Istimewanya Ramadhan Kali Ini... Ramadhan Kareem!!

Rasanya blom terlambat untuk saya wish Ramadhan Kareem kepada semua pembaca blog SouqVitamin. Alhamdulillah, Allah memberikan kita semua kesempatan untuk bertemu dengan Ramadhan kali ini. Rebutlah peluang keemasan setahun sekali ini untuk berlumba2 membuat ibadah, mencari lailatul qatar, bertadarus, terawih dan tak lupa juga bersedeqah.

Ramdhan kali ini saya berpuasa di Qatar... taun lepas berpuasa di Malaysia. Masa tu saya mengandungkan anak sy yg ke-4... 5 hari before raya bersalin.. Alhamdulillah...dan genap setahun juga saya kenal dengan Shaklee :). Shaklee byk mengubah hidup saya, biiznillah. Dari segi tahap kesihatan sekeluarga yang kalau nak cerita kat sini smpai bila tak habih2.... dan juga bisnes online dengan Shaklee yg osem sangat. Kita tak bekerja sorg2 tau. Ramai yg akan bantu kita. ... jom sapa nak join group biz online kami boleh hubungi saya.

Laa..meleret pasal shaklee plak. Kita nak cerita pasal puasa. Hehehe.. Puasa di Qatar tahun ni sedikit mencabar. Dgn musim summer sekarang 45 deg. celcius dan waktu puasa yang panjang 15 jam!!.. Alhamdulillah anak2 ok saja, tak banyak ragam. Disebabkan bulan puasa jatuh pada musim cuti sekolah musim summer, sebelum masuk bulan Ramadhan lagi saya dan anak2 buat plan siap2 activity Ramdhan spt tadarus, kelas tajwid, hafazan, terawih... satu lagi. Saya ada buat program Ramdhan's Good Deed jgk. Mcmana tu?  Anak2 akan tulis 30 good deeds dlm kertas kecik, ikut suka depa nak tulih apa.  kemudian lipatkan dan masukkan dalam kotak. Setiap hari setiap org akan amik 1 deed dan kena amalkan sepanjag hari berpuasa. Menarik jgk!...

Ok lah.. nnti kita sambung lagi.. next entry saya nak cerita apa beza puasa di Qatar dan di Malaysia ya.. Tunggu....

PM hanim or wassap di +974 55273585
Fb : Nor Hanim Abu Hassan
fanpage : Souq Vitamin
email : minahron@gmail.com

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...