Rawat Sakit Lutut dengan Shaklee

Alhamdulillah, sakit lutut kakcag dah pulih. Da boleh solat mcm biasa, dah boleh jalan sana sini. Tgk kakcag dah ok, mak plak nak try... ok mak, anak mak dah order dah..dah smpai dah pn. nnti boleh try yaa..



Kakcag secara istiqamah telah mengambil Advanced Joint Health Tablet dan Ostematrix. Alhamdulillah, dalam masa 2 minggu sakit lutut kakcag pulih sepenuhnya. Siap bole island hoping kat Langkawi nunnn.. 

Hmm, mcmana vitamin2 ni bole membantu kakcag lega sakit lutut nih? Sememangnya Allah jua yang menyembuh segala penyakit, tapi kita sebagai manusia seharusnya berusaha supaya kita sihat dan senang untuk melakukan ibadah. Ehh ehh.., ibadah tak semestinya solat, puasa je ye. Tapi, kita bekerja, masak, mop lantai, anta anak pi skolah, itu pn ibadah... so, kalau sakit2 susah la kita nak buat keje2 ni kan? Selain itu, doa yg berterusan, meminta keampunan dari Allah mestila dilakukan secara istiqamah jua. 

Ok, kalau nak tahu lebih lanjut, bole tgk kat post2 saya yg lepas bagaimana AJHT dan Ostematrix membantu melegakan sakit sendi..

>> AJHT bantu lega sakit sendi
>> Ostematrix bukan sekadar kalsium

So, apa lagi nak ditunggu, beli lah utk mak, ayah, nenek, tok, suami, isteri tanda sayang anda pada mereka 

Hubungi saya sekarang


PM hanim or wassap di +974 55273585
Fb : Nor Hanim Abu Hassan
fanpage : Souq Vitamin
email : minahron@gmail.com

Ostematrix - Bukan sekadar kalsium







Ostematrix Shaklee adalah kalsium yg isinya paling seimbang memastikan kadar penyerapannya adalah 99%. Formulanya unik, dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati, mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, manganes dan boron. Nutrien2 ini perlu diambil bersama2 untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengan mineral. Kajian telah membuktikan supplemen kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yg telah berumur secara berkesan.

Manfaat utama :

1. Menguatkan tulang
Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, konvulsi/kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.

2. Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas
Pengambilan 600 mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis.

3. Meringankan stress
Ianya mengimbangi tekanan darah; memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf; menggalakkan tidur selesa; memperbaiki jantung berdebar; gementar, mimpi buruk dan stress. Juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.

4. Memperbaiki masalah haid
Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil.

5. Pengalkalian tubuh
Kalsium adalah mineral alkalin, dan ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesiti diwaktu umur tua. Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrient dan merangsang detoksifikasi

6. Memperbaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastrik

7. Vitamin D
Dinamakan sebagai Vitamin D pada 1916 bila didapati ia mampu merawat penyakit rickets. Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. Vegetarian, yg kurang terdedah kepada matahari sewaktu musim panas, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak2 perlu mengambil supplemen vitamin D.

8. Magnesium
Ini adalah ion positif no. 2 penting didalam tubuh kita. Ianya menggalakkan komposisi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus; menghalang endapan kalsium; melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Ianya juga penting untuk mereka yg mempunyai masalah fluktuasi glukos.

9. Zinc, boron, manganes, kuprum
Memelihara metabolisma kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yg diperlukan untuk membaiki tulang, rawan dan menghalang artritis.


PM hanim or wassap di +974 55273585
Fb : Nor Hanim Abu Hassan
fanpage : Souq Vitamin
email : minahron@gmail.com

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...