkan rambut dan merangsang pertumbuhan semula. 
  • Kuku jadi lebih kuat, bintik putih akan hilang dan pangkal kuku akan mengekalkan warna yg sihat. 
  • Kulit akan menjadi kurang kering, elastisiti akan bertambah baik. Kulit juga akan sembuh dengan cepat dan ini akan membantu mengurangkan parut. 
  • Membantu menghilangkan tanda penuaan. 
3. Rasa lebih muda.
  • Kolagen adalah sama penting untuk tulang seperti juga tulang perlukan kalsium. Kolagen membantu menguatkan tulang dan mengurangkan kemungkinannya menjadi rapuh. 
  • Kolagen juga membantu mengurangkan kesakitan dan geseran sendi2. 
  • Baik untuk mata. Kornea memerlukan kolagen dan ianya membantu mengekalkan otot mata supaya tetap anjal. 
  • Memastikan otak sentiasa sihat. Sel gyla membekalkan nutrisi kepada otak dan ini disokong oleh kolagen. Adalah penting untuk menentukan agar otak anda mendapat kolagen agar minda anda tetap berkeadaan baik walaupun anda semakin tua.
Apa lagi yg best ttg collagen powder ni ialah :
  1. Ingredientnya yang 100% asli, semulajadi.  Selamat, tiada gula, tiada perasa dan pewarna tiruan, tiada pengawet. 
  2. Sgt convinient. Dibungkus dalam sachet dan boleh dibawa kemana2. Senang larut dalam air. 
  3. Boleh di bancuh bersama2 dengan ESP, mealshake or jus kegemaran anda!!
Jom sempena promo bulan Oct 2013 ni, buy 6 free 1, mari mencuba collagen shaklee dengan harga yang terlampu best. PM hanim or wassap di +974 55273585

PM hanim or wassap di +974 55273585
Fb : Nor Hanim Abu Hassan
fanpage : Souq Vitamin
email : minahron@gmail.com


Kulit Muka Menjadi Lebih Lembut Macam Kulit Bayi

Semalam anak perempuan saya... kak ngah tersentuh kulit muka saya. Tetiba dia terkejut...katanya.."umi... lembutnya kulit umi".. huh? Saya hairan. Saya sendiri pun tak perasan plak. Lepas kak ngah tegur baru la saya ada perasan perasan sikit la kulit jadi lembut sikit... hahaha... sebenarnya saya baru mencuba collagen powder shaklee. Tak smpai sekotak pun lagi. Tu pun tak berapa disiplin sgt. skip2 jgk amik hehehe... saya biasa amik collagen shaklee before tido.. shake kan dengan ESP+susu+milo. Rasa boleh tahan.. sedap la bila dah campurkan semua sekali.

Kebetulan pulak promo bulan ni collagen powder buy 6 free 1. Apa lagi, wajib beli lah.. kepada kawan2 yang nak cuba collagen powder ni, haaaa.. masa ni lah yg sesuai.  Boleh dpt free membership lagi. Isshh ishh...rugi nya la sapa yang tak mau cuba tu. Insyaallah...kawan2 pasti tak menyesal punya lah... Ohh...bila dah jadi member shaklee, nak menjana pendapatan sekali pn boleh... kita ada support group yg hebat utk train kawan2 supaya sama2 mendapat side income 2,3,4 dan angka seterusnya... semua di tangan anda selagi anda berjiwa kental dan rajin berusaha... insyaallah.





Sapa2 yg mencuba, boleh PM hanim di Facebook : Nor Hanim Abu Hassan atau di fan page Souq Vitamin.

PM hanim or wassap di +974 55273585
Fb : Nor Hanim Abu Hassan
fanpage : Souq Vitamin
email : minahron@gmail.com

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...