Anak saya dah ready ke nak ke sekolah?

Sebagai ibubapa, kita pasti mahu berikan yg terbaik untuk anak2 kita termasuklah dalam pemilihan tadika/kindergarten yg terbaik untuk mereka. Sebelum itu, pernahkan ibubapa check dulu, adakah anak saya dah cukup bersedia untuk ke tadika/kindergarten? Menghantar anak2 ke sekolah terlalu awal mungkin boleh menyebabkan masalah di sekolah diperingkat yg lebih tinggi.

Di bawah adalah guideline dlm memastikan kesediaan anak2 kita untuk ke kindergarten. Tapi, yg pasti, kita sebagai ibubapa pasti lebih arif ttg kesediaan anak kita kan?So, jadilah ibubapa yg BIJAK dalam membuat keputusan.



Khasiat Vivix Shaklee


Resveratrol adalah sejenis plolyphenol yang dipanggil phytoalexin, merupakan sejenis bahan yang dikeluarkan oleh tumbuhan sebagai pertahanan tumbuhan tersebt terhadap penyakit. Ia dihasilkan daripada tindakbalas tumbuhan tersebut terhadap jangkitan kulat, tekanan, kecederaan akibat dirosakkan haiwan, sinar UV, cuaca ekstrem dan sebagainya.

Tumbuhan yang menggunakan pestisid dan herbisid biasanya tiada atau kurang menghasilkan bahan ini kerana mereka dilindungi oleh racun perosak tersebut.

Tumbuhan yang paling banyak menghasilkan resveratrol adalah anggur, raspberi dan kacang.
Menurut American Cancer Institute, rasveratrol adalah antioksidan yang sangat berkuasa. Ia mengurangkan pengaktifan NF kappa B, yakni sejenis protin yang dikaitkan dengan pembentukan kanser dalam tubuh.

Menurut laporan kajian yang dibuat oleh Department of Biochemistry and Molecular Biology, New York Medical COllege, resevratrol menjadikan proses proliferation dalam kanser payudara menjadi kurang aktif.

Menurut American Cancer Institute, meminum sumber resveratrol setiap hari menurunkan risiko kanser prostat. Malah meminumnuya sekali seminggu boleh menurunkan risiko kanser prostat sebanyak 60%.

Anggur muscadine adalah anggur yang paling tinggi nilai resveratrolnya. Ikatan kimia dalam anggur muscadine ini jauh berbeza dari anggur2 jenis lain, yang mana ia kaya dengan anthocyanins, yang mempunyai antioksidan yang tinggi dan menunjukkan beberapa kesan antitumor, termasuk menghalang sintesis DNA dalam kanser payudara dan perkembangan saluran daran dalam sesetengah tumor, termasuk enzim perebak tumor.

Menurut Department of Patholody, Northwestern University Feinberg School of Medicine membantutkan perkembangan CCR6-mediated migration pada sel yang rosak dalam kes diabetes.
Resevratrol juga terkenal sebagai ejen anti penuaan. Dalam kajian oleh Douglas Mental Health University Institute, McGill University, resevratrol melindungi kulit serta melambatkan kesan penuaan kulit dan lain2 kesan penuaan pada kulit.

Resevratrol juga berperanan dalam meningkatkan tahap ‘kolesterol baik’ dan melindungi dari kerosakan arteri, sekaligus menjaga kesihatan jantung.

Masyarakat di Barat mengambil wain merah untuk mendapatkan sumber resevratrol, namun kajian terbaru menunjukkan kesan alkohol pada wain boleh memberi kesan kepada golongan tertentu.

Jadi sebagai alternatif yang SELAMAT dan HALAL, untuk resveratrol ini, Shaklee telah mengeluarkan produk yang sangat bagus, VIVIX yang mana:-
  • Satu sudu teh Vivix mengandungi resveratrol yang bersamaan dengan 100 gelas wain merah (jangan minum wain, haram!)
  • 2500 kajian yang diterbitkan terhadap bahan2 yang digunakan dalam Vivix
  • Vivix adalah 10 kali lebih power dari resveratrol semata-mata
Siapa yang patut mengambil Vivix?
  • Warga emas
  • Mereka yang mempunyai risiko kanser
  • Mereka yang dikatakan ada keturunan kanser
  • Mereka yang menghidap diabetes jenis 1
  • Mereka yang ingin menjaga kecantikan kulit
  • Mereka yang tua sebelum masanya
  • Mereka yang tinggi kolesterol dalam darah
  • Mereka yang berisiko sakit jantung
***jangan ambil Vivix sekiranya anda sedang menjalani rawatan kimoterapi

Amalkanlah Vivix untuk kesihatan unggul. Hadiahkan satu kepada ibu dan satu kepada ayah… Pastinya pemberian yang lebih disukai oleh mereka

credit entry : captvitamin.com

Jadi, jom try VIVIX sebagai tonik anti-penuaan anda. Hubungi saya sekarang sementara promosi May 2013, beli 6 free 1. 

PM hanim or wassap di +974 55273585
Fb : Nor Hanim Abu Hassan
fanpage : Souq Vitamin
email : minahron@gmail.com


Selsema Sembuh dengan Nutriferon

Seorang kawan telah mencuba NUTRIFERON utk anak nya yang dah lama kena selsema. Alhamdulillah berkesan, dah tak berhingus dah keesokan hari nya, biiznillah... 


Setiap rumah mmg kena ada NUTRIFERON ni. bila anak2 da stat hingus2 tu, boleh la bagi.

Antara manfaat utama nutriferon:
1. mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari
2. Melawan kanser dan tumor
3. Melindungi dari influenza
4. Meringankan stress dan kelesuan
5. Melambatkan penuaan

Nutriferon dihasilkan daripada ramuan semulajadi i.e. ekstrak biji labu, bunga safflower, honeysuckle jepun dan biji plantago >>> mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh

#formula semulajadi, selamat, tulin dan berkesan.



Penemuan terhebat dalam bidang immunologi

Interferon buat julung kalinya ditemui oleh Dr Yasuhiko Kojima dari University Tokyo pada tahun 1954.  Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yg berlainan, Dr. Kojima telah berjaya membangunkan satu-satunya interferon semulajadi dunia. Dia telah berjaya menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan; iaitu biji labu, bunga safflower, honeysuckle Jepun dan  biji Plantago; mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh. Formulanya yang digunakan adalah semulajadi, selamat, tulin dan berkesan. Penemuan dan rekaannya telah diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam bidang imunologi. 

Nutriferon adalah satu Formula Eksklusif dan di Paten oleh Shaklee dan tidak dijual dikedai-kedai biasa. Ianya hanya boleh didapati melalui Shaklee. 

Di dalam bidang perubatan, suntikan interferon banyak digunakan untuk merawat penyakit hepatitis, kanser, hidrophobia (penyakit anjing gila), herpes dan HIV. Tambahan pula, ia telah terbukti bahawa interferon amat berkesan untuk melindungi kita dari jangkitan influenza dan berbagai jenis penyakit. 

PM hanim or wassap di +974 55273585
Fb : Nor Hanim Abu Hassan
fanpage : Souq Vitamin
email : minahron@gmail.com

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...